Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

pigment fixer-kako?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Svi 11, 2008 12:53 pm    Naslov poruke: pigment fixer-kako? Citiraj ovaj komentar

evo, da ne mucim ljude okolo po PM-ovima, pitat cu vas tu sve pa bih molio da mi se jave ljudi za znanjem i iskustvom u vezi mog pitanja...dakle, kako se nanasa taj famozni pigment fixer?....jel se moze nanasan na vec naneseni pigment bez da unisti efekt postignut pigmentom ili se mora pigment umjesat u njega pa se onda nanasat kistom ko boja zapravo?....pitam zato jer imam na schwimmwagenu vec naneseni pigment koji bi htio ucvrstit fixerom jer sam skuzio da se diranjem ipak skida lagano, puno manje nego pastela, ali ipak skida...
torax

PorukaUpisano: Pon Svi 12, 2008 4:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel moguce da bas nitko ne zna odgovor na moje pitanje, osim ljudi kojima sam se javio prek pm-a? Smile
kru65mi

Član od: 28 Lis 2007
PorukaUpisano: Uto Svi 13, 2008 12:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni rekose da ga nanesem na zonu modela gdje cu nanijeti pigment, na fikser ide MIG i mogu ti reci da vise ne ide dolje.Napravio sam samo jednu manju probu.Ako netko ima vise iskustva - samo naprijed.
torax

PorukaUpisano: Uto Svi 13, 2008 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a znaci, prvo nanesem fixer pa onda na njega pigment?....evo, tri covjeka tri tehnike Very Happy ....jal ima jos neko kakvih iskustava sa fixerom? Smile
T34
Gost
PorukaUpisano: Uto Svi 13, 2008 1:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nikad nisam ni neću Very Happy !
Teoretski, pretpostavljam da se može stavljati prije ili nakon nanošenja pigmenta a vjerojatno i sprejati pomiješan sa pigmentom.
MIG pigmenti se mogu bar ako je vjerovati litaraturi sprejati i sa Tamiya akrilnim razređivačem koji ih trajno fiksira...E sad kada imam konačno originalni razređivač nemam pigmente pa ne mogu potvrditi.
Smile
Enivej, čak se i slikarska ulja pomiješana s terpentinom mogu sprejati AB-om, efekti su nevjerojatno fini i mekani, kao da nanosiš suhi pigment...

Mali off-topic ali mislim da razumiješ poantu...Sve što kemijski veže suhi pigment će ga fiksirati...ali valjda bi eventulana iznenađenja (promjena boje nanosa i sl.) trebali biti najmanja sa originalnim fixerom...

I zar nije zabavnije malo testirati sam?
Very Happy
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Uto Svi 13, 2008 8:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

je zabavnije testirati sam, al htio bi ucvrstit pigment na maketi sa kojom mislim doc na natjecanje pa ju ne bi htio unistit par dana prije natjecanja Laughing
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma