Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 11, 2008 12:53 pm Naslov poruke: pigment fixer-kako? |
|
|
evo, da ne mucim ljude okolo po PM-ovima, pitat cu vas tu sve pa bih molio da mi se jave ljudi za znanjem i iskustvom u vezi mog pitanja...dakle, kako se nanasa taj famozni pigment fixer?....jel se moze nanasan na vec naneseni pigment bez da unisti efekt postignut pigmentom ili se mora pigment umjesat u njega pa se onda nanasat kistom ko boja zapravo?....pitam zato jer imam na schwimmwagenu vec naneseni pigment koji bi htio ucvrstit fixerom jer sam skuzio da se diranjem ipak skida lagano, puno manje nego pastela, ali ipak skida... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pon Svi 12, 2008 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
jel moguce da bas nitko ne zna odgovor na moje pitanje, osim ljudi kojima sam se javio prek pm-a?  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 12:14 am Naslov poruke: |
|
|
Meni rekose da ga nanesem na zonu modela gdje cu nanijeti pigment, na fikser ide MIG i mogu ti reci da vise ne ide dolje.Napravio sam samo jednu manju probu.Ako netko ima vise iskustva - samo naprijed. _________________ [IMG]https://i.imgur.com/68bXnSZ.gif?1[/IMG] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 12:18 am Naslov poruke: |
|
|
a znaci, prvo nanesem fixer pa onda na njega pigment?....evo, tri covjeka tri tehnike ....jal ima jos neko kakvih iskustava sa fixerom?  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 1:04 am Naslov poruke: |
|
|
Nikad nisam ni neću !
Teoretski, pretpostavljam da se može stavljati prije ili nakon nanošenja pigmenta a vjerojatno i sprejati pomiješan sa pigmentom.
MIG pigmenti se mogu bar ako je vjerovati litaraturi sprejati i sa Tamiya akrilnim razređivačem koji ih trajno fiksira...E sad kada imam konačno originalni razređivač nemam pigmente pa ne mogu potvrditi.
Enivej, čak se i slikarska ulja pomiješana s terpentinom mogu sprejati AB-om, efekti su nevjerojatno fini i mekani, kao da nanosiš suhi pigment...
Mali off-topic ali mislim da razumiješ poantu...Sve što kemijski veže suhi pigment će ga fiksirati...ali valjda bi eventulana iznenađenja (promjena boje nanosa i sl.) trebali biti najmanja sa originalnim fixerom...
I zar nije zabavnije malo testirati sam?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 8:19 am Naslov poruke: |
|
|
je zabavnije testirati sam, al htio bi ucvrstit pigment na maketi sa kojom mislim doc na natjecanje pa ju ne bi htio unistit par dana prije natjecanja  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|