Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima fotki ,al i priča je zanimljiva ,al svejedno sumljam u njenu istinitist. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 9:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Uvjeren sam da je 100% istinita, kao i ova: Švabe su partizane opkolili u špilji, i nisu ih mogli drugačije savladati nego glađu, dani su prolazili i partizanima je nestalo hrane osim male grudice sira koja se skroz stvrdnula, pa su je odlučili rasjeći sjekirom, i kad je partizan udario grudicu, ona se razletila a komad je pogodio njemačkog oficira, Njemci su tad shvatili da neće moći pobjediti neprijatelja koji ih gađa hranom i počeli su bježati s Balkana(bilo je to krajem 1944e) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Uvjeren sam da je 100% istinita, kao i ova: Švabe su partizane opkolili u špilji, i nisu ih mogli drugačije savladati nego glađu, dani su prolazili i partizanima je nestalo hrane osim male grudice sira koja se skroz stvrdnula, pa su je odlučili rasjeći sjekirom, i kad je partizan udario grudicu, ona se razletila a komad je pogodio njemačkog oficira, Njemci su tad shvatili da neće moći pobjediti neprijatelja koji ih gađa hranom i počeli su bježati s Balkana(bilo je to krajem 1944e)
To me podsača na "Piocokijado"
Pozdrav
Vukii |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 1:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Picokijada je možda najpoznatija priča tog žanra, ali ima mjesta u Dalmaciji s sličnim pričama, negativci su uglavnom Turci, ponekad Francuzi(u mjestima koja su se bunila protiv Napoleona). Sad bi na redu trebali biti Talijani i Njemci, za koju godinu Srbi, a ne bi me čudilo da ako sve ovo nekako dođe do Iraka i potomci današnjih pobunjenika počnu pričati priče o komadu sira i pečenom pijetlu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 253 | |
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 8:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Prica nije istinita jer je pogreska u jednom faktu. Naime u to vrijeme nije mogao Tito doci iz pecine na festu jer jos u pecini nije niti bio. Inace prica je jako simpaticna i dobra te me podsjeca na film Pad Italije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|