Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Partizanska mornarica

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
155
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:57 pm    Naslov poruke: Partizanska mornarica Citiraj ovaj komentar

nepoznate stranice slavne prošlosti
http://www.blog.hr/print/id/1622733246/font-color3366ffnepoznate-stranice-slavne-proslostifont.html

ima par zanimljivih slika
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 4:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima fotki ,al i priča je zanimljiva Laughing ,al svejedno sumljam u njenu istinitist.
streljko
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 30, 2007 9:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uvjeren sam da je 100% istinita, kao i ova: Švabe su partizane opkolili u špilji, i nisu ih mogli drugačije savladati nego glađu, dani su prolazili i partizanima je nestalo hrane osim male grudice sira koja se skroz stvrdnula, pa su je odlučili rasjeći sjekirom, i kad je partizan udario grudicu, ona se razletila a komad je pogodio njemačkog oficira, Njemci su tad shvatili da neće moći pobjediti neprijatelja koji ih gađa hranom i počeli su bježati s Balkana(bilo je to krajem 1944e)
Natrag na vrh
vukii

Član od: 30 Pro 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 30, 2007 1:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uvjeren sam da je 100% istinita, kao i ova: Švabe su partizane opkolili u špilji, i nisu ih mogli drugačije savladati nego glađu, dani su prolazili i partizanima je nestalo hrane osim male grudice sira koja se skroz stvrdnula, pa su je odlučili rasjeći sjekirom, i kad je partizan udario grudicu, ona se razletila a komad je pogodio njemačkog oficira, Njemci su tad shvatili da neće moći pobjediti neprijatelja koji ih gađa hranom i počeli su bježati s Balkana(bilo je to krajem 1944e)
To me podsača na "Piocokijado"
Pozdrav
Vukii
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
streljko
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 30, 2007 1:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Picokijada je možda najpoznatija priča tog žanra, ali ima mjesta u Dalmaciji s sličnim pričama, negativci su uglavnom Turci, ponekad Francuzi(u mjestima koja su se bunila protiv Napoleona). Sad bi na redu trebali biti Talijani i Njemci, za koju godinu Srbi, a ne bi me čudilo da ako sve ovo nekako dođe do Iraka i potomci današnjih pobunjenika počnu pričati priče o komadu sira i pečenom pijetlu Very Happy
Natrag na vrh
bosanac

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Pro 01, 2007 8:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prica nije istinita jer je pogreska u jednom faktu. Naime u to vrijeme nije mogao Tito doci iz pecine na festu jer jos u pecini nije niti bio. Inace prica je jako simpaticna i dobra te me podsjeca na film Pad Italije.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma