Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Padobranci u NDH video.

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bosanac

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 5:47 am    Naslov poruke: Padobranci u NDH video. Citiraj ovaj komentar

http://rapidshare.de/files/34424756/Vjezba_padobranstva_u_NDH.WMV.html

Na isjecku ima nekih zanimljivih detalja.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 9:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala bos, ovo je vrijedilo skinuti, sada žicam, imaš li još možda sličnih filmića? Zanimljivi su gosti na Borongaju, slovaci sa He-111.
Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 10:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo mornara:
http://rapidshare.de/files/34046728/Hrvatski_mornari_u_NDH.wmv.html
Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://rapidshare.de/files/34608813/Popravak_ratnog_broda_na_Dunavu-NDH.wmv.html
Natrag na vrh
DavorŠotman

Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Hvala bos, ovo je vrijedilo skinuti, sada žicam, imaš li još možda sličnih filmića? Zanimljivi su gosti na Borongaju, slovaci sa He-111.
osim redova he-111 vide se i redovi štuka
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
bosanac

PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 11:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad pricam o sukcesiji onda pricam i o ovakvim materijalima koji su smjesteni negdje u arhivima beogradskim. Pored toga ima jos stosta lijepoga samo mi do toga ne mozemo doci a oni koji to posjeduju svako malo preko ebay-a rasprodaju.
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 7:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

DavorŠotman Napisao/la:
tiger Napisao/la:

Davore upavu si, nisam namjerno spominjao njemačke Stuke, niti Ju-52, jer su oni tamo bili "doma".
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 15, 2006 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

DavorŠotman Napisao/la:

Na filmiću je samo jedan slovački He 111, lijevo od njega je već ZNDH Do 17. Uspori si filmić pa ćeš vidjeti, jer je jako kratka sekvenca.
Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Pon Lis 16, 2006 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Decki a ono imas pivu sto si stavio link?
Natrag na vrh
DavorŠotman

Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Lis 16, 2006 5:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bosanac Napisao/la:
sorry, hvala što si podijelio materijal sa nama, uskoro možda budem imao i ja nešto novo pa ću vrlo rado staviti slike, otkrio sam da jedan moj kolega ima kolegu koji radi za hep i godinama dok je spajao struju po tavanima skupljao materijal o ndh, ovaj mi kaže da on ima toga podosta, e sad, bumo vidjeli, nedavno sam upoznao čovjeka (starijeg i vrlo poznatog u gradu) koji navodno (tak su mi drugi rekli) ima sve brojeve Hrvatskih krila, al nakon mnogih pokušaja ,čovjeka nisam uspio nagovoriti da mi to pokaže, smola
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 16, 2006 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bosanac Napisao/la:

Bos pa već na početku sam se zahvalio u svoje ime, naravno još jednom hvala za druga dva filmića, i jasno piva ako se sretnemo Very Happy
DavorŠotman Napisao/la:
otkrio sam da jedan moj kolega ima kolegu koji radi za hep i godinama dok je spajao struju po tavanima skupljao materijal o ndh, ovaj mi kaže da on ima toga podosta, e sad, bumo vidjeli, nedavno sam upoznao čovjeka (starijeg i vrlo poznatog u gradu) koji navodno (tak su mi drugi rekli) ima sve brojeve Hrvatskih krila, al nakon mnogih pokušaja ,čovjeka nisam uspio nagovoriti da mi to pokaže, smola

Davore, ajde malo obradi svoga poznanika glede tih materijala
Natrag na vrh
Schnellboot

Član od: 31 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 28, 2006 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na trećoj snimci - vadjenje broda iz Dunava - vidi se da je iznad monitora "Sava" sagradjena nekakva konstrukcija - pitanje: jel to nekakva "dizalica" kojom su izvukli monitor "Sava" iz Dunava? Jel brod potonio na samo dno ili je dijelom bio na površini? Prvi kadrovi preko cijelog broda prikazuju brod kojem su kupole već izvan vode...
Natrag na vrh
Lucky
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 27, 2007 7:38 pm    Naslov poruke: imam i ja Citiraj ovaj komentar

Koliko znam to to se zove NDH slikopis i postoje tri dvd-a,a posjedujem ih pa ako nekoga zanima neka se javi.Isto tako imam nekih saznanja da bi se trebalo toga još pojaviti.
Natrag na vrh
r.i.s.t.a.

Član od: 21 Tra 2006
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sri Velj 28, 2007 3:23 pm    Naslov poruke: Re: imam i ja Citiraj ovaj komentar

Lucky Napisao/la:
Koliko znam to to se zove NDH slikopis i postoje tri dvd-a,a posjedujem ih pa ako nekoga zanima neka se javi.Isto tako imam nekih saznanja da bi se trebalo toga još pojaviti.

evo zanima mene Smile a ko je to izdao i kada, i gde je u prodaji?
Natrag na vrh
Lucky
Gost
PorukaUpisano: Sri Velj 28, 2007 3:46 pm    Naslov poruke: slikopis Citiraj ovaj komentar

To ti nije nitko izdao.Radi se o arhivima,tj. starim snimkama prebačenim na dvd.Slika nije vrhunska ali je itekako gledljiva Shocked
Evo toliko ukratko. Amen

Fly like an eagle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma