Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

M4A2 Sherman

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dolino

Član od: 12 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Velj 27, 2024 11:47 am    Naslov poruke: M4A2 Sherman Citiraj ovaj komentar

Mjerilo 1:35
ZVEZDA M4A2 Sherman
Dimenzija 25x25cm
Figure resin 3d print

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 28, 2024 1:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krasno. Kuću si sam radio?
dolino

PorukaUpisano: Sri Velj 28, 2024 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala puno. Sve sam radio sam, tenk je, normalno, kupljen, složen, dok je sve drugo napravljeno. Na sve tri isto. Figure skidam sa Telegrama, skaliram, malo obradim da je print manje zahtjevan i onda printam. Ima tu još dosta prostora za napredak, ali polako. U biti, najzanimljivije mi je izrada raznog alata i pomagala.S obzirom da kod nas i nema baš nekakav veliki izbor dućana sa opremom za maketarstvo, dosta toga je čovjek prisiljen napraviti sam. Kreativnost i mašta na 110%, svako zlo za neko dobro, kak bi rekli.Trebao bih se natjerati pa početi jednu temu sa mojim DIY alatom, budem počeo lagano prikupljati. Hvala još jednom na pohvali.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Velj 28, 2024 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool lijepo i zanimljivo Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 28, 2024 9:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ćek kuća je print ili izrađuješ od nule?
Groff

Član od: 12 Lis 2010
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Sri Velj 28, 2024 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dooobra diorama, detalji kuća perfektni jedino mi se žice od struje čine malo predebelo i kruto.
dolino

PorukaUpisano: Čet Velj 29, 2024 8:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve su kuće od nule, nisu print. Sve nacrtam u Fusion 360, btw, zakon program, bez njega sam u banani, besplatan za osobnu upotrebu, ono, sve pohvale. Nakon crtanja, klasika, rezanje XPS-a, slaganje, farbanje. Stolarija je je na nekima 3d print, ne resin, figure i neke detaljne sitnice printam sa resin printerom, sve ostalo sa običnim 3d printerom i to je to. Ovjde su prozori i vrata FDM 3d print, grilje su balza.

Što se tiče žice, to sam shvatio kad je bilo gotovo, predebeli konac + CA +boja i ispada da je kabel od dalekovoda.
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Čet Velj 29, 2024 2:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Diorama je odlična, svaka čast ....

Ali ima jednu veliku grešku - tenk, koliko god bio američki ima - sovjetske oznake! A i tenk baš nije bio u američkoj službi (osim nešto sitno u marincima, ako se ne varam) jer je ta podvarijanta sa topom od 75mm prodana samo sovjetima .... Ameri su imali takvog ali sa topom 76 mm ....

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
dolino

PorukaUpisano: Čet Velj 29, 2024 8:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vojo Napisao/la:
Diorama je odlična, svaka čast ....

Ali ima jednu veliku grešku - tenk, koliko god bio američki ima - sovjetske oznake! A i tenk baš nije bio u američkoj službi (osim nešto sitno u marincima, ako se ne varam) jer je ta podvarijanta sa topom od 75mm prodana samo sovjetima .... Ameri su imali takvog ali sa topom 76 mm ....

Vojo Very Happy

A svaka čast majstore. Ovo se zove objašnjenje. Škola za ubuduće. Jednostavno, nisam na to ni u jednom trenutku pomislio. Prvi tenk, prvo bojanje, prvo postavljanje decala, ovi su bili veliki pa da ne zaj...., a opet Sherman je, tko će biti pored njega ako neće Ameri. Ništa, idemo dalje. Hvala na ovoj opasci.
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Čet Velj 29, 2024 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dolino Napisao/la:

A svaka čast majstore. Ovo se zove objašnjenje. Škola za ubuduće. Jednostavno, nisam na to ni u jednom trenutku pomislio. Prvi tenk, prvo bojanje, prvo postavljanje decala, ovi su bili veliki pa da ne zaj...., a opet Sherman je, tko će biti pored njega ako neće Ameri. Ništa, idemo dalje. Hvala na ovoj opasci.

Ma nemaš problem - samo ti radi i dalje ovako lijepe diorame, a točnost će doći s vremenom. Bitno da uživaš. A vjeruj mi, i mi ostali uživamo gledati tvoje radove. Svaka čast!

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma