Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dolino
| | Član od: 12 Velj 2012 | | Poruke: 30 | |
|
Upisano: Uto Velj 27, 2024 11:47 am Naslov poruke: M4A2 Sherman |
|
|
Mjerilo 1:35
ZVEZDA M4A2 Sherman
Dimenzija 25x25cm
Figure resin 3d print
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 28, 2024 1:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Krasno. Kuću si sam radio? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dolino
|
Upisano: Sri Velj 28, 2024 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala puno. Sve sam radio sam, tenk je, normalno, kupljen, složen, dok je sve drugo napravljeno. Na sve tri isto. Figure skidam sa Telegrama, skaliram, malo obradim da je print manje zahtjevan i onda printam. Ima tu još dosta prostora za napredak, ali polako. U biti, najzanimljivije mi je izrada raznog alata i pomagala.S obzirom da kod nas i nema baš nekakav veliki izbor dućana sa opremom za maketarstvo, dosta toga je čovjek prisiljen napraviti sam. Kreativnost i mašta na 110%, svako zlo za neko dobro, kak bi rekli.Trebao bih se natjerati pa početi jednu temu sa mojim DIY alatom, budem počeo lagano prikupljati. Hvala još jednom na pohvali. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Velj 28, 2024 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
lijepo i zanimljivo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 28, 2024 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Ćek kuća je print ili izrađuješ od nule? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 547 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Sri Velj 28, 2024 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Dooobra diorama, detalji kuća perfektni jedino mi se žice od struje čine malo predebelo i kruto. _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dolino
|
Upisano: Čet Velj 29, 2024 8:41 am Naslov poruke: |
|
|
Sve su kuće od nule, nisu print. Sve nacrtam u Fusion 360, btw, zakon program, bez njega sam u banani, besplatan za osobnu upotrebu, ono, sve pohvale. Nakon crtanja, klasika, rezanje XPS-a, slaganje, farbanje. Stolarija je je na nekima 3d print, ne resin, figure i neke detaljne sitnice printam sa resin printerom, sve ostalo sa običnim 3d printerom i to je to. Ovjde su prozori i vrata FDM 3d print, grilje su balza.
Što se tiče žice, to sam shvatio kad je bilo gotovo, predebeli konac + CA +boja i ispada da je kabel od dalekovoda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Velj 29, 2024 2:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Diorama je odlična, svaka čast ....
Ali ima jednu veliku grešku - tenk, koliko god bio američki ima - sovjetske oznake! A i tenk baš nije bio u američkoj službi (osim nešto sitno u marincima, ako se ne varam) jer je ta podvarijanta sa topom od 75mm prodana samo sovjetima .... Ameri su imali takvog ali sa topom 76 mm ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dolino
|
Upisano: Čet Velj 29, 2024 8:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: | Diorama je odlična, svaka čast ....
Ali ima jednu veliku grešku - tenk, koliko god bio američki ima - sovjetske oznake! A i tenk baš nije bio u američkoj službi (osim nešto sitno u marincima, ako se ne varam) jer je ta podvarijanta sa topom od 75mm prodana samo sovjetima .... Ameri su imali takvog ali sa topom 76 mm ....
Vojo  |
A svaka čast majstore. Ovo se zove objašnjenje. Škola za ubuduće. Jednostavno, nisam na to ni u jednom trenutku pomislio. Prvi tenk, prvo bojanje, prvo postavljanje decala, ovi su bili veliki pa da ne zaj...., a opet Sherman je, tko će biti pored njega ako neće Ameri. Ništa, idemo dalje. Hvala na ovoj opasci. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Velj 29, 2024 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| dolino Napisao/la: |
A svaka čast majstore. Ovo se zove objašnjenje. Škola za ubuduće. Jednostavno, nisam na to ni u jednom trenutku pomislio. Prvi tenk, prvo bojanje, prvo postavljanje decala, ovi su bili veliki pa da ne zaj...., a opet Sherman je, tko će biti pored njega ako neće Ameri. Ništa, idemo dalje. Hvala na ovoj opasci. |
Ma nemaš problem - samo ti radi i dalje ovako lijepe diorame, a točnost će doći s vremenom. Bitno da uživaš. A vjeruj mi, i mi ostali uživamo gledati tvoje radove. Svaka čast!
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|