Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Pro 12, 2006 7:55 pm Naslov poruke: F-4F Phantom II |
|
|
Zanima me koja je posebnost ove F verzije, odnosno, koliko sam primjetio, nema te varijante s americkim oznakama (barem je ja nisam nasao), dali je to nekakva izvozna verzija?
I drugo pitanje, dali se ova F verzija moze iskoristiti (mislim na stvari primjetne na maketi) da se neki amerikanac napravi, bez vecih preinaka na maketi? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Pro 12, 2006 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
F verzija je proizvedena isključivo za potrebe Njemačke.
Onak na pamet... ne da mi se kopati po literaturi - možda nešto izostavljam, ali u globalu:
To je u biti malo preinačena kasna E verzija. Najveća vanjska razlika koliko ja znam su drugačiji stražnji horizontalci koji odgovaraju ranoj E verziji. Kokpit se također razlikuje
E sad:
da bi napravio amera imaš 2 izbora.
1. Ako radiš rani E, promijeni onaj dio ispod nosa za koji ne znam kak se zove, nalazi se u produžetku prostora za top
2. Ako radiš kasni E, promijeni stražnje horizontalce
Kupi neki set za kokpit. Preporučam Aires.
kasni E kakav ti imaš u kutiji
rani E
uoči razliku na ovom ispod nosa
a ovdje možeš vidjeti kasne horizontalce kakve ti u kutiji nemaš...
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Uto Pro 12, 2006 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
ustvari, radi se o revellovom f-4f, a on u kutiji ima i neke dijelove koje se ne koriste, dio na repu, dvostruke dijelove krila, i jos nesto ne mogu se sjetiti, no po ovome sto vidim na slici, mogao bi se upotrijebiti za izradu E varijante....
usput, sto se da od italerijevog napraviti, koliko se sjecam ok je maketa osim izdignutih panela..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 12:04 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj novi nije - prepakirani esci sa urezanim panelima - hasegawa je bolja, a ovaj revell F je prepakirana hasegawa _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Ovaj novi nije - prepakirani esci sa urezanim panelima - hasegawa je bolja, a ovaj revell F je prepakirana hasegawa |
O kojim mjerilima govorimo? Ako je Revell F-4F 1/72 prepakirana Hasegawa, onda to i nije neka maketa, a ako je Italeri počeo u 1/72 ponovo izdavati stari Esci F-4E/F onda je to dobra vijest... Italerijev F-4S 1/72 i nije nešto posebno-malo detalja i izbočeni paneli. 1/48 Italeri F-4E i F-4J su reizdanje Esci-a-konturno su točne, imaju urezane panele i izvrsne dekale, ali uklapanje nije sjajno i neka područja trebaju dodatne detalje (mlaznice, kokpit...). _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Ako je Revell F-4F 1/72 prepakirana Hasegawa, onda to i nije neka maketa |
Revellov F-4F u 1/72 je samo Revellov, a ne prepakirana Hasegawa, a definitivno jedna od boljih njihovih maketa, detalji, konture, naoružanje, decali. Preporučam svakako. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 10:12 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Ako je Revell F-4F 1/72 prepakirana Hasegawa, onda to i nije neka maketa |
Revellov F-4F u 1/72 je samo Revellov, a ne prepakirana Hasegawa, a definitivno jedna od boljih njihovih maketa, detalji, konture, naoružanje, decali. Preporučam svakako. |
Tako sam i ja mislio, ali (još) nemam tu maketu, pa je nisam vidio "uživo". Hasegawin F-4 1/72 je stara maketa, i iako ima urezane panele nije bogzna šta. Najbolje Phantome II u 1/72 koje sam do sada vidio (po mom mišljenju), radi Fujimi. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam mislio na 1/48
Zaboravljam da postoje i druga mjerila  _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
moja greska, nisam precizirao...dakle, radi se o revellovom f4-f u 1/72, po mom misljenju jako dobra maketa.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 12:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | Ja sam mislio na 1/48
Zaboravljam da postoje i druga mjerila  |
Hhm, khm, a šta je sa onim Tornadom 1/144?  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Pro 13, 2006 4:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa dobro... To je izuzetak koji potvrđuje pravilo... MOže jedan inbox tog revella 1/72 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|