Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Supercuber
 | | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 264 | |
|
Upisano: Sub Sij 23, 2021 1:12 pm Naslov poruke: HMS Trafalgar FROG /NOVO/ Ogonek - Eskadreni Minonosec 1:325 |
|
|
HMS Trafalgar FROG / NOVO / Ogonek - Eskadreni Minonosec 1:325
Retro EBAY pronalazak i kupovina, makete koju pokušavam da nabavim 39 godina.
Pravo iz Corka, Irska, za Novi Sad, 40 dana putovanja, za 20 funti i dodatnih 12 funti poštarine.
Što je sitnica jer se prodaju za nekih 60-80, kod maketara na EBAYu, ovo je bila neka EBAY knjižara , valjda nisu znali koliko vredi.
Carina i PDV, ništa, jer je poslato kao OMP (poštanskom terminologijom) Običan Međunarodni Paket bez trackinga. Ne podleže carini.
Istu maketu, davne 1982. u SSSR Ogonek sirotinjskom pakovanju, kupio sam u Zagrebu, u nekoj maloj knjižari u Ilici .
I sastavio je tokom vojnog roka u Splitu ,1983. modifikovao od oka i po sećanju i obojio kao R-11 SPLIT, bojama kupljenim u prodavnici braće Vukasović, MMM, Starčevićeva ulica.
Po sećanju, jer sam te 1983. na R-11 SPLIT imao desetodnevnu specijalističku obuku, na vezu u Muzilu , Pula, baš kao što ova fotka prikazuje,
A maketa je stigla kompletna, i iznenadila me njena veličina, krhko je sećanje, mislio sam da je bila mnogo sitnija.
Ovaj put će prerada u R-11 SPLIT biti detaljnija, jer sam nabavio crteže. planove, dokumentaciju i fotografije i nameravam da uradim detaljnu i vernu kopiju SPLITA u 1:350 , i napravim alate i Aeropoxy prekrstim u "BrodoPoxy" i izbacim i svoj prvu maketu broda...
Al' to će potrajati bar godinu dana...
Taman na četrdesetogodišnjicu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|