Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 26, 2016 3:03 pm Naslov poruke: Spitfire Mk.IXe 1/144 Eduard x2 |
|
|
Jadan projekt za zabavu. Eduard dual combo 1/144 Spitfire IXe. U kutiji se dobiju dvije maketice. Trupovi i detalji su isti, a krila su jedna obična i jedna "podrezana". Dobije se i puno dekala koji malo vrijede jer su uglavnom premaknuti. Uz to sam još uzeo i Eduardov PE set za kokpit i detalje koji je samo za jedan avion (U maketi se ne dobije kokpit, ali su stranice trupa već sa udubljenjem koje odgovara PE setu...), a i Brengun vakuformirani poklopac kokpita i figure pilota. Uz jednu maketu ću koristiti i Pavlin set aerodromskih sitnica, pa će to biti jedna mini-diorama.
Na maketi koja ima ugrađeni PE set sam otvorio vratašca kokpita (koja treba odrezati sa seta) i na nju ide otvoreni Brengunov poklopac kabine, kao i spušteni flapsovi. Druga će imati zatvoreni kokpit, pa sam sam skerčao unutrašnjost. Neće se, uostalom, puno vidjeti... Na obe sam makete odrezao i spustio horizontalce, a na jednoj će biti pomaknut vertikalac. Svi savjeti i kriike su dobro došli.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Pet Velj 26, 2016 4:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao na ovom zatvorenom se neće puno vidjeti ali na ovom otvorenom hoće... ako ga gledaš uz pomoć povećala ili na zoom fotografijama.  _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Velj 29, 2016 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Krenulo je bojanje... Na jednom trebaju biti invazione trake što će biti pakao na tako maloj maketi... Sitnice su obojane i čekaju na montažu. Vakuformirane kabine u tom mjerilu će biti priličan izazov koji me čeka.
|
 |
| Schumm
| | Član od: 26 Ruj 2015 | | Poruke: 20 | | Mjesto: Lupoglav |
|
Upisano: Pon Velj 29, 2016 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Svaka čast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ožu 01, 2016 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
Za sad sam sve još radio bez pomagala/povećala... U međuvremenu sam obojao bijelu za Dan D trake, pa sad trebam rezati i maskirati za crne trake. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Uto Ožu 01, 2016 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
Jedva čekam da ih vidim gotove. _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2016 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
Evo nekih novosti na ovom projektu. Obojana kamuflaža na izraelskom Spitu. Trenutno je u tijeku postavljanje dekala koji nisu iz kutije, nego kombinacija svega i svačega. Nove slike uskoro.
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ruj 14, 2016 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Dragane, hvala na podršci.
Evo daljnjih radova-sjajni lak, dekali, montaža stajnog trapa i priprema kotača za montažu na podlogu. Oznake su aftermarket generičke izraelske oznake i kombinacija dekala iz zaliha. broj 17 je napravljen od bijelih trakica, a broj kod repa kombiniran od malih brojčica -broj po broj. Ispale su mi oči dok sam to složio... propeler je gotov i čeka na montažu kad dovršim wash/prljanje i nabacim mat lak. Sa donje strane se (možda) vidi skrečane nosače za bombe..
Na zadnjoj slici je propeler montiran za potrebe slikanja. Nadam se da će biti gotov do ove subote. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Ruj 14, 2016 6:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo grunfe ,odlično izgleda .sviđaju mi se vaše 144ke , još mi je u sjecanju me262  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ruj 15, 2016 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentaru. Wash, prljanje, male dorade broja 17 i lakiranje je gotovo. Sad treba postaviti pitotku ispod krila i retrovizor (izrađeni od ostataka PE dijelova), što će biti mikrokirurgija. Podloga je u izradi-sljedeće fotke u dovršenim radovima ako sve prođe OK. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|