Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Spitfire Mk.IXe 1/144 Eduard x2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2016 3:03 pm    Naslov poruke: Spitfire Mk.IXe 1/144 Eduard x2 Citiraj ovaj komentar

Jadan projekt za zabavu. Eduard dual combo 1/144 Spitfire IXe. U kutiji se dobiju dvije maketice. Trupovi i detalji su isti, a krila su jedna obična i jedna "podrezana". Dobije se i puno dekala koji malo vrijede jer su uglavnom premaknuti. Uz to sam još uzeo i Eduardov PE set za kokpit i detalje koji je samo za jedan avion (U maketi se ne dobije kokpit, ali su stranice trupa već sa udubljenjem koje odgovara PE setu...), a i Brengun vakuformirani poklopac kokpita i figure pilota. Uz jednu maketu ću koristiti i Pavlin set aerodromskih sitnica, pa će to biti jedna mini-diorama.

Na maketi koja ima ugrađeni PE set sam otvorio vratašca kokpita (koja treba odrezati sa seta) i na nju ide otvoreni Brengunov poklopac kabine, kao i spušteni flapsovi. Druga će imati zatvoreni kokpit, pa sam sam skerčao unutrašnjost. Neće se, uostalom, puno vidjeti... Na obe sam makete odrezao i spustio horizontalce, a na jednoj će biti pomaknut vertikalac. Svi savjeti i kriike su dobro došli. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2016 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao na ovom zatvorenom se neće puno vidjeti ali na ovom otvorenom hoće... ako ga gledaš uz pomoć povećala ili na zoom fotografijama. Cool
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Velj 29, 2016 11:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krenulo je bojanje... Na jednom trebaju biti invazione trake što će biti pakao na tako maloj maketi... Sitnice su obojane i čekaju na montažu. Vakuformirane kabine u tom mjerilu će biti priličan izazov koji me čeka.

Natrag na vrh
Schumm

Član od: 26 Ruj 2015
Mjesto: Lupoglav
PorukaUpisano: Pon Velj 29, 2016 1:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast!
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Velj 29, 2016 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uh.Jel ovo radis preko mikroskopa? Very Happy svaka cast.
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Ožu 01, 2016 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sad sam sve još radio bez pomagala/povećala... U međuvremenu sam obojao bijelu za Dan D trake, pa sad trebam rezati i maskirati za crne trake.

Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Uto Ožu 01, 2016 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedva čekam da ih vidim gotove.
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Ruj 13, 2016 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nekih novosti na ovom projektu. Obojana kamuflaža na izraelskom Spitu. Trenutno je u tijeku postavljanje dekala koji nisu iz kutije, nego kombinacija svega i svačega. Nove slike uskoro.

Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Uto Ruj 13, 2016 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno je ispalo farbanje.Svaka cast
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Ruj 14, 2016 3:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dragane, hvala na podršci. Very Happy
Evo daljnjih radova-sjajni lak, dekali, montaža stajnog trapa i priprema kotača za montažu na podlogu. Oznake su aftermarket generičke izraelske oznake i kombinacija dekala iz zaliha. broj 17 je napravljen od bijelih trakica, a broj kod repa kombiniran od malih brojčica -broj po broj. Ispale su mi oči dok sam to složio... propeler je gotov i čeka na montažu kad dovršim wash/prljanje i nabacim mat lak. Sa donje strane se (možda) vidi skrečane nosače za bombe..

Na zadnjoj slici je propeler montiran za potrebe slikanja. Nadam se da će biti gotov do ove subote.

Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Ruj 14, 2016 6:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo grunfe ,odlično izgleda .sviđaju mi se vaše 144ke , još mi je u sjecanju me262 Very Happy
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Ruj 15, 2016 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na komentaru. Very Happy Wash, prljanje, male dorade broja 17 i lakiranje je gotovo. Sad treba postaviti pitotku ispod krila i retrovizor (izrađeni od ostataka PE dijelova), što će biti mikrokirurgija. Podloga je u izradi-sljedeće fotke u dovršenim radovima ako sve prođe OK.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma