Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Airco DH2 Eduard Weekend 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Wishmaster

Član od: 04 Stu 2012
Mjesto: Zenica
PorukaUpisano: Sub Kol 27, 2016 9:24 pm    Naslov poruke: Airco DH2 Eduard Weekend 1/48 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav drugovi. Radim jedan mali projekat DH2 "5967" - Francuska 1916. U pitanju je eduardova weekend maketa, znaci nema nikakvih dodataka. Odlucio sam da radim sve samo iz kutije bez ikakvih dodatnih troskova. Takoder i boje nisu najtacnije ali radio sam samo sa onim sta imam. Neke stvari nisu najtacnije ili mozda nsiu logicne ali tu su radi vizuelnog dojma makete. Ima i malo scratcha koliko moje vjestine i strpljivost to dopustaju Smile Nadam se da ce vam se svidjeti!

Sljedeci korak je malo prljanja blatom - zemljom na odgovarajucim mjestima i onda cirkus sa ozicavanjem Smile Pitao bi vas da li da pravim zatezace ili da postavljam sajle bez njih Smile Nisam bas jos najvestiji i to ce mi oduzeti bruku vremena ali ne bi volio ni upropastiti model. Mozda je ipak bolje da se potrudim i pokusam improvizovati zatezace?

Gotov model bi trebao biti na drvenoj podlozi sa laganom zimskom zemlja - trava podlogom i sve bi trebalo biti prekriveno blagim snijegom. Ali ako ako Smile)))))))))

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Kol 29, 2016 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zatezače možeš i simulirati sa gustom bojom bronce. Ovaj avion je pakao za rigging i ima gomilu zatezača, ali je britanski, pa je i dio sajli plosnat bez klasičnih zatezača jer ih ima bar tri razne vrste i debljine... Baci pogled na WNW stranicu i skini njihovu sastavnicu za 1/32-to će ti biti od velike pomoći.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Wishmaster

PorukaUpisano: Pon Kol 29, 2016 1:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala ti Grunfe! Znam da je pakao. Zato i razmisljam da samo uradim rigging bez zatezaca ne mora sve biti 100% tacno o.O Imam uputstvo od wnw dh2 i gledao sam. jesu tri vrste i jedna jest plosnata a ne znam kako to sve izvest Smile Ja imam uschijev thread koji je stvarno super i sa njim cu vjerovatno sve izvest! A hvala na savjetu za tu improvizaciju sa bronzom. Pozdravi!!!!
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pon Kol 29, 2016 8:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast, prelijepo
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Pon Kol 29, 2016 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...dobro to tebi ide....iskreno, mislio sam na prvu daje to iz nekog časopisa... Very Happy Very Happy
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pon Kol 29, 2016 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo. Ako ti išta može pomoći, ja sam član ovog foruma pa se prijavi, ima dosta dobrih tutorijala za ww1 avione, ali i cijelih buildova. http://forum.ww1aircraftmodels.com/
I još malo pomoći, ne znam jesi li vidio ovu stranicu
http://ww1aircraftmodels.com/page8.html

Živio i samo naprijed

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Wishmaster

PorukaUpisano: Pon Kol 29, 2016 9:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smile Hvala vam na komentarima i savjetima.

Ilija hvala lijepa razgledacu ovo. Sigurno bude od pomoci ako nista za buduce modele.

Viper i Davore morate znati da i fotografija tj prezentacija radi svoje Smile Nije to bas toliko dobro ali svakako vam hvala Chopper

Srdacni pozdravi!!!
Elmir
Natrag na vrh
PergerCRO

Član od: 13 Sij 2015
PorukaUpisano: Sri Kol 31, 2016 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo izgleda super Smile Pratim sa zanimanjem Smile

http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma