Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Sub Kol 27, 2016 9:24 pm Naslov poruke: Airco DH2 Eduard Weekend 1/48 |
|
|
Pozdrav drugovi. Radim jedan mali projekat DH2 "5967" - Francuska 1916. U pitanju je eduardova weekend maketa, znaci nema nikakvih dodataka. Odlucio sam da radim sve samo iz kutije bez ikakvih dodatnih troskova. Takoder i boje nisu najtacnije ali radio sam samo sa onim sta imam. Neke stvari nisu najtacnije ili mozda nsiu logicne ali tu su radi vizuelnog dojma makete. Ima i malo scratcha koliko moje vjestine i strpljivost to dopustaju Nadam se da ce vam se svidjeti!
Sljedeci korak je malo prljanja blatom - zemljom na odgovarajucim mjestima i onda cirkus sa ozicavanjem Pitao bi vas da li da pravim zatezace ili da postavljam sajle bez njih Nisam bas jos najvestiji i to ce mi oduzeti bruku vremena ali ne bi volio ni upropastiti model. Mozda je ipak bolje da se potrudim i pokusam improvizovati zatezace?
Gotov model bi trebao biti na drvenoj podlozi sa laganom zimskom zemlja - trava podlogom i sve bi trebalo biti prekriveno blagim snijegom. Ali ako ako )))))))))
 _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 29, 2016 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Zatezače možeš i simulirati sa gustom bojom bronce. Ovaj avion je pakao za rigging i ima gomilu zatezača, ali je britanski, pa je i dio sajli plosnat bez klasičnih zatezača jer ih ima bar tri razne vrste i debljine... Baci pogled na WNW stranicu i skini njihovu sastavnicu za 1/32-to će ti biti od velike pomoći. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Pon Kol 29, 2016 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ti Grunfe! Znam da je pakao. Zato i razmisljam da samo uradim rigging bez zatezaca ne mora sve biti 100% tacno o.O Imam uputstvo od wnw dh2 i gledao sam. jesu tri vrste i jedna jest plosnata a ne znam kako to sve izvest Ja imam uschijev thread koji je stvarno super i sa njim cu vjerovatno sve izvest! A hvala na savjetu za tu improvizaciju sa bronzom. Pozdravi!!!! _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1665 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Kol 29, 2016 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Svaka cast, prelijepo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 29, 2016 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
...dobro to tebi ide....iskreno, mislio sam na prvu daje to iz nekog časopisa...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Pon Kol 29, 2016 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam na komentarima i savjetima.
Ilija hvala lijepa razgledacu ovo. Sigurno bude od pomoci ako nista za buduce modele.
Viper i Davore morate znati da i fotografija tj prezentacija radi svoje Nije to bas toliko dobro ali svakako vam hvala  _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|