Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nowotny Schwarm

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Kol 27, 2014 11:48 am    Naslov poruke: Nowotny Schwarm Citiraj ovaj komentar

Ukratko pitanje vezano uz poznati Nowotny Schwarm iliti Teufelskette
Najuspješniji "četverac" Luftwaffea koji je djelovao između 1.243 do 11.11.43g sastavljen od 4 prijatelja i wingmena:
Walter "Nowi" Nowotny 258 pobjeda

Karl "Quax" Schnorrer 46 pobjeda (Nowijed wingmen)

Anton "Toni" Dobele 94 pobjeda

i Rudolf "Rudi" Rademacher 126 pobjeda

E sad pitanje, dakle dečki su počeli svoje "druženje" kao Nowotny schwarm početkom veljače 1943 ,a Rudi Rademacher je prebačen iz 3. staffela JG-54 u 1.staffel JG-54 početkom ožujka (nemojte me pitati za datume i kako i zašto se ne slažu podaci su s neta i zašto je to baš razdoblje o kad se vode kao Teufelskette/Nowotny schwarm) i našao sam profile FW-190 za prvu trojicu iz tog razdoblja u winterwashu

Nowotny i Schnorrer

Dobele
Jedino za Rademachera ne mogu naći nikakav profil (osim za Fw-190 bijeli 10 bez winterwasha i iz kasnijeg razdoblja 43. i raniji Bf-109 koji nije iz ove priče)
E sad ima li itko kakve podatke makar eventualno broj njegovog FW iz eskadrile iz tog razdoblja 3-4 mj.43g. il kakav profil ,c-b fotku, pisanu informaciju.... Ima dosta fotki FW-190 1/JG-54 iz 3-4 mj. 43g. na kojima još netki nose winterwash,a i aerodrom je još pod snjegom, pa pretpostavljam da bi i prvi FW-190 Rudija Rademachera u 1/JG-54 mogao imati taj winterwash...
Dakle bilokakva informacija o apratu Rudolfa "Rudija" Rademachera s početka 1943g. mi je dobrodošla.
Poky

PorukaUpisano: Sri Ruj 03, 2014 12:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Niko ništa? Mislil sam da ovdje ima više "Experten-a" Twisted Evil
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Čet Ruj 04, 2014 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jeste pokusali postaviti pitanje na LEMB ili modzda FalkeEinsu?

Tamo ima ljudi kojima je dosta literature o Luftwaffe-u proslo kroz ruke (kao i FalkeEinsu), pa vam mozda daju koju smjernicu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2014 6:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala Potez probat ću, ali ne znam jel sam ja prolupao il je to što radim više stvari odjedno ,al nigdje na tim FalkeEinsovim blogovima nemrem naći njegov kontakt il moram biti folower da bih ga mogao kontaktirati?
BTW šta je to LEMB? Embarassed
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2014 6:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Luftwaffe Experten Message Board

http://www.luftwaffe-experten.org/forums/
Poky

PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2014 9:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ah to, znam sam nisam povezao sa skračenicom ,BTW ne primaju nove članove...
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Ruj 05, 2014 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da sam negdje procitao da su pred gasenjem foruma.
Ili oni ili 12 o'clock high
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2014 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam FalkeEinsa kontaktirao preko Britmodellera (britanski mak. forum), pod tim je imenom registriran.

LEMB

Da, dobro je Karaya rekao - LEMB prestaje s radom 12/9/2014. Koliko sam procitao u planu je stvaranje novog foruma koji bi nastavio gdje je LEMB stao.

Ubacio sam u trazilicu Rademachera i nema fotki/profila FW-a. Spominje se samo kasniji FW (White 13) u kojem je oboren '44.
Lik (koji kaze da je Rademacherov rod) se raspitivao o fotkama njega i njegovih aviona.
Uglavnom je postavljeno par fotorafija Rademachera i dana referenca za fotke njegove 262-ke. Licnost je ocito slabo "pokrivena" fotkama i profilima.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

PorukaUpisano: Sub Ruj 06, 2014 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Ubacio sam u trazilicu Rademachera i nema fotki/profila FW-a. Spominje se samo kasniji FW (White 13) u kojem je oboren '44.
Lik (koji kaze da je Rademacherov rod) se raspitivao o fotkama njega i njegovih aviona.
Uglavnom je postavljeno par fotorafija Rademachera i dana referenca za fotke njegove 262-ke. Licnost je ocito slabo "pokrivena" fotkama i profilima.

Da to je ono ćega se bojim ,on je sam jedan ov mnogih koji je u JG-54 bio expertev s više od 100 pobjeda, u nekim drugim Geschwaderima bi bio "veliki as"...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma