Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5386 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 27, 2014 11:48 am Naslov poruke: Nowotny Schwarm |
|
|
Ukratko pitanje vezano uz poznati Nowotny Schwarm iliti Teufelskette
Najuspješniji "četverac" Luftwaffea koji je djelovao između 1.243 do 11.11.43g sastavljen od 4 prijatelja i wingmena:
Walter "Nowi" Nowotny 258 pobjeda
Karl "Quax" Schnorrer 46 pobjeda (Nowijed wingmen)
Anton "Toni" Dobele 94 pobjeda
i Rudolf "Rudi" Rademacher 126 pobjeda
E sad pitanje, dakle dečki su počeli svoje "druženje" kao Nowotny schwarm početkom veljače 1943 ,a Rudi Rademacher je prebačen iz 3. staffela JG-54 u 1.staffel JG-54 početkom ožujka (nemojte me pitati za datume i kako i zašto se ne slažu podaci su s neta i zašto je to baš razdoblje o kad se vode kao Teufelskette/Nowotny schwarm) i našao sam profile FW-190 za prvu trojicu iz tog razdoblja u winterwashu
Nowotny i Schnorrer
Dobele
Jedino za Rademachera ne mogu naći nikakav profil (osim za Fw-190 bijeli 10 bez winterwasha i iz kasnijeg razdoblja 43. i raniji Bf-109 koji nije iz ove priče)
E sad ima li itko kakve podatke makar eventualno broj njegovog FW iz eskadrile iz tog razdoblja 3-4 mj.43g. il kakav profil ,c-b fotku, pisanu informaciju.... Ima dosta fotki FW-190 1/JG-54 iz 3-4 mj. 43g. na kojima još netki nose winterwash,a i aerodrom je još pod snjegom, pa pretpostavljam da bi i prvi FW-190 Rudija Rademachera u 1/JG-54 mogao imati taj winterwash...
Dakle bilokakva informacija o apratu Rudolfa "Rudija" Rademachera s početka 1943g. mi je dobrodošla. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Ruj 03, 2014 12:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Niko ništa? Mislil sam da ovdje ima više "Experten-a"  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 853 | |
|
Upisano: Čet Ruj 04, 2014 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Jeste pokusali postaviti pitanje na LEMB ili modzda FalkeEinsu?
Tamo ima ljudi kojima je dosta literature o Luftwaffe-u proslo kroz ruke (kao i FalkeEinsu), pa vam mozda daju koju smjernicu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Ruj 05, 2014 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala Potez probat ću, ali ne znam jel sam ja prolupao il je to što radim više stvari odjedno ,al nigdje na tim FalkeEinsovim blogovima nemrem naći njegov kontakt il moram biti folower da bih ga mogao kontaktirati?
BTW šta je to LEMB?  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Ruj 05, 2014 9:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Ah to, znam sam nisam povezao sa skračenicom ,BTW ne primaju nove članove... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Ruj 05, 2014 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da sam negdje procitao da su pred gasenjem foruma.
Ili oni ili 12 o'clock high _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 853 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam FalkeEinsa kontaktirao preko Britmodellera (britanski mak. forum), pod tim je imenom registriran.
LEMB
Da, dobro je Karaya rekao - LEMB prestaje s radom 12/9/2014. Koliko sam procitao u planu je stvaranje novog foruma koji bi nastavio gdje je LEMB stao.
Ubacio sam u trazilicu Rademachera i nema fotki/profila FW-a. Spominje se samo kasniji FW (White 13) u kojem je oboren '44.
Lik (koji kaze da je Rademacherov rod) se raspitivao o fotkama njega i njegovih aviona.
Uglavnom je postavljeno par fotorafija Rademachera i dana referenca za fotke njegove 262-ke. Licnost je ocito slabo "pokrivena" fotkama i profilima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Ubacio sam u trazilicu Rademachera i nema fotki/profila FW-a. Spominje se samo kasniji FW (White 13) u kojem je oboren '44.
Lik (koji kaze da je Rademacherov rod) se raspitivao o fotkama njega i njegovih aviona.
Uglavnom je postavljeno par fotorafija Rademachera i dana referenca za fotke njegove 262-ke. Licnost je ocito slabo "pokrivena" fotkama i profilima. |
Da to je ono ćega se bojim ,on je sam jedan ov mnogih koji je u JG-54 bio expertev s više od 100 pobjeda, u nekim drugim Geschwaderima bi bio "veliki as"... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|