Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

A-4F vf-126 ˝Bandits˝

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2014 6:49 pm    Naslov poruke: A-4F vf-126 ˝Bandits˝ Citiraj ovaj komentar

Meni lično ovo je jedna od najboljih hasegavinih maketa mlaznjaka u 48-ci.Neće biti nikakvih dodadaka jer su kućišta točkova detaljna kako i cockpit. Instrumenti su decali , bočne konzole sam bio stavio kao na slici decal, ali mi se nije svidjelo pa sam uklonio decal i ispalo je ljepše.

Htio sam ovaj raditi ali ovu tamno smeđu nisam uspio pogoditi , pa ću raditi ovou drugu varijantu

viper: poruka promijenjena dana: Ned Tra 20, 2014 1:40 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sub Tra 19, 2014 7:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno fenomenalno!
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 22, 2014 9:33 pm    Naslov poruke: Skyhawk kao maketa. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.

Unutrašnjost kabine je suzdržano, skromno riješena naljepnicom. Budući da sam malo vremešniji maketar, sa sjetom se prisjećam vrlo dobre Monogram makete dvosjeda OA-4M u mjerilu m 1:48. Reljefna raskošna unutrašnjost kabine s minimalnim brojem dijelova. Nije to bila neka skupa maketa, a i danas se može nabaviti. Ako ovu izradite bez tegoba, razmislite o elegantnijem dvosjedu.

Pogledajte nadahnuto izrađene slične makete:

http://www.modellversium.de/galerie/8-flugzeuge-modern/1094-mcdonnell-douglas-a-4f-skyhawk-monogram.html

http://www.payanakmodel.com/Gallery/A-4%20SKYHAWK%20AGGRESSOR/index.htm

Lijep pozdrav, Dragiša.

PorukaUpisano: Sri Tra 23, 2014 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Dragiša. Ovaj Hasegawin takođe ima veoma reljefnu instrument tablu , kao i bočne konzole, standardno kao i većina hasegawinih maketa.
Kao što sam rekao ove decale sa bočnih konzola sam naknadno skinuo i ispalo je ljepše bez njih.
Instrument tablu sam uradio pomoću decala i nažalost slika je loša i nevidi se najbolje, ali je po meni ispalo dosta dobro, gotovo kao da je PE.
Naarvno u planu mi je još ovih maketa. M verziju sam radio prije par godina i imam u namjeru raditi dvosjeda, ali vjerovatno opet hasegawinog ili eventualno Classic Airfremes i on mi izgleda dobar sa svim onim resinskim dodacima.
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2014 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Već sam 3 puta skidao boju, jer sam koristio boje Gunze mr Hobby , a nisam imao njihov originalni razređivač, pa sam koristio alkohol ili mr color thiner i nisam bio zadovoljan. Ova bež boja je Humbrolova enamel, a umjesto preporučene gunzeove tamno smeđe koja mi je puno svijetlija od naljepnica, ću koristiti revelovu 84 sa bijelom i malo crvene.
Boja donjeg dijela trupa je mr color RLM 76 jer mi ona na ovim slikama je bliža no preporučena mr color 308 (light ghost gray).

Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2014 3:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

obzirom da ovaj glumi rusa, odozdo je svjetlo plav, a ne siv..ili??
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
viper

PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2014 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa sastavnica kaže ta svjetlo siva, ali meni na ovoj slici je to više sivoplava, otprilike nešto slično rlm 76 po mojoj procjeni
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Pet Svi 02, 2014 8:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maskiranje je bilo papirom zaljepljeno patafixom, ali izgleda, da su pojedini dijelovi bili više odvojeni od površine. Moraću ove neke maskirne površine malo popraviti

Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Svi 02, 2014 8:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa zar je taj A-4 imo ovu tamnu kamuflažu prešpricanu s unutarnje strane i kad su pretkrilca izvučan? Koliko vim po ovj fotki broja 20 koju si stavio on ima s unutrašnje strane pretkrilca samo svjetiju boju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
viper

PorukaUpisano: Pet Svi 02, 2014 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije čisto ova slika, već je druga ali je nemogu staviti zgog kopirajta.
Zapravo bilo je raznih verzija, ali ja sam pronašao jednu sliku gdje kao i prema satavnici to treba ofarbati u kamuflažnoj šemi..
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Ned Svi 04, 2014 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ofarbao sam sa pretkrilcima kako je Tomo rekao, jer ovako izgleda ljepš. Mada u većini slučajeva su u kamuflažnoj šemi, ali obzirom da ima dosta slika gdje se vide razne verzije, vjerovatno usljed čestog farbanja samog aviona.

Ove meke prelaze sam ponegdje ispravio, a ostatak ću pokušati drybrushingom na kraju još popraviti jer sam stavio sjajni vodeni lak, pa će biti moguće ispraviti greške , jer su boje enamel.

Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Ned Svi 04, 2014 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

trebao si ove prijelaze boja srediti prije decala i lakiranja. Sad je banana i izgleda jako neuredno. Drybrushem ce biti jos i gore. To ili ponovo maskiras, ili spricas freehandom...
viper

PorukaUpisano: Pet Svi 09, 2014 10:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puklo mi je ovo prednje vjetrobransko staklo, pa ako ima neko od hasegawe, italerija, esci, hooby crafta da mu je viška ostalo rado bih kupio.
Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Sub Svi 10, 2014 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokušao sam ispraviti greške. Djelimično sam uspio, ali za sada otaje tako, jer planiram raditi još dva skyhawka. Paneli su dosta plitki, pa ću s gornje strane morati dio panela olovkom odraditi.

Natrag na vrh
viper

PorukaUpisano: Pet Lip 13, 2014 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nažalost poslije još jednog skidanaj boje, ovaj je završio u kanti za smeće..nisam imao više živaca
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma