Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sub Tra 19, 2014 6:49 pm Naslov poruke: A-4F vf-126 ˝Bandits˝ |
|
|
Meni lično ovo je jedna od najboljih hasegavinih maketa mlaznjaka u 48-ci.Neće biti nikakvih dodadaka jer su kućišta točkova detaljna kako i cockpit. Instrumenti su decali , bočne konzole sam bio stavio kao na slici decal, ali mi se nije svidjelo pa sam uklonio decal i ispalo je ljepše.
Htio sam ovaj raditi ali ovu tamno smeđu nisam uspio pogoditi , pa ću raditi ovou drugu varijantu

viper: poruka promijenjena dana: Ned Tra 20, 2014 1:40 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Tra 19, 2014 7:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno fenomenalno! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sri Tra 23, 2014 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala Dragiša. Ovaj Hasegawin takođe ima veoma reljefnu instrument tablu , kao i bočne konzole, standardno kao i većina hasegawinih maketa.
Kao što sam rekao ove decale sa bočnih konzola sam naknadno skinuo i ispalo je ljepše bez njih.
Instrument tablu sam uradio pomoću decala i nažalost slika je loša i nevidi se najbolje, ali je po meni ispalo dosta dobro, gotovo kao da je PE.
Naarvno u planu mi je još ovih maketa. M verziju sam radio prije par godina i imam u namjeru raditi dvosjeda, ali vjerovatno opet hasegawinog ili eventualno Classic Airfremes i on mi izgleda dobar sa svim onim resinskim dodacima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sub Tra 26, 2014 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Već sam 3 puta skidao boju, jer sam koristio boje Gunze mr Hobby , a nisam imao njihov originalni razređivač, pa sam koristio alkohol ili mr color thiner i nisam bio zadovoljan. Ova bež boja je Humbrolova enamel, a umjesto preporučene gunzeove tamno smeđe koja mi je puno svijetlija od naljepnica, ću koristiti revelovu 84 sa bijelom i malo crvene.
Boja donjeg dijela trupa je mr color RLM 76 jer mi ona na ovim slikama je bliža no preporučena mr color 308 (light ghost gray).
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Tra 26, 2014 3:52 pm Naslov poruke: |
|
|
obzirom da ovaj glumi rusa, odozdo je svjetlo plav, a ne siv..ili?? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sub Tra 26, 2014 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| pa sastavnica kaže ta svjetlo siva, ali meni na ovoj slici je to više sivoplava, otprilike nešto slično rlm 76 po mojoj procjeni |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Pet Svi 02, 2014 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Maskiranje je bilo papirom zaljepljeno patafixom, ali izgleda, da su pojedini dijelovi bili više odvojeni od površine. Moraću ove neke maskirne površine malo popraviti
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Svi 02, 2014 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa zar je taj A-4 imo ovu tamnu kamuflažu prešpricanu s unutarnje strane i kad su pretkrilca izvučan? Koliko vim po ovj fotki broja 20 koju si stavio on ima s unutrašnje strane pretkrilca samo svjetiju boju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Pet Svi 02, 2014 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije čisto ova slika, već je druga ali je nemogu staviti zgog kopirajta.
Zapravo bilo je raznih verzija, ali ja sam pronašao jednu sliku gdje kao i prema satavnici to treba ofarbati u kamuflažnoj šemi.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Ofarbao sam sa pretkrilcima kako je Tomo rekao, jer ovako izgleda ljepš. Mada u većini slučajeva su u kamuflažnoj šemi, ali obzirom da ima dosta slika gdje se vide razne verzije, vjerovatno usljed čestog farbanja samog aviona.
Ove meke prelaze sam ponegdje ispravio, a ostatak ću pokušati drybrushingom na kraju još popraviti jer sam stavio sjajni vodeni lak, pa će biti moguće ispraviti greške , jer su boje enamel.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 4:36 pm Naslov poruke: |
|
|
trebao si ove prijelaze boja srediti prije decala i lakiranja. Sad je banana i izgleda jako neuredno. Drybrushem ce biti jos i gore. To ili ponovo maskiras, ili spricas freehandom... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Pet Svi 09, 2014 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
| Puklo mi je ovo prednje vjetrobransko staklo, pa ako ima neko od hasegawe, italerija, esci, hooby crafta da mu je viška ostalo rado bih kupio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Sub Svi 10, 2014 9:28 am Naslov poruke: |
|
|
Pokušao sam ispraviti greške. Djelimično sam uspio, ali za sada otaje tako, jer planiram raditi još dva skyhawka. Paneli su dosta plitki, pa ću s gornje strane morati dio panela olovkom odraditi.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
|
Upisano: Pet Lip 13, 2014 12:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nažalost poslije još jednog skidanaj boje, ovaj je završio u kanti za smeće..nisam imao više živaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|