Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-34/85 '45 1/35 Zvezda
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 1:11 am    Naslov poruke: T-34/85 '45 1/35 Zvezda Citiraj ovaj komentar

Odlučio sam nakon mnogo vremena postati nešto u ovoj rubrici. Iskreno, i nedostajali ste mi, no promijenilo se mnogo toga. Da ne pišem romane, od poleta i ushićenja internetskim mogućnostima foruma, shopinga i sl. na kraju se akumulirao pogolemi zamor i frustracija jer sam prestao biti iskren prema sebi; što zapravo želim od svega ovoga?
Postoje makete i dosezi koji vjerujem raduju svakog od nas; odlučio sam se vratiti tome...raditi prosječne makete u razumnom vremenu, sa što manje metala, CA ljepila, beskrajnog ispravljanja sitnih grešaka i sl.
Optimalan izbor bio je obožavani T-34/85 u Zvezdinom izdanju, za mene jednostavno posebna maketa.
Ovdje nitko od naprednih maketara neće vidjeti ništa nova, ni ništa zanimljivo; iako ću rado staviti workable gusjenice, standard ispod kojeg ne idem; mrtvo hladno ću ostaviti plastični pokrov mrežica motora...
Uloženih nekoliko sati rada da bi samo sklopio osnovni oblik, dovršio davno započete gusjenice i napravio jednu sliku, još me jednom podsjetio zašto smo što bi naši istočni susjedi rekli, "dogurali dovde"...
Nepretenciozan rad nedostojan posebnog komentiranja; biti će dijelova drugih proizvođača, varova, ponešto stirena, minimum metala...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 3:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

he's back! Ne budi skrt sa slikama Smile
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 7:37 am    Naslov poruke: Re: T-34/85 '45 1/35 Zvezda Citiraj ovaj komentar

[quote="T34"]...raditi prosječne makete

Belji se ne pizdi
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hiperaktivan Hiperaktivan TOOOOO! Hiperaktivan Hiperaktivan
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 11:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Baš je lijepo ponovno te vidjeti ovdje sa maketom u izradi. Very Happy O svojoj prosječnosti ti nemaš pravo govoriti , mi ostali znamo kakve makete si slagao . Zato , radi ovu maketu kako te je volja , zatvori topik ako želiš , no mi koji te poznajemo , pa i oni koji te osobno ne znaju , vidjeti ćemo tvoj rad i o njemu imati svoj sud. Taj dio nećeš moći izbjeći a do sada nas nikad nisi razočarao . Dobro nam došao natrag ! Huraaa

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 3:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A ono iza T-34 u zapećku? Wink
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 4:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je moje NA vatri 2 na restauraciji kod druga T-34 gdje me nastoji naučiti neke nove tehnike. Za sada mi sve skupa ide ko piletu cice. Ipak, gledam i učim.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro je druže.... Bitno da se nešto radi. Wink
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 26, 2013 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drago mi je da si se vratio Cool Dobro dosao nazad i samo naprijed Wink
T34

PorukaUpisano: Pon Lis 28, 2013 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima Embarassed .
Danas sam obavio većinu posla na kupoli;
prvo sam se riješio originalne teksture koja sama po sebi nije pregruba ali je neujednačena i neuvjerljiva. Na kupolici zap. odstranio sam izbočenja na koje idu vizori, to je rušilo izgled iste; samo sam ih nalijepio i kasnija tekstura će dovršiti posao.
Probušio sam otvor za samoobranu i pripadajući poklopac će time uvjerljivije naleći nego da je samo polijepljen na ravnu površinu.

Evo, mislim da se vidi:

Mantlet topa: proširio otvor spregnute DT strojnice, te umjesto originala dodao rezinske boltove te još par detalja...kasnije donekle teksturiram. Cijev je Dragonova.

Iskreno, satrao sam se povariti komandirovu kupolicu (Miliput), još me bole oči;
tu su i ostali detalji koji će podignuti lijepu, prilično točnu ali siromašnu Zvezdinu maketu.

Ostaju još detalji spoja gornjeg i donjeg dijela kupola, te karakteristični "obrazi" ovog tipa iste, teksturiranje, itd.
Neke dijelove poput detaljne alatne kutije dobiti ću zahvaljujući vlastitom "svetom gralu" i alternativama koje nudi; nekad sam kupovao Dragon makete za dijelove pa nakon ovoga složim jednog uglavnom točnog T-34 iz 1943. god. iz više kutija i rezinske Miniarm kupole...Ali o tom potom, živili !
Natrag na vrh
T34

PorukaUpisano: Pet Stu 01, 2013 1:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Došao je red na trup; pobrusio sam krivo postavljene i neuvjerljive elemente, negdje ću dodati vlastite varove, negdje ostaviti originalne...uz modifikaciju kotača koji imaju jedan bitan propust ovo je glavni dio posla koji se nadam privesti kraju za vikend...
Fina tanka žica koju imam pokazala se nepodesna (čitaj; ja nestrpljiv i nespretan) pa ću sve rukohvate ipak napraviti od dekapitiranih pribadača koje su više nego OK iako neznatno debljeg profila...
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 01, 2013 5:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bogme si ga pobrusio Very Happy Fino to napreduje, samo ti sibaj slike
Klodovik

Član od: 08 Sij 2007
PorukaUpisano: Pet Stu 01, 2013 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Car je skoro pa gol. Sad ćeš ti "sašiti" odlično novo ruhu!

Samo tako dalje.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Stu 01, 2013 8:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemam komentara, a znam i kako će izgledati krajnji rezultat. No, eto...vrlo me zanima kako ćeš riješiti neke stvari na putu prema rezultatu...na koji način, kojim tehnikama i materijalima. Wink
zaki

Član od: 17 Lis 2010
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sub Stu 02, 2013 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao i svi tvoji radovi biće maestralno. Baš me zanima kako ćeš izaći na kraj sa zadnjom pločom jer kod zvezde se to nikako ne uklapa. Ja sam to jedva nekako navukao na silu.
Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma