Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 1:11 am Naslov poruke: T-34/85 '45 1/35 Zvezda |
|
|
Odlučio sam nakon mnogo vremena postati nešto u ovoj rubrici. Iskreno, i nedostajali ste mi, no promijenilo se mnogo toga. Da ne pišem romane, od poleta i ushićenja internetskim mogućnostima foruma, shopinga i sl. na kraju se akumulirao pogolemi zamor i frustracija jer sam prestao biti iskren prema sebi; što zapravo želim od svega ovoga?
Postoje makete i dosezi koji vjerujem raduju svakog od nas; odlučio sam se vratiti tome...raditi prosječne makete u razumnom vremenu, sa što manje metala, CA ljepila, beskrajnog ispravljanja sitnih grešaka i sl.
Optimalan izbor bio je obožavani T-34/85 u Zvezdinom izdanju, za mene jednostavno posebna maketa.
Ovdje nitko od naprednih maketara neće vidjeti ništa nova, ni ništa zanimljivo; iako ću rado staviti workable gusjenice, standard ispod kojeg ne idem; mrtvo hladno ću ostaviti plastični pokrov mrežica motora...
Uloženih nekoliko sati rada da bi samo sklopio osnovni oblik, dovršio davno započete gusjenice i napravio jednu sliku, još me jednom podsjetio zašto smo što bi naši istočni susjedi rekli, "dogurali dovde"...
Nepretenciozan rad nedostojan posebnog komentiranja; biti će dijelova drugih proizvođača, varova, ponešto stirena, minimum metala...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 3:25 am Naslov poruke: |
|
|
he's back! Ne budi skrt sa slikama  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 7:37 am Naslov poruke: Re: T-34/85 '45 1/35 Zvezda |
|
|
[quote="T34"]...raditi prosječne makete
ne pizdi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
TOOOOO!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 11:05 am Naslov poruke: |
|
|
Baš je lijepo ponovno te vidjeti ovdje sa maketom u izradi. O svojoj prosječnosti ti nemaš pravo govoriti , mi ostali znamo kakve makete si slagao . Zato , radi ovu maketu kako te je volja , zatvori topik ako želiš , no mi koji te poznajemo , pa i oni koji te osobno ne znaju , vidjeti ćemo tvoj rad i o njemu imati svoj sud. Taj dio nećeš moći izbjeći a do sada nas nikad nisi razočarao . Dobro nam došao natrag !  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
A ono iza T-34 u zapećku?  _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
To je moje na restauraciji kod druga T-34 gdje me nastoji naučiti neke nove tehnike. Za sada mi sve skupa ide ko piletu cice. Ipak, gledam i učim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro je druže.... Bitno da se nešto radi.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 26, 2013 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da si se vratio Dobro dosao nazad i samo naprijed  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
|
Upisano: Pon Lis 28, 2013 12:01 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima .
Danas sam obavio većinu posla na kupoli;
prvo sam se riješio originalne teksture koja sama po sebi nije pregruba ali je neujednačena i neuvjerljiva. Na kupolici zap. odstranio sam izbočenja na koje idu vizori, to je rušilo izgled iste; samo sam ih nalijepio i kasnija tekstura će dovršiti posao.
Probušio sam otvor za samoobranu i pripadajući poklopac će time uvjerljivije naleći nego da je samo polijepljen na ravnu površinu.
Evo, mislim da se vidi:
Mantlet topa: proširio otvor spregnute DT strojnice, te umjesto originala dodao rezinske boltove te još par detalja...kasnije donekle teksturiram. Cijev je Dragonova.
Iskreno, satrao sam se povariti komandirovu kupolicu (Miliput), još me bole oči;
tu su i ostali detalji koji će podignuti lijepu, prilično točnu ali siromašnu Zvezdinu maketu.
Ostaju još detalji spoja gornjeg i donjeg dijela kupola, te karakteristični "obrazi" ovog tipa iste, teksturiranje, itd.
Neke dijelove poput detaljne alatne kutije dobiti ću zahvaljujući vlastitom "svetom gralu" i alternativama koje nudi; nekad sam kupovao Dragon makete za dijelove pa nakon ovoga složim jednog uglavnom točnog T-34 iz 1943. god. iz više kutija i rezinske Miniarm kupole...Ali o tom potom, živili !
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
|
Upisano: Pet Stu 01, 2013 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Došao je red na trup; pobrusio sam krivo postavljene i neuvjerljive elemente, negdje ću dodati vlastite varove, negdje ostaviti originalne...uz modifikaciju kotača koji imaju jedan bitan propust ovo je glavni dio posla koji se nadam privesti kraju za vikend...
Fina tanka žica koju imam pokazala se nepodesna (čitaj; ja nestrpljiv i nespretan) pa ću sve rukohvate ipak napraviti od dekapitiranih pribadača koje su više nego OK iako neznatno debljeg profila...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 01, 2013 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Bogme si ga pobrusio Fino to napreduje, samo ti sibaj slike _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 01, 2013 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Car je skoro pa gol. Sad ćeš ti "sašiti" odlično novo ruhu!
Samo tako dalje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Stu 01, 2013 8:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemam komentara, a znam i kako će izgledati krajnji rezultat. No, eto...vrlo me zanima kako ćeš riješiti neke stvari na putu prema rezultatu...na koji način, kojim tehnikama i materijalima.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zaki
 | | Član od: 17 Lis 2010 | | Poruke: 101 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sub Stu 02, 2013 11:28 am Naslov poruke: |
|
|
Kao i svi tvoji radovi biće maestralno. Baš me zanima kako ćeš izaći na kraj sa zadnjom pločom jer kod zvezde se to nikako ne uklapa. Ja sam to jedva nekako navukao na silu.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|