Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

AK Interactive shop UPOZORENJE
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Marin123

Član od: 05 Sij 2012
PorukaUpisano: Uto Jul 16, 2013 1:23 pm    Naslov poruke: AK Interactive shop UPOZORENJE Citiraj ovaj komentar

Evo nakon nekoliko dana dopisisivanja i pokušaja kupovine iz navedenog shopa, Hrvatska po njima jos uvjek nije EU. I nije ih moguće uvjeriti da smo ipak bar na papiru članica te "velebne" zajednice.
Dopisovanje i uvjeravanje jos uvjek traje.
Očito da ću trebati priloziti scan pristupnog ugovora ovjerenog kod javnog biljeznika da me oslobode postarine Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kiowa

Član od: 21 Ožu 2010
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma šalji jih u ....

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 1:23 pm    Naslov poruke: Re: AK Interactive shop UPOZORENJE Citiraj ovaj komentar

Marin123 Napisao/la:
Evo nakon nekoliko dana dopisisivanja i pokušaja kupovine iz navedenog shopa, Hrvatska po njima jos uvjek nije EU. I nije ih moguće uvjeriti da smo ipak bar na papiru članica te "velebne" zajednice.
Dopisovanje i uvjeravanje jos uvjek traje.
Očito da ću trebati priloziti scan pristupnog ugovora ovjerenog kod javnog biljeznika da me oslobode postarine Smile

Čekaj malo, zašto misliš da bi trebao bit oslobođen poštarine!? Shocked

Ne bi trebao platit carinu Hrvatskoj, ali poštarinu uvijek plaćaš, neće ti nitko mukte slat paket.
Marin123

Član od: 05 Sij 2012
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepo piše EU costumers over 90 EUR - free shipping, veliki zeleni gumb s lijeve strane, oni tvrde da da mi nismo EU i da treba kupitiproizvoda za 250 EUR , jer smo mi - Hrvatska svrstatani pod rest of the world!?
Kupio bi knjige i neke weathering setove i DVD a to već prelazi 100 EUR , dugo se stedjelo i želim si to priuštiti , zato sam revoltiran prema odnosu prema kupcima, ako pišu jasni uvjeti onda ih se treba držati , sad je postalo stvar principa i neprofesionalnog odnosa prema kupcima.
Već razmišljam i da pišem našem povjereniku u EU za prava potrošača g. Mimici Smile
I da znam da to mogu kupiti drugdje, ali sad ne želim!
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 1:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Marin123 Napisao/la:
Ljepo piše EU costumers over 90 EUR - free shipping, veliki zeleni gumb s lijeve strane, oni tvrde da da mi nismo EU i da treba kupitiproizvoda za 250 EUR , jer smo mi - Hrvatska svrstatani pod rest of the world!?
Kupio bi knjige i neke weathering setove i DVD a to već prelazi 100 EUR , dugo se stedjelo i želim si to priuštiti , zato sam revoltiran prema odnosu prema kupcima, ako pišu jasni uvjeti onda ih se treba držati , sad je postalo stvar principa i neprofesionalnog odnosa prema kupcima.
Već razmišljam i da pišem našem povjereniku u EU za prava potrošača g. Mimici Smile
I da znam da to mogu kupiti drugdje, ali sad ne želim!

Ma dobro, ako nemaš ništa pametnije za radit, tjeraj svoje principe. Cool
Svijet ne funcionira na pritisak dugmeta, neće se stvari automatski promjenit zato što je Hrvatska članica od 01.07.2013.
Ipak je prošlo jedva malo više od 15-ak dana, dobro će bit ako stvari legnu na svoje mjesto u prvih 6 mjeseci.
Cool

Boris G.: poruka promijenjena dana: Sri Jul 17, 2013 2:04 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa ako imaš vremena i živaca da čekaš ja ti držim fige ,u svakom si slučaju u pravu.
Ja sam recimo narućivao na jaddar hobbyu jel je imao za sve van EU jeftinije 22% A od 2.7. kad se ulogiram cijene su iste, recimo oni znaju da smo u EU. Zato što to njima ide na ruku. Wink
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jaddar je odmah 1.7. kupcima iz HR uvećao svoje cijene za njihov PDV.
Dakle, bili su vrlo ažurni. Čak su i Wikipediju ažurirali (piše da EU ima 28 članica).
Nagađam, možda je stvar u Španjolskoj pošti koja još nije "priznala" Hrvatsku kao članicu EU.

EDIT: Kad smo već kod pošte i EU, vidim da je naša pošta od 1.7. povećala cijene za međunarodne pošiljke, ali da ne poznaje EU kao odredište već Europu kontinent kao odredište.
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a i sada se mora neki eu broj dobiti u carini, bilo nešto na radiju za naručivanje preko neta i naši traže taj neki eu broj, potražite na facebook od antene zagreb tam su raspravljeli, broj se dobije free i čeka se max do tjedan dana.
Natrag na vrh
millo

Član od: 13 Pro 2009
Mjesto: zagorje zeleno
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 5:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
a i sada se mora neki eu broj dobiti u carini, bilo nešto na radiju za naručivanje preko neta i naši traže taj neki eu broj, potražite na facebook od antene zagreb tam su raspravljeli, broj se dobije free i čeka se max do tjedan dana.

Radim u tvrtki koja se bavi uvozom i izvozom u EU i izvan nje. Da, za tvrtke je obavezan EU porezni broj kad se posluje unutar EU, a za zemlje van unije (BIH, Srbija itd) se treba dobiti potvrda o EORI broju od strane carine.

Da li to treba za fizičke osobe, ne znam i nisam zasad čuo.

Pozdrav
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kakav je to "broj" koji se čeka tjedan dana..? Je li to osobni identifikacijski broj, kojeg onda koristiš uvijek, ili se za svaki pojedinačni slučaj traži ispočetka..?
Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 9:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Broj kojim se svrstaš u sustav plaćanja (tj. odbitka plaćanja) PDVA-a.

HR-OIB konstrukcija.

Funkcionira za pravne osobe, tj. za privatne osobe koje se u sustavu PDV-a (ako se ne varam toga kod nas još nema).

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 9:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

cekaj cekaj, znaci ako ja narucujem od artola kao firma- koji je postupak?? placam carinu ii kaj?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Sri Jul 17, 2013 10:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AKo se ne varam traži se VAT ali to ne vrijedi za fizičke osobe. Kao fizička osoba možeš upisati svoj JMBG ali često prolazi i bez toga.
Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Čet Jul 18, 2013 8:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
cekaj cekaj, znaci ako ja narucujem od artola kao firma- koji je postupak?? placam carinu ii kaj?

Ne, ne plačaš carinu (nema više carine iz EU jer se to ne smatra više uvozom nego stjecanjem dobara) nego dobiješ raćun bez PDV-a, ali za to ti treba PDV ID broj...
Naravno samo u slućaju ako ti je firma u sustavu PDV-a.

Hebote, pa ko ti vodi papire ??? Taj bi to morao znat Smile

darko: poruka promijenjena dana: Čet Jul 18, 2013 9:09 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Čet Jul 18, 2013 8:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

barakuda Napisao/la:
AKo se ne varam traži se VAT ali to ne vrijedi za fizičke osobe. Kao fizička osoba možeš upisati svoj JMBG ali često prolazi i bez toga.

Netočno, traži se PDV ID (VAT ID) broj koji mora biti u VIES sustavu:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

Taj broj može dobiti i fizička osoba koja je u sustavu PDV-a, ali sam JMBG kao takav ili ćak OIB ne znaći ništa...
Ako te nema u sustavu, ništa od računa bez PDV-a Smile

Ali već sam jednom rekao - zamarate se PDV-om bez veze - sustav je i ranije i sada bio postavljen tako da se PDV na kraju mora platiti (za subjekte u sustavu PDV-a kao razlika pretporeza i poreza, a za osobe koje nisu u sustavu odmah). Dakle tu nema razlike nikakve osim što je možda mrvicu bolje PDV platiti u državi isporuke jer gotovo sve imaju manji PDV postotak od nas - iako to će biti mizerne razlike.

Kao što rekoh veća razlika u našu korist može biti samo na poštarini koja bi trebala biti povoljnija jer pošta ne bi smjela takvu pošiljku smatrati "izvan EU" - iako to sa zakonom o PDV-u nema nikakve veze Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma