Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 12:36 am Naslov poruke: Leteće tvrđave na Visu |
|
|
U nedjeljnom izdanju Jutarnjeg lista objavljen je članak o američkom pilotu koji je za vrijeme drugog sv. rata Mustangom prisilno sletio na Vis:
http://www.jutarnji.hr/nevjerojatna-prica-o-americkom-pilotu-koji-se-konacno-vraca-na-otok-vis/1053989/
Gornja fotografija u kojoj je u na portalu Jutarnjeg ubačena slika pilota je u tiskanom izdanju objavljena kompletna i na njoj se jasno vide leteće vrđave i Liberatori na Viškom aerodromu. U članku piše da je Jutarnjem fotografiju ustupio sam pilot iz svog osobnog albuma pa je vrlo vjerojatno da do sada nije nikad objavljena. Ja sam kupio Jutarnji ali nemam skener, a bilo bi dobro to skenirati i sačuvati jer se očigledno radi o rijetkom dokumentu iz naše prošlosti. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
 | | Član od: 06 Sij 2010 | | Poruke: 199 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Zavidim ljudima poput ovog pilota,imao je priliku da sudjeluje u mijenjanju svijeta,da dozivi,prezivi i postane po meni legenda jednog vaznog dijela nase povijesti.Zamislite sebe sa 22 god.ja sam mislio samo na zafrkanciju i gluposti i ono sve je easy life,a on je sjeo u najbolji lovac onog vremena i ganjao svabe po zraku na drugom kraju svijeta...skidam kapu i naklon do poda takvim tipovima
,imali su muda i puno srece!! _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Varaždinec Napisao/la: | Zavidim ljudima poput ovog pilota,imao je priliku da sudjeluje u mijenjanju svijeta,da dozivi,prezivi i postane po meni legenda jednog vaznog dijela nase povijesti.Zamislite sebe sa 22 god.ja sam mislio samo na zafrkanciju i gluposti i ono sve je easy life,a on je sjeo u najbolji lovac onog vremena i ganjao svabe po zraku na drugom kraju svijeta...skidam kapu i naklon do poda takvim tipovima
,imali su muda i puno srece!! |
sused moj, to tak sad izgleda...a zamisli kak je njemu bilo dok su ga derali lovci i protuavinska artiljerija....pa zapaljeni avioni, ljudi gore....
nazalost ,rat nije film  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
 | | Član od: 06 Sij 2010 | | Poruke: 199 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Ruj 17, 2012 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma znam svjestan sam svega toga,zato sam i napisal da je imal puno srece da je izvlekel zivu glavu i ostal normalan i tak dugo pozivel da se s ponosom toga sjeca..mi bumo pamtili samo ovaj sugavi harac  _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 2:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Varaždinec Napisao/la: | Ma znam svjestan sam svega toga,zato sam i napisal da je imal puno srece da je izvlekel zivu glavu i ostal normalan i tak dugo pozivel da se s ponosom toga sjeca..mi bumo pamtili samo ovaj sugavi harac  |
Neki od nas buju pamtili i puno više od harača.
Misliš da će naši unuci moći zamisliti tog zgrbljenog djeda pred njima kao 16-ogodišnjaka? Pa teško...a kamoli da još s kanistrom benzina preko rafala trči na tenk. Ja mog djeda nisam mogao zamisliti kao 20-ogodišnjaka unatoč fotkama...a još manje da trči kroz snijeg ravno na virovitičke bunkere ili da, nakon bombe, uskače kroz prozore našičkih kuća. Pa taj matorac se jedva kretao, patilo ga je zakrečenje žila, a bez svakodnevne porcije kompota od suhih šljiva nije mogao srati...'alo.
Slajo...de molim te, objasni mu u živo negdje u gradu na kavi.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 7:43 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | | Varaždinec Napisao/la: | Ma znam svjestan sam svega toga,zato sam i napisal da je imal puno srece da je izvlekel zivu glavu i ostal normalan i tak dugo pozivel da se s ponosom toga sjeca..mi bumo pamtili samo ovaj sugavi harac  |
Neki od nas buju pamtili i puno više od harača.
Misliš da će naši unuci moći zamisliti tog zgrbljenog djeda pred njima kao 16-ogodišnjaka? Pa teško...a kamoli da još s kanistrom benzina preko rafala trči na tenk. Ja mog djeda nisam mogao zamisliti kao 20-ogodišnjaka unatoč fotkama...a još manje da trči kroz snijeg ravno na virovitičke bunkere ili da, nakon bombe, uskače kroz prozore našičkih kuća. Pa taj matorac se jedva kretao, patilo ga je zakrečenje žila, a bez svakodnevne porcije kompota od suhih šljiva nije mogao srati...'alo.
Slajo...de molim te, objasni mu u živo negdje u gradu na kavi.  |
hebate, ko da mene opisujes, matori
ma objasnil bi mu, al nece doc
doma je jednu ulicu od mene, al tesko mu doc na kavu....
btw sused, prodaje ti se moja knjiga , vidi oglase... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
 | | Član od: 02 Stu 2006 | | Poruke: 414 | | Mjesto: ivanic grad |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
Jučerašnji poklon s Visa.
Uploaded with ImageShack.us |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
Nije nitko skenirao te fotke iz Jutarnjeg? _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Nick Napisao/la: | | Nije nitko skenirao te fotke iz Jutarnjeg? |
Imam ja fotku tj. Jutarnji( samo je jedna nama interesantna, ostale su slike pilota iz tog doba i sl.) pa ću se raspitat ima li tko od moje ekipe skener pa kad skeniram postavit ću ovdje. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
negdi san vidija sliku tog pilota kako pozira ispred P-51D sa natpism honey.ima li kakvih informacija o tom avionu,ser.broj mozda? _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 5:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| josipww2 Napisao/la: | | negdi san vidija sliku tog pilota kako pozira ispred P-51D sa natpism honey.ima li kakvih informacija o tom avionu,ser.broj mozda? |
U ovom Jutarnjem je fotografija ispred Mustanga kojem na nosu piše "GINGER", što je bio nadimak njegove tadašnje djevojke a kasnije supruge Virginije. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Ruj 18, 2012 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | josipww2 Napisao/la: | | negdi san vidija sliku tog pilota kako pozira ispred P-51D sa natpism honey.ima li kakvih informacija o tom avionu,ser.broj mozda? |
U ovom Jutarnjem je fotografija ispred Mustanga kojem na nosu piše "GINGER", što je bio nadimak njegove tadašnje djevojke a kasnije supruge Virginije. |
eee bravo,ja san napravija laspus,nije honey nego ginger  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Sri Ruj 19, 2012 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
| O viškom aerodromu vidio sam nekoliko ratnih filmića, od kojih je najbolji jedan u boji, a na njemu se vide i naši Spitfirei i piloti iz 352.SQ! Radim na tome da dobijem skenove originalnih fotki iz albuma Melvina Hayesa pa ako uspijem stavit ću ih ovdje na forum. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|