Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Me 262 1:72
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Satić

Član od: 27 Svi 2009
PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2012 2:38 pm    Naslov poruke: Me 262 1:72 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima !

Evo nakon male stanke ponovno za radnim stolom . Ovaj puta sam se malo bacio na 72-ke ! Iako tek u samom početku , evo nekoliko slika .

Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2012 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgledaju! Svaka čast!!
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2012 3:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A jesi se raspištoljio ..... Very Happy Tri makete odjednom
Pratim
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2012 6:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bome ovo pratim i hvatam bilješke
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2012 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uh, krasni su i ovakvi, ovo su revellovi pa si ih modificirao? ...posebno me raduje u4, ne viđa se često, ps čiji je resin? Very Happy
ovo obavezno pratim Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Satić

PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2012 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
A jesi se raspištoljio ..... Very Happy Tri makete odjednom
Pratim
Very Happy
Satić

PorukaUpisano: Sri Lis 24, 2012 9:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
Uh, krasni su i ovakvi, ovo su revellovi pa si ih modificirao? ...posebno me raduje u4, ne viđa se često, ps čiji je resin? Very Happy
ovo obavezno pratim Wink
E sad da malo pojasnim , kad mi je postavljeno pitanje ! Ovaj koji će biti U4 je Revell , a resinski nos i metalni top su od CMK . Komandne površine , poklopci stajnog trapa kao i krilca su iz drugog resin seta , isto CMK . Također imam i jedan nepotpuni set metala , kao i resin motore , kotače i sl . ( opet CMK ,a sve mi poklonio prijatelj kojem se to nije dalo raditi). E, a ovaj U2 je spoj dvije makete , i to trup je Revell , a krila su MPM . Razlog tome je što je kod prijatelja isto tako rasparen jedan primjerak . Dali će i od trečega nešto biti ovisi o prijatelju . Very Happy
Pošto mi fali nekih metala , makete neće biti extra detaljne , ali ču se dakako potruditi da budu što je moguće bolje napravljene .U svakom slučaju rijetko za vidjeti , pa se isplati potruditi oko njih !
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Čet Lis 25, 2012 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Satić Napisao/la:
st65uka Napisao/la:
ovo obavezno pratim Wink
E sad da malo pojasnim , kad mi je postavljeno pitanje ! Ovaj koji će biti U4 je Revell , a resinski nos i metalni top su od CMK . Komandne površine , poklopci stajnog trapa kao i krilca su iz drugog resin seta , isto CMK . Također imam i jedan nepotpuni set metala , kao i resin motore , kotače i sl . ( opet CMK ,a sve mi poklonio prijatelj kojem se to nije dalo raditi). E, a ovaj U2 je spoj dvije makete , i to trup je Revell , a krila su MPM . Razlog tome je što je kod prijatelja isto tako rasparen jedan primjerak . Dali će i od trečega nešto biti ovisi o prijatelju . Very Happy
Pošto mi fali nekih metala , makete neće biti extra detaljne , ali ču se dakako potruditi da budu što je moguće bolje napravljene .U svakom slučaju rijetko za vidjeti , pa se isplati potruditi oko njih !

uh, pravi kitbashing, odlično... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Čet Lis 25, 2012 10:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E baš mi je drago da su u 1/72! Ja imam Academy Me-262 tako da ću ovo pratiti i vjerovato ukrasti koju ideju Wink

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Satić

PorukaUpisano: Čet Stu 01, 2012 4:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto sam sitno radio na jednom od Messerschmita . Sastavljeni trup i krila , poljepljena krilca , komandne površine itd. Na zakovice i panelne linije se ne obazirite ! Dosta su vidljive i one koje je prijatelj napravio krivo , pa kasnije odlučio meni dati makete jer mu je 72-ka premala . No sve su pogitane , a onda su ukucane nove po shemi iz knjiga . Također su pokitane i na krivo mjesto urezane panelne linije , te su također urezane nove na mjestima gdje bi trebale biti .

dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Čet Stu 01, 2012 8:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sjajno Saticu nitne su super,kako sve to prenosis sa nacrta na maketu?
Natrag na vrh
Satić

PorukaUpisano: Čet Stu 01, 2012 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dule Napisao/la:
Razmjerim , iscrtam olovkom i onda po linijama idem sa riveterom . Iz početka je to bilo svakako , ali maketa za maketom , često ide i bez ravnala ! Iskustvo valjda ! Very Happy
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pet Stu 02, 2012 11:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Satić Napisao/la:
dule Napisao/la:
Razmjerim , iscrtam olovkom i onda po linijama idem sa riveterom . Iz početka je to bilo svakako , ali maketa za maketom , često ide i bez ravnala ! Iskustvo valjda ! Very Happy

E to me zanima znam da se crta olovkom nego da li sestarom prenosis sa crteza na maketu mere ili kako vec to razmeravas?
Natrag na vrh
Satić

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav !

Evo mene puževim korakom , ali ipak ide prema naprijed . Konstrukcijski radovi su " gotovi " (ima još nekih manjih stvari za odraditi ) , vakuform kabine su konačno izrezane na mjeru i namontirane , te sam krenuo sa maskiranjem kao pripremnu radnju za početak bojanja .

Satić

PorukaUpisano: Pet Stu 30, 2012 9:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Došla je na red i najljepša faza izrade makete , kada maketa poprima svoj konačni oblik i dobiva na realnosti ! Što se sheme bojanja tiče u oba slučaja se radi o RLM 76 / 81 / 83 . Ovo je tek početna faza bojanja i ima tu još posla , ali evo nekoliko slika !

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma