Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 2:38 pm Naslov poruke: Me 262 1:72 |
|
|
Pozdrav svima !
Evo nakon male stanke ponovno za radnim stolom . Ovaj puta sam se malo bacio na 72-ke ! Iako tek u samom početku , evo nekoliko slika .
 _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgledaju! Svaka čast!! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 3:58 pm Naslov poruke: |
|
|
A jesi se raspištoljio ..... Tri makete odjednom
Pratim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 6:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bome ovo pratim i hvatam bilješke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh, krasni su i ovakvi, ovo su revellovi pa si ih modificirao? ...posebno me raduje u4, ne viđa se često, ps čiji je resin?
ovo obavezno pratim  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | A jesi se raspištoljio ..... Tri makete odjednom
Pratim |  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Sri Lis 24, 2012 9:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | Uh, krasni su i ovakvi, ovo su revellovi pa si ih modificirao? ...posebno me raduje u4, ne viđa se često, ps čiji je resin?
ovo obavezno pratim  | E sad da malo pojasnim , kad mi je postavljeno pitanje ! Ovaj koji će biti U4 je Revell , a resinski nos i metalni top su od CMK . Komandne površine , poklopci stajnog trapa kao i krilca su iz drugog resin seta , isto CMK . Također imam i jedan nepotpuni set metala , kao i resin motore , kotače i sl . ( opet CMK ,a sve mi poklonio prijatelj kojem se to nije dalo raditi). E, a ovaj U2 je spoj dvije makete , i to trup je Revell , a krila su MPM . Razlog tome je što je kod prijatelja isto tako rasparen jedan primjerak . Dali će i od trečega nešto biti ovisi o prijatelju .
Pošto mi fali nekih metala , makete neće biti extra detaljne , ali ču se dakako potruditi da budu što je moguće bolje napravljene .U svakom slučaju rijetko za vidjeti , pa se isplati potruditi oko njih ! _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Lis 25, 2012 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Satić Napisao/la: | | st65uka Napisao/la: | Uh, krasni su i ovakvi, ovo su revellovi pa si ih modificirao? ...posebno me raduje u4, ne viđa se često, ps čiji je resin?
ovo obavezno pratim  | E sad da malo pojasnim , kad mi je postavljeno pitanje ! Ovaj koji će biti U4 je Revell , a resinski nos i metalni top su od CMK . Komandne površine , poklopci stajnog trapa kao i krilca su iz drugog resin seta , isto CMK . Također imam i jedan nepotpuni set metala , kao i resin motore , kotače i sl . ( opet CMK ,a sve mi poklonio prijatelj kojem se to nije dalo raditi). E, a ovaj U2 je spoj dvije makete , i to trup je Revell , a krila su MPM . Razlog tome je što je kod prijatelja isto tako rasparen jedan primjerak . Dali će i od trečega nešto biti ovisi o prijatelju .
Pošto mi fali nekih metala , makete neće biti extra detaljne , ali ču se dakako potruditi da budu što je moguće bolje napravljene .U svakom slučaju rijetko za vidjeti , pa se isplati potruditi oko njih ! |
uh, pravi kitbashing, odlično...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Lis 25, 2012 10:40 am Naslov poruke: |
|
|
E baš mi je drago da su u 1/72! Ja imam Academy Me-262 tako da ću ovo pratiti i vjerovato ukrasti koju ideju  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Čet Stu 01, 2012 4:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Nešto sam sitno radio na jednom od Messerschmita . Sastavljeni trup i krila , poljepljena krilca , komandne površine itd. Na zakovice i panelne linije se ne obazirite ! Dosta su vidljive i one koje je prijatelj napravio krivo , pa kasnije odlučio meni dati makete jer mu je 72-ka premala . No sve su pogitane , a onda su ukucane nove po shemi iz knjiga . Također su pokitane i na krivo mjesto urezane panelne linije , te su također urezane nove na mjestima gdje bi trebale biti .
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Stu 01, 2012 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sjajno Saticu nitne su super,kako sve to prenosis sa nacrta na maketu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Čet Stu 01, 2012 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | | Sjajno Saticu nitne su super,kako sve to prenosis sa nacrta na maketu? | Razmjerim , iscrtam olovkom i onda po linijama idem sa riveterom . Iz početka je to bilo svakako , ali maketa za maketom , često ide i bez ravnala ! Iskustvo valjda !  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pet Stu 02, 2012 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Satić Napisao/la: | | dule Napisao/la: | | Sjajno Saticu nitne su super,kako sve to prenosis sa nacrta na maketu? | Razmjerim , iscrtam olovkom i onda po linijama idem sa riveterom . Iz početka je to bilo svakako , ali maketa za maketom , često ide i bez ravnala ! Iskustvo valjda !  |
E to me zanima znam da se crta olovkom nego da li sestarom prenosis sa crteza na maketu mere ili kako vec to razmeravas? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav !
Evo mene puževim korakom , ali ipak ide prema naprijed . Konstrukcijski radovi su " gotovi " (ima još nekih manjih stvari za odraditi ) , vakuform kabine su konačno izrezane na mjeru i namontirane , te sam krenuo sa maskiranjem kao pripremnu radnju za početak bojanja .
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Stu 30, 2012 9:01 am Naslov poruke: |
|
|
Došla je na red i najljepša faza izrade makete , kada maketa poprima svoj konačni oblik i dobiva na realnosti ! Što se sheme bojanja tiče u oba slučaja se radi o RLM 76 / 81 / 83 . Ovo je tek početna faza bojanja i ima tu još posla , ali evo nekoliko slika !
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|