Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 11:56 am Naslov poruke: Mi-171SH u Becu |
|
|
Pozdrav,
jucer sam na vijestima vidio da je jedan Mi-171 (229) sletio na Heldenplatz u Becu gdje ce biti dio vojne izlozbe povodom austrjiskog drzavnog praznika 26.10. Kako ce taj dan biti sve puno ljudi, posao sam jutros da napravim koju fotografiju.
IMG]http://img217.imageshack.us/img217/391/img0953w.jpg[/IMG]
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 12:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Nevjerovatno, kako smo samo amerikanizirano društvo....nigdje ni jednog hrvatskog natpisa!!! _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Super fotke!
A koja je veza između HRZ-ovog Mi-171Š i austrijskog nacionalnog praznika?
Što se natpisa na helikopteru tiče, mislim da je netko prerevno shvatio našu predanost NATO-u...... I ne bi li bilo pametnije da na repu piše "rotor" umjesto "propeller"? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 1:01 pm Naslov poruke: |
|
|
LIjepe slike!
Natpisi su vjerovatno zbog toga što je helikopter namjenjen izvoznom tržištu, pa su i natpisi na engleskome, vjerujem da prilikom prvog bojanja kod nas svi natpisi biti na hrvatskome, naravno, oni bitniji i na engleskom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Airbus89
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | Super fotke!
Što se natpisa na helikopteru tiče, mislim da je netko prerevno shvatio našu predanost NATO-u...... I ne bi li bilo pametnije da na repu piše "rotor" umjesto "propeller"? |
Ovaj 229 je ocito iz KFOR-ovog kontingenta, a bit ce u Becu i drugih rodova raznih zemalja koje su u tzv. EU battlegroup. Mozda to objasnjava da je na ovom HRZ-ovom helikopteru sve na engeskom. Kakvi su natpisi na ostalim Mi-171 koji nisu sa KFOR oznakama? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 1:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemoj me držati za riječ ali mislim da svi imaju stencile na engleskome!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Airbus89 Napisao/la: |
Ovaj 229 je ocito iz KFOR-ovog kontingenta, a bit ce u Becu i drugih rodova raznih zemalja koje su u tzv. EU battlegroup. Mozda to objasnjava da je na ovom HRZ-ovom helikopteru sve na engeskom. Kakvi su natpisi na ostalim Mi-171 koji nisu sa KFOR oznakama? |
Svi naši Mi-17-1 Š su u rotaciji bili na Kosovu, možda samo jedan ne. Također svi imaju iste servisne natpise. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | Super fotke!
|
Pa red je da za nacionalni praznik budu prisutni gosti iz svih dijelova monarhije, zar ne?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Pet Lis 21, 2011 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala bogu da je opet naš zrakoplov negdje vani .. prije smo gunđali kako naših nema nigdje ...a sad nas evo tu i tamo.
Možda na neki naš aeromiting dođu u uzvrat austrijanci sa svojim S-70 ili Eurofighterom ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5807 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Airbus89
|
Upisano: Čet Lis 27, 2011 12:09 pm Naslov poruke: Jos slika |
|
|
Pozdrav,
jucer sam opet bio na Heldenplatz-u (Trg junaka) i napravio jos koju fotografiju. Kako sam se nadao vrata i rampa su bili otvoreni, jedino su prozori i vrata kokpita bili zatvoreni, pa nazalost nisam mogao slikat kokpit. Pokusao sam kroz staklo, ali se nista ne vidi, bio je kisni dan pa je sve bilo puno kapljica vode (a nisam imao krpu da obrisem).
IMG]http://img705.imageshack.us/img705/5150/img1149y.jpg[/IMG]
eto dio fotografija koje sam napravio. Mozemo se samo nadati da Zvezda ili neko drugi izbaci maketu na trziste, ili da se bacimo na prepravku postojeceg Mi-17 od Hobby Bossa, sto nije neizvedivo (negdje na netu sam vidio kako je to tip napravio-onu varijantu sa drugacijim nosom) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|