Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mi-171SH u Becu

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Airbus89

Član od: 02 Velj 2011
Mjesto: Dubrovnik/Bec
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 11:56 am    Naslov poruke: Mi-171SH u Becu Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,
jucer sam na vijestima vidio da je jedan Mi-171 (229) sletio na Heldenplatz u Becu gdje ce biti dio vojne izlozbe povodom austrjiskog drzavnog praznika 26.10. Kako ce taj dan biti sve puno ljudi, posao sam jutros da napravim koju fotografiju.

IMG]http://img217.imageshack.us/img217/391/img0953w.jpg[/IMG]

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nevjerovatno, kako smo samo amerikanizirano društvo....nigdje ni jednog hrvatskog natpisa!!!
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 12:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super fotke!
A koja je veza između HRZ-ovog Mi-171Š i austrijskog nacionalnog praznika? Question

Što se natpisa na helikopteru tiče, mislim da je netko prerevno shvatio našu predanost NATO-u...... I ne bi li bilo pametnije da na repu piše "rotor" umjesto "propeller"?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 1:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

LIjepe slike!
Natpisi su vjerovatno zbog toga što je helikopter namjenjen izvoznom tržištu, pa su i natpisi na engleskome, vjerujem da prilikom prvog bojanja kod nas svi natpisi biti na hrvatskome, naravno, oni bitniji i na engleskom.
Natrag na vrh
Airbus89

PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko S. Zlikovski Napisao/la:
Super fotke!
A koja je veza između HRZ-ovog Mi-171Š i austrijskog nacionalnog praznika? Question

Što se natpisa na helikopteru tiče, mislim da je netko prerevno shvatio našu predanost NATO-u...... I ne bi li bilo pametnije da na repu piše "rotor" umjesto "propeller"?

Ovaj 229 je ocito iz KFOR-ovog kontingenta, a bit ce u Becu i drugih rodova raznih zemalja koje su u tzv. EU battlegroup. Mozda to objasnjava da je na ovom HRZ-ovom helikopteru sve na engeskom. Kakvi su natpisi na ostalim Mi-171 koji nisu sa KFOR oznakama?
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 1:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemoj me držati za riječ ali mislim da svi imaju stencile na engleskome! Cool
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Airbus89 Napisao/la:

Ovaj 229 je ocito iz KFOR-ovog kontingenta, a bit ce u Becu i drugih rodova raznih zemalja koje su u tzv. EU battlegroup. Mozda to objasnjava da je na ovom HRZ-ovom helikopteru sve na engeskom. Kakvi su natpisi na ostalim Mi-171 koji nisu sa KFOR oznakama?

Svi naši Mi-17-1 Š su u rotaciji bili na Kosovu, možda samo jedan ne. Također svi imaju iste servisne natpise.
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko S. Zlikovski Napisao/la:
Super fotke!

Pa red je da za nacionalni praznik budu prisutni gosti iz svih dijelova monarhije, zar ne? Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pierre

Član od: 12 Stu 2008
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala bogu da je opet naš zrakoplov negdje vani .. prije smo gunđali kako naših nema nigdje ...a sad nas evo tu i tamo.
Možda na neki naš aeromiting dođu u uzvrat austrijanci sa svojim S-70 ili Eurofighterom ...
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Lis 21, 2011 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tnx za fotke.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Airbus89

PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2011 12:09 pm    Naslov poruke: Jos slika Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,
jucer sam opet bio na Heldenplatz-u (Trg junaka) i napravio jos koju fotografiju. Kako sam se nadao vrata i rampa su bili otvoreni, jedino su prozori i vrata kokpita bili zatvoreni, pa nazalost nisam mogao slikat kokpit. Pokusao sam kroz staklo, ali se nista ne vidi, bio je kisni dan pa je sve bilo puno kapljica vode (a nisam imao krpu da obrisem).

IMG]http://img705.imageshack.us/img705/5150/img1149y.jpg[/IMG]

eto dio fotografija koje sam napravio. Mozemo se samo nadati da Zvezda ili neko drugi izbaci maketu na trziste, ili da se bacimo na prepravku postojeceg Mi-17 od Hobby Bossa, sto nije neizvedivo (negdje na netu sam vidio kako je to tip napravio-onu varijantu sa drugacijim nosom)
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma