Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| jopo
 | | Član od: 01 Svi 2011 | | Poruke: 99 | | Mjesto: st |
|
Upisano: Uto Svi 03, 2011 12:41 am Naslov poruke: flying fish upomoć |
|
|
pozdrav ciloj ekipi forum je odličan i radovi vrhunski.
Imam prostora alata i dosad napravljenu Pintu.
prije nekoliko godina počeo sam radit škunu flying fish ali nakon dovršetka trupa i palube stalo(počeo radit kuću).
sad imam odličan prostor za obnovit ovaj hobi ali nacrti totalno izbljedili pa me interesira ima li ko ideju kako to riješit.
nacrti su bili kopirani na onom plavom papiru i od početka su bili slabo vidljivi
ali sad kad treba svaki detalj(pogotovo konopi)bit vidljiv imam problem
poslikat ću ovo šta je gotovo pa ćete vidit o čemu se radi a u međuvremenu ako neko ima ideju kako doć do nacrta bio bi zahvalan da se javi.
nacrti su od Corela
unaprijed hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Uto Svi 03, 2011 1:17 am Naslov poruke: |
|
|
| Imam solidne nacrte za Clipper Flying Fish iz 1851. Jesi li mislio na njega? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Uto Svi 03, 2011 5:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| postoji i kliper ali ovo je ribarska škuna iz 1860 navodno bio jako brz brod jedan od prvih natjecatelja u americas kupu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Uto Svi 03, 2011 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
probam stavit sliku ali ne ide.
imam par slika dosad napravljenog posla ali ne znam mogu li ih ljepit na postove direktno s kompjutera |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Sri Svi 04, 2011 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja također imam nacrte za kliper Flying Fish iz 1851, a imam i za istoimeni skuner iz 1838... no bojim se da to nije taj
Ako ga uspijem naći, javim se. _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2542 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Svi 04, 2011 2:11 pm Naslov poruke: |
|
|
ovaj?
pošalji mi mail pa ti šaljem nacrte |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Svi 04, 2011 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali ispravak, u stvari nije ribarski brod već ono što danas nazivaju suplyer, služio je za što bržu dopremu ribe sa ribarica u sjevernom moru (mislim) do engleskih luka i tržišta, po sistemu tko je prvi stizao do obale i tržišta imao je najbolju prodaju i zaradu. zbog toga je bio izrazito brz brod i jako lijepih linija. Postoje neke varijante (Amati u manjem mjerilu) kod kojih je na prednjem jarbolu postavljano križno jedro vjerovatno za bolje korištenje krmenih vjetrova .
Nije mi poznato da je korišten u trkama America's cupa, možda je učestvovao na trci koja je "majka" America's cupa iako mi je malo čudno, teško mi je zamisliti engleske yahtsmene na brodu koji, neovisno o mogućem ribanju, zaudara na ribu (friškinu).
Za ovaj i slične brodove trka je bila svaki dan a nagrada je bila zarada ili bolja zarada.
Isprika na ovom OT-u |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 04, 2011 4:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | Mali ispravak, u stvari nije ribarski brod već ono što danas nazivaju suplyer, služio je za što bržu dopremu ribe sa ribarica u sjevernom moru (mislim) do engleskih luka i tržišta, po sistemu tko je prvi stizao do obale i tržišta imao je najbolju prodaju i zaradu. zbog toga je bio izrazito brz brod i jako lijepih linija. Postoje neke varijante (Amati u manjem mjerilu) kod kojih je na prednjem jarbolu postavljano križno jedro vjerovatno za bolje korištenje krmenih vjetrova .
Nije mi poznato da je korišten u trkama America's cupa, možda je učestvovao na trci koja je "majka" America's cupa iako mi je malo čudno, teško mi je zamisliti engleske yahtsmene na brodu koji, neovisno o mogućem ribanju, zaudara na ribu (friškinu).
Za ovaj i slične brodove trka je bila svaki dan a nagrada je bila zarada ili bolja zarada.
Isprika na ovom OT-u |
Saberite se malo kolega Leo. Flying Fish o kome je riječ dizajniran je u Essexu, Massachusetts po gospodinu J.Burhamu, 1860. daleko od Sjevernog mora i enleskih luka. pripadao je klasi tz.Market Schoonera
Bio je jedan od najbržih brodova u Gločesteru, a lovio je ribu na Grand Banksu i Flamish Capu ispod New Foundlanda.
Pozdrav, Tomislav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Sri Svi 04, 2011 9:36 pm Naslov poruke: |
|
|
da bio je amerikanac i navodno iz utrkivanja takvih brodova nastao cup.
evo moj punac(stari maketar) vidio da se ja zabavljam po forumu pa pita di bi moga nać ukrase i prozore za njegovog nedovršenog blue shadow.
uvatila i njega ponovo volja za maketama |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Sri Svi 04, 2011 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomislav Viljetić Napisao/la: | | Leo - zd Napisao/la: | Mali ispravak, u stvari nije ribarski brod već ono što danas nazivaju suplyer, služio je za što bržu dopremu ribe sa ribarica u sjevernom moru (mislim) do engleskih luka i tržišta, po sistemu tko je prvi stizao do obale i tržišta imao je najbolju prodaju i zaradu. zbog toga je bio izrazito brz brod i jako lijepih linija. Postoje neke varijante (Amati u manjem mjerilu) kod kojih je na prednjem jarbolu postavljano križno jedro vjerovatno za bolje korištenje krmenih vjetrova .
Isprika na ovom OT-u |
Saberite se malo kolega Leo. Flying Fish o kome je riječ dizajniran je u Essexu, Massachusetts po gospodinu J.Burhamu, 1860. daleko od Sjevernog mora i enleskih luka. pripadao je klasi tz.Market Schoonera
Bio je jedan od najbržih brodova u Gločesteru, a lovio je ribu na Grand Banksu i Flamish Capu ispod New Foundlanda.
Pozdrav, Tomislav. |
je pogrešio u totalu ali eto ne kao opravdanje već samo kao objašnjenje pisano u žubi pa sam eto napisao prilične gluposti
eto točan brod ali krivi opis.
America's cup je nastao nakon pobjede schoonera "America" u regati oko otoka Wight 1851; možda je najbolja slika premoći pobjednika kada je na upit comodoru regate tko je drugi, tj. iza "Americe" odgovor bio : "Nema drugih..." |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
 | | Član od: 15 Velj 2011 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Sub Svi 07, 2011 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda jako dobro, i kvalitetno napravljeno.
Veselim se nastavku radova  _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 562 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Čet Svi 19, 2011 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Jopo, pohvale imač, kritike nena ( za sad )  _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|