Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

flying fish upomoć

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
jopo

Član od: 01 Svi 2011
Mjesto: st
PorukaUpisano: Uto Svi 03, 2011 12:41 am    Naslov poruke: flying fish upomoć Citiraj ovaj komentar

pozdrav ciloj ekipi forum je odličan i radovi vrhunski.
Imam prostora alata i dosad napravljenu Pintu.
prije nekoliko godina počeo sam radit škunu flying fish ali nakon dovršetka trupa i palube stalo(počeo radit kuću).
sad imam odličan prostor za obnovit ovaj hobi ali nacrti totalno izbljedili pa me interesira ima li ko ideju kako to riješit.
nacrti su bili kopirani na onom plavom papiru i od početka su bili slabo vidljivi
ali sad kad treba svaki detalj(pogotovo konopi)bit vidljiv imam problem
poslikat ću ovo šta je gotovo pa ćete vidit o čemu se radi a u međuvremenu ako neko ima ideju kako doć do nacrta bio bi zahvalan da se javi.
nacrti su od Corela
unaprijed hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Uto Svi 03, 2011 1:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam solidne nacrte za Clipper Flying Fish iz 1851. Jesi li mislio na njega?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
jopo

PorukaUpisano: Uto Svi 03, 2011 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

postoji i kliper ali ovo je ribarska škuna iz 1860 navodno bio jako brz brod jedan od prvih natjecatelja u americas kupu
Natrag na vrh
jopo

PorukaUpisano: Uto Svi 03, 2011 10:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

probam stavit sliku ali ne ide.
imam par slika dosad napravljenog posla ali ne znam mogu li ih ljepit na postove direktno s kompjutera
Natrag na vrh
krivukov

Član od: 22 Stu 2009
Mjesto: Zagreb, Sesvete
PorukaUpisano: Sri Svi 04, 2011 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja također imam nacrte za kliper Flying Fish iz 1851, a imam i za istoimeni skuner iz 1838... no bojim se da to nije taj Smile
Ako ga uspijem naći, javim se.
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Svi 04, 2011 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovaj?

pošalji mi mail pa ti šaljem nacrte
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Sri Svi 04, 2011 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali ispravak, u stvari nije ribarski brod već ono što danas nazivaju suplyer, služio je za što bržu dopremu ribe sa ribarica u sjevernom moru (mislim) do engleskih luka i tržišta, po sistemu tko je prvi stizao do obale i tržišta imao je najbolju prodaju i zaradu. zbog toga je bio izrazito brz brod i jako lijepih linija. Postoje neke varijante (Amati u manjem mjerilu) kod kojih je na prednjem jarbolu postavljano križno jedro vjerovatno za bolje korištenje krmenih vjetrova .
Nije mi poznato da je korišten u trkama America's cupa, možda je učestvovao na trci koja je "majka" America's cupa iako mi je malo čudno, teško mi je zamisliti engleske yahtsmene na brodu koji, neovisno o mogućem ribanju, zaudara na ribu (friškinu).
Za ovaj i slične brodove trka je bila svaki dan a nagrada je bila zarada ili bolja zarada.
Isprika na ovom OT-u
Natrag na vrh
Tomislav Viljetić

Član od: 01 Ruj 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Svi 04, 2011 4:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Mali ispravak, u stvari nije ribarski brod već ono što danas nazivaju suplyer, služio je za što bržu dopremu ribe sa ribarica u sjevernom moru (mislim) do engleskih luka i tržišta, po sistemu tko je prvi stizao do obale i tržišta imao je najbolju prodaju i zaradu. zbog toga je bio izrazito brz brod i jako lijepih linija. Postoje neke varijante (Amati u manjem mjerilu) kod kojih je na prednjem jarbolu postavljano križno jedro vjerovatno za bolje korištenje krmenih vjetrova .
Nije mi poznato da je korišten u trkama America's cupa, možda je učestvovao na trci koja je "majka" America's cupa iako mi je malo čudno, teško mi je zamisliti engleske yahtsmene na brodu koji, neovisno o mogućem ribanju, zaudara na ribu (friškinu).
Za ovaj i slične brodove trka je bila svaki dan a nagrada je bila zarada ili bolja zarada.
Isprika na ovom OT-u

Saberite se malo kolega Leo. Flying Fish o kome je riječ dizajniran je u Essexu, Massachusetts po gospodinu J.Burhamu, 1860. daleko od Sjevernog mora i enleskih luka. pripadao je klasi tz.Market Schoonera
Bio je jedan od najbržih brodova u Gločesteru, a lovio je ribu na Grand Banksu i Flamish Capu ispod New Foundlanda.
Pozdrav, Tomislav.
Natrag na vrh
jopo

PorukaUpisano: Sri Svi 04, 2011 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da bio je amerikanac i navodno iz utrkivanja takvih brodova nastao cup.
evo moj punac(stari maketar) vidio da se ja zabavljam po forumu pa pita di bi moga nać ukrase i prozore za njegovog nedovršenog blue shadow.
uvatila i njega ponovo volja za maketama
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Sri Svi 04, 2011 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomislav Viljetić Napisao/la:
Leo - zd Napisao/la:
Isprika na ovom OT-u

Saberite se malo kolega Leo. Flying Fish o kome je riječ dizajniran je u Essexu, Massachusetts po gospodinu J.Burhamu, 1860. daleko od Sjevernog mora i enleskih luka. pripadao je klasi tz.Market Schoonera
Bio je jedan od najbržih brodova u Gločesteru, a lovio je ribu na Grand Banksu i Flamish Capu ispod New Foundlanda.
Pozdrav, Tomislav.

je pogrešio u totalu ali eto ne kao opravdanje već samo kao objašnjenje pisano u žubi pa sam eto napisao prilične gluposti Embarassed Embarassed Embarassed
eto točan brod ali krivi opis.

America's cup je nastao nakon pobjede schoonera "America" u regati oko otoka Wight 1851; možda je najbolja slika premoći pobjednika kada je na upit comodoru regate tko je drugi, tj. iza "Americe" odgovor bio : "Nema drugih..."
Natrag na vrh
Baraba

Član od: 15 Velj 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 05, 2011 9:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo ti odgovor za ljepljenje slika na forum Smile

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5215
jopo

PorukaUpisano: Sub Svi 07, 2011 9:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo konačno i slika http://img849.imageshack.us/i/dsc00276g.jpg/
http://img30.imageshack.us/i/dsc00277cx.jpg/

sve pohvale i kritike rado prihvaćam
Natrag na vrh
krivukov

Član od: 22 Stu 2009
Mjesto: Zagreb, Sesvete
PorukaUpisano: Sub Svi 07, 2011 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda jako dobro, i kvalitetno napravljeno.
Veselim se nastavku radova Smile
Groff

Član od: 12 Lis 2010
Mjesto: Bakarac
PorukaUpisano: Čet Svi 19, 2011 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jopo, pohvale imač, kritike nena ( za sad ) Laughing U zdravlje
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma