Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/48 F-16C blk25 "Wild Child" ACADEMY u radu
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Ned Ožu 06, 2011 5:16 pm    Naslov poruke: 1/48 F-16C blk25 "Wild Child" ACADEMY u radu Citiraj ovaj komentar

Evo jednog inprogressa i od mene... Ovo je na stolu već nekoliko mjeseci, ali sad sam došao do finala:

Ovaj Academy je loša maketa. Nije baš točna, a što je još gore, ništa ne paše kak spada...

...ali imao sam je započetu već neko vrijeme, pa reko', ajde da to završim:

Dakle, cilj je je napraviti F-16 blk 25 varijantu iz vremena Desert storma i putem otkloniti ili zamaskirati što više Academyjevih nedostataka.

Kokpit nije bio vrijedan spomena, pa je uletio Aires sa quick boost sjedalom. Ovdje je tek probno sklapanje - set je za Hasegawu i ne nasjeda baš veselo u ovog Academyja.

Ista stvar je i sa Wheel bayevima. Ovi iz kutije ne zaslužuju zvati se tako. Uletio je Aires koji (čudom) nasjeda bez i najmanjih problema. Ovaj zaokruženi dio za C varijante treba odrezati.

Ovaj dio oko topa također kod Academyja ne predstavlja niti jednu postojeću varijatu... U biti još niti sada ne znam što ću s time...

Odlučio sam se za malo nestandardnu konfiguraciju naoružanja. Jedno vrijeme - doku su bili u Saudijskoj Arabiji vrlo blizu Iračke granice, F-16ice su bile naoružane ovako (bez dodatnih tankova goriva)

Dakle radi se o Sidewinderima na vrhu krila, ALQ-119 ispod trupa, i ono specifično - Mk.84. na sva 4 glavna krilna nosača

Mk.84 se mogu naći u principu samo u Hasegawinim Weapons setovima. Naravno, trebao sam 2 seta jer su u svakom samo 2 Mk.84. Tu zahvaljujem kolegi Tiboru Mtechu koji mi je ustupio 2 komada iz svoga jer mi je bilo glupo kupiti set zbog dvije bombe.

Kada sam ih u principu završio... nastao je novi problem jer je ovako Mk.84 izgledao u Vijetnamu...

U Desert stormu se na F-16icama koristio Mk.84 sa ovakvim vrhom (upaljačem vjerojatno jel?)

Dakle, Tamiya epoxy putty i malo vremena: voila!

Sidewinderi iz kutije mi se uopće nisu dopadali. Izgledaju predebelo i grubo. Sva sreća, ostala su mi 2 iz Revellovog Typhoona. Ovdje su već gotovi sa napravljenim poklopcima. Opet Tamiya epoxy putty i malo bakrene žice. RBF su laserski printani na obični A4 papiri i izrezani. Meni dovoljno.

ALQ-119 je također iz Hasegawinog weapons seta, a kotači su CMK (originalni kotači u maketi ne odgovaraju niti jednoj varijanti F-16ice). Osim toga, U Academyjevoj maketi uopće nije predviđeno staviti nešto na podtrupni nosač jer ga - nema. Uskočit će nosači iz FM seta. Niti jedan nosač (osim donekle ovog za Sidewindere) u kutiji nema veze sa pravim nosačima naoružanja.

Noge stajnog trapa su iz kutije sa dodanim žicama - no tu još ima posla.

Trenutno sam u ovoj fazi - treća runda surfacera - nisam se u životu ovoliko nakitao, a još nije gotovo. Svaki put ima "još nešto". Nos iz kutije nije dobar. Ovo je Liksov (odn Royale Resin ak se ne varam - nije loše skopiran)

Osim toga, uvodnik zraka nije točnog oblika, ali to sam već riješio - vakuformiranjem cerade - nije još gotovo, a izgledat će otprilike ovako:

Osim toga, vertikalac treba doraditi - blk 25 nema ovaj ventilacijski otvor. Treba ga jednostavno pobrusiti:

Ima tu još toga, ali o tom potom.
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Ožu 06, 2011 6:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bome si se potrudio oko ovih bombi i raketica!

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Ned Ožu 06, 2011 7:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo za sve, ali rakete su mi najveci dojam ostavile. Super!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Ned Ožu 06, 2011 7:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidim da si se naradio, al ti dobro ide. Imam i ja jednog ovakvog krasmpa od Itelerija verzija D, samo šta nema ni d od D verzije, al napola je gotov.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Ned Ožu 06, 2011 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
Vidim da si se naradio, al ti dobro ide. Imam i ja jednog ovakvog krasmpa od Itelerija verzija D, samo šta nema ni d od D verzije, al napola je gotov.

Ma htio sam početi Tamiyu, ali mi je ovaj bio već započet i sam sebe sam prisilio ovo čudo prvo završiti i onda se nagraditi Tamiyom.
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Ožu 06, 2011 8:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pratim pažljivo!!!!!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 07, 2011 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda odlično sve što si do sad napravio.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Uto Ožu 08, 2011 5:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
vrsa Napisao/la:

Ma htio sam početi Tamiyu, ali mi je ovaj bio već započet i sam sebe sam prisilio ovo čudo prvo završiti i onda se nagraditi Tamiyom.

Ja imam dvije tamije, ali nekako mi žao krenuti kada imam hasegawa pokraj njih!
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 08, 2011 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan rad , vidi se da je uloženo dosta truda.
Međutim ja bi se vratio bombama ,nisam već duže u modernim avionima ,ali meni se ćini da je ovo što si ti radio na vrhu obični "čep" koji je na bombi prije postavljanja upaljaća?! Koliko sam vidio na nekim fotkama na upaljaću nema tog urezanog dijela...
Kažem nisam ziher pa pitam jel si ti ziher Smile
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Uto Ožu 08, 2011 7:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam, nisam sad neki stručnjak, na svim fotkama nos izggleda ovako kako sam ja napravio, a i ja sam pitao da nije to možda neki čep ili slično

evo i citat:

No, i beleve it is not a cover, it is a different fuse type than that on the Hasegawa bombs. Can't remember the designation of the fuse types at the moment. I don't recall seeing any pics of mk84 bombs during the war with the type of fuse shown in the Has kit (I have seen mk82s with that fuse). It's up to you if want to hang of course; it seems easy to do.

Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 08, 2011 11:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ha ćuj kažem ne znam ,pitam ,al ako imaš fotke na krilu 99% najvjerovatnije je ipak upaljać
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Napredak nije velik, ali je bio zeznut za napraviti.

Cerada uvodnika rješena. Kažu da je to cca ta boja. Vakuformirano uz pomoć žene Smile Čim se petlja oko štednjaka, bolje prizvati žensku ruku u pomoć. Pitanje je, da li ostaviti ovakvu "nategnutu ceradu" (ići će još ova traka kao na slici) ili ići nešto dalje izvoditi?

Uz to, jučer sam se družio sa Proxxonom. Prvo smo napravili rupe na nosu, pa smo rezali vrhove špenadla, pa smo lijepili u rupe...

Zadovoljni smo kak je to na kraju ispalo.

dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 7:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lepo sve ovo izgleda Smile
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 7:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozda jedino da napravis malo nekoliko bora na toj ceradi, jer previse ravna se cini, mozda da pokrijes sve sa laganim slojem epoxya pa da polako das zeljeni oblik
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
mozda jedino da napravis malo nekoliko bora na toj ceradi, jer previse ravna se cini, mozda da pokrijes sve sa laganim slojem epoxya pa da polako das zeljeni oblik

Razmišljam, al se bojim da ću samo ukakat... Možda bih na sve nalijepio kakvu tanku foliju i nju pokušao oblikovati...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma