Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Ožu 06, 2011 5:16 pm Naslov poruke: 1/48 F-16C blk25 "Wild Child" ACADEMY u radu |
|
|
Evo jednog inprogressa i od mene... Ovo je na stolu već nekoliko mjeseci, ali sad sam došao do finala:
Ovaj Academy je loša maketa. Nije baš točna, a što je još gore, ništa ne paše kak spada...
...ali imao sam je započetu već neko vrijeme, pa reko', ajde da to završim:
Dakle, cilj je je napraviti F-16 blk 25 varijantu iz vremena Desert storma i putem otkloniti ili zamaskirati što više Academyjevih nedostataka.
Kokpit nije bio vrijedan spomena, pa je uletio Aires sa quick boost sjedalom. Ovdje je tek probno sklapanje - set je za Hasegawu i ne nasjeda baš veselo u ovog Academyja.
Ista stvar je i sa Wheel bayevima. Ovi iz kutije ne zaslužuju zvati se tako. Uletio je Aires koji (čudom) nasjeda bez i najmanjih problema. Ovaj zaokruženi dio za C varijante treba odrezati.
Ovaj dio oko topa također kod Academyja ne predstavlja niti jednu postojeću varijatu... U biti još niti sada ne znam što ću s time...
Odlučio sam se za malo nestandardnu konfiguraciju naoružanja. Jedno vrijeme - doku su bili u Saudijskoj Arabiji vrlo blizu Iračke granice, F-16ice su bile naoružane ovako (bez dodatnih tankova goriva)
Dakle radi se o Sidewinderima na vrhu krila, ALQ-119 ispod trupa, i ono specifično - Mk.84. na sva 4 glavna krilna nosača
Mk.84 se mogu naći u principu samo u Hasegawinim Weapons setovima. Naravno, trebao sam 2 seta jer su u svakom samo 2 Mk.84. Tu zahvaljujem kolegi Tiboru Mtechu koji mi je ustupio 2 komada iz svoga jer mi je bilo glupo kupiti set zbog dvije bombe.
Kada sam ih u principu završio... nastao je novi problem jer je ovako Mk.84 izgledao u Vijetnamu...
U Desert stormu se na F-16icama koristio Mk.84 sa ovakvim vrhom (upaljačem vjerojatno jel?)
Dakle, Tamiya epoxy putty i malo vremena: voila!
Sidewinderi iz kutije mi se uopće nisu dopadali. Izgledaju predebelo i grubo. Sva sreća, ostala su mi 2 iz Revellovog Typhoona. Ovdje su već gotovi sa napravljenim poklopcima. Opet Tamiya epoxy putty i malo bakrene žice. RBF su laserski printani na obični A4 papiri i izrezani. Meni dovoljno.
ALQ-119 je također iz Hasegawinog weapons seta, a kotači su CMK (originalni kotači u maketi ne odgovaraju niti jednoj varijanti F-16ice). Osim toga, U Academyjevoj maketi uopće nije predviđeno staviti nešto na podtrupni nosač jer ga - nema. Uskočit će nosači iz FM seta. Niti jedan nosač (osim donekle ovog za Sidewindere) u kutiji nema veze sa pravim nosačima naoružanja.
Noge stajnog trapa su iz kutije sa dodanim žicama - no tu još ima posla.
Trenutno sam u ovoj fazi - treća runda surfacera - nisam se u životu ovoliko nakitao, a još nije gotovo. Svaki put ima "još nešto". Nos iz kutije nije dobar. Ovo je Liksov (odn Royale Resin ak se ne varam - nije loše skopiran)
Osim toga, uvodnik zraka nije točnog oblika, ali to sam već riješio - vakuformiranjem cerade - nije još gotovo, a izgledat će otprilike ovako:
Osim toga, vertikalac treba doraditi - blk 25 nema ovaj ventilacijski otvor. Treba ga jednostavno pobrusiti:
Ima tu još toga, ali o tom potom. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Ned Ožu 06, 2011 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Bome si se potrudio oko ovih bombi i raketica! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Ned Ožu 06, 2011 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bravo za sve, ali rakete su mi najveci dojam ostavile. Super! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Ned Ožu 06, 2011 7:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidim da si se naradio, al ti dobro ide. Imam i ja jednog ovakvog krasmpa od Itelerija verzija D, samo šta nema ni d od D verzije, al napola je gotov. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Ned Ožu 06, 2011 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | | Vidim da si se naradio, al ti dobro ide. Imam i ja jednog ovakvog krasmpa od Itelerija verzija D, samo šta nema ni d od D verzije, al napola je gotov. |
Ma htio sam početi Tamiyu, ali mi je ovaj bio već započet i sam sebe sam prisilio ovo čudo prvo završiti i onda se nagraditi Tamiyom. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 07, 2011 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda odlično sve što si do sad napravio. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | vrsa Napisao/la: | | Vidim da si se naradio, al ti dobro ide. Imam i ja jednog ovakvog krasmpa od Itelerija verzija D, samo šta nema ni d od D verzije, al napola je gotov. |
Ma htio sam početi Tamiyu, ali mi je ovaj bio već započet i sam sebe sam prisilio ovo čudo prvo završiti i onda se nagraditi Tamiyom. |
Ja imam dvije tamije, ali nekako mi žao krenuti kada imam hasegawa pokraj njih! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan rad , vidi se da je uloženo dosta truda.
Međutim ja bi se vratio bombama ,nisam već duže u modernim avionima ,ali meni se ćini da je ovo što si ti radio na vrhu obični "čep" koji je na bombi prije postavljanja upaljaća?! Koliko sam vidio na nekim fotkama na upaljaću nema tog urezanog dijela...
Kažem nisam ziher pa pitam jel si ti ziher  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam, nisam sad neki stručnjak, na svim fotkama nos izggleda ovako kako sam ja napravio, a i ja sam pitao da nije to možda neki čep ili slično
evo i citat:
No, i beleve it is not a cover, it is a different fuse type than that on the Hasegawa bombs. Can't remember the designation of the fuse types at the moment. I don't recall seeing any pics of mk84 bombs during the war with the type of fuse shown in the Has kit (I have seen mk82s with that fuse). It's up to you if want to hang of course; it seems easy to do.
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ha ćuj kažem ne znam ,pitam ,al ako imaš fotke na krilu 99% najvjerovatnije je ipak upaljać _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pet Ožu 11, 2011 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Napredak nije velik, ali je bio zeznut za napraviti.
Cerada uvodnika rješena. Kažu da je to cca ta boja. Vakuformirano uz pomoć žene Čim se petlja oko štednjaka, bolje prizvati žensku ruku u pomoć. Pitanje je, da li ostaviti ovakvu "nategnutu ceradu" (ići će još ova traka kao na slici) ili ići nešto dalje izvoditi?
Uz to, jučer sam se družio sa Proxxonom. Prvo smo napravili rupe na nosu, pa smo rezali vrhove špenadla, pa smo lijepili u rupe...
Zadovoljni smo kak je to na kraju ispalo.
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Ožu 11, 2011 7:29 pm Naslov poruke: |
|
|
mozda jedino da napravis malo nekoliko bora na toj ceradi, jer previse ravna se cini, mozda da pokrijes sve sa laganim slojem epoxya pa da polako das zeljeni oblik _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pet Ožu 11, 2011 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | mozda jedino da napravis malo nekoliko bora na toj ceradi, jer previse ravna se cini, mozda da pokrijes sve sa laganim slojem epoxya pa da polako das zeljeni oblik |
Razmišljam, al se bojim da ću samo ukakat... Možda bih na sve nalijepio kakvu tanku foliju i nju pokušao oblikovati... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|