Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Me 262 Revell
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sub Velj 05, 2011 7:52 pm    Naslov poruke: Me 262 Revell Citiraj ovaj komentar

Pozdrav pre svega svima,evo mog novog projekta Revell Me 262 A1a 1:72 ,o samoj maketi je bilo dosta receno tako da sam se bacio na posao kao sto vidite u samogradnji sam uradio ove spremnike mitraljeza i same mitraljeze sto me namucilo kao nikada ,otvoren je pokopac za kutiju prve pomoci i ubaceni delovi u kutije stajnog trapa (prvi put sam koristio Eduardov set i zaista nije lose sa tim cudom malo obogatiti maketu), zmozete videti pokusaj samogradnje motora koji nadam se kako tako lici na nesto i evo par slika unutrasnjosti za sada toliko nastavak sledi

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Sub Velj 05, 2011 8:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesi siguran da je ovaj unutarnji dio di su mitraljezi u zelenoj boji?
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Sub Velj 05, 2011 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo je boja na slikama losija pa izgleda kao da je zeleno ali je siva boja u pitanju tako sam video na nekim slikama negde je aluminijum a negde gun metala tako da sm odabrao sivkastu boju.
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Velj 06, 2011 9:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sviđa mi se samogradnja motora. Poprilično si pogodio oblik i detalje. Unutrašnjost boksa strojnica u nosu je RLM 66 ili aluminij.
Sad polako dalje.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 09, 2011 12:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Par ispravki...Me262 nije imao mitraljeze nego 4 topa od 30mm. Opasno naoružanje velike ubojne moći. Jedna granata je bila dovoljna za obaranje lovca a 2-3 za bombarder. Unutrašnjost ležišta za topove je ili RLM02 ili neobojana, a topovi su brunirani-polusjano crni sa dijelovima mjestimično izlizanim od održavanja do čelika. Zelena koju si stavio nema ton niti približan RLM02.Motor izgleda dobro. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Velj 09, 2011 4:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
RLM 66 ili aluminij.

... zanemari ovo...

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
dule

PorukaUpisano: Sri Velj 09, 2011 6:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vec sam rekao da boja nije zelena ali nisam bas obradio sliku pa tako izgleda,nego zanima me kkao bih jos malo istakao detalje na motoru kojom bojom da uradim drybrush?
Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Sri Velj 09, 2011 7:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ali RLM-02 je neka sivo-zelena (istina ne taj ton) ali ipak sivo-zelena Very Happy
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Pet Velj 11, 2011 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako je na ovom aviona noga prednjeg stajnog trapa u tamno sivoj boji da li su i zadnje noge u istoj boji posto sam naisao i na tamno zelene noge i kutije prednjeg stajnog trapa u RLm 76 boji a kutije zadnjeg trapa u boji aluminijuma,da li cu pogresiti ako tako ofarbam te delove?Uh ja pricam o bojama a nisam stavio sliku aviona http://img30.imageshack.us/i/2625800x600.jpg/

dule: poruka promijenjena dana: Pet Velj 11, 2011 10:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pet Velj 11, 2011 8:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

stajni trapovi rlm 02
poklopci rlm 76 unutrašnja i vanjska strana
unutrašnjost u al (postoji mogućnost i rlm 02 ali ako staviš al nećeš falit)
ako griješim nek me upućeniji isprave Very Happy
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pet Velj 11, 2011 8:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam nedavno radio ME 262. Evo sa HRM-a citat.

Dakle, tamo @Skukan kaze:

"ako ne znas tocno za neki konkretni avion onda neses pogrijesiti da stavis unutrasnjost trapova i unutrasnjost strojnica naprijed ili bare metal ili u rlm 02.

noge su uvijek 02

poklopci trapova su iste boje sa obje strane, dakle rlm 76

Messer 262 ima tih par specifičnosti"
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Pet Velj 11, 2011 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vazi hvala puno tako sam nesto i skontao trgajuci po netu ali rekoh da proverim sa strucnjacima da ne bude posle sto nisi pitao na vreme bas imam i tu boju RLM grey.
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 6:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo male dopune :-[ :-[ ofarbao sam kamuflazu da lici na onu sa sliek koja je nazalost crno bela evo polgedajte nadam se da da ce liciti na nesto ovaj sarenko.Na repu treba jos malo doraditi pege i malo je naslikama jaci kontrast pa sve deluje malo izrazenije.

Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Sri Ožu 02, 2011 5:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo gospodo novih slika nakon postavke dekala ostale su jos svastike na repu, lakirao sam maketu Tamiya akrilnim lakom koji je vise nego dobar a i konacno sam provalio kako treba lakirati i da se ne kaze badava gloss zaista se mora maketa sijati kao ogledalo evo par slika pa pogledajte  :-[ :-[
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Ožu 02, 2011 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

UUUU ljepe lastavica! Smile
Malo mi i sline cure....

Imam pitanje za poklopac kabine, imam tog 262 u onoj foto izvidackoj verziji i sve je OK samo je taj poklopac bez ikakvog detalja izliven u jednom komadu i osim na vjetrobranu nema nikakvih linija okvira.
Dali si ti svoj izrezao ili postoje vise vrsta poakiranja, i da plastika je tamno zelena?
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma