Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sub Velj 05, 2011 7:52 pm Naslov poruke: Me 262 Revell |
|
|
Pozdrav pre svega svima,evo mog novog projekta Revell Me 262 A1a 1:72 ,o samoj maketi je bilo dosta receno tako da sam se bacio na posao kao sto vidite u samogradnji sam uradio ove spremnike mitraljeza i same mitraljeze sto me namucilo kao nikada ,otvoren je pokopac za kutiju prve pomoci i ubaceni delovi u kutije stajnog trapa (prvi put sam koristio Eduardov set i zaista nije lose sa tim cudom malo obogatiti maketu), zmozete videti pokusaj samogradnje motora koji nadam se kako tako lici na nesto i evo par slika unutrasnjosti za sada toliko nastavak sledi
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Sub Velj 05, 2011 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jesi siguran da je ovaj unutarnji dio di su mitraljezi u zelenoj boji? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sub Velj 05, 2011 10:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Malo je boja na slikama losija pa izgleda kao da je zeleno ali je siva boja u pitanju tako sam video na nekim slikama negde je aluminijum a negde gun metala tako da sm odabrao sivkastu boju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Velj 06, 2011 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Sviđa mi se samogradnja motora. Poprilično si pogodio oblik i detalje. Unutrašnjost boksa strojnica u nosu je RLM 66 ili aluminij.
Sad polako dalje. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 09, 2011 12:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Par ispravki...Me262 nije imao mitraljeze nego 4 topa od 30mm. Opasno naoružanje velike ubojne moći. Jedna granata je bila dovoljna za obaranje lovca a 2-3 za bombarder. Unutrašnjost ležišta za topove je ili RLM02 ili neobojana, a topovi su brunirani-polusjano crni sa dijelovima mjestimično izlizanim od održavanja do čelika. Zelena koju si stavio nema ton niti približan RLM02.Motor izgleda dobro.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Velj 09, 2011 4:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | RLM 66 ili aluminij.
|
... zanemari ovo... _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sri Velj 09, 2011 6:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vec sam rekao da boja nije zelena ali nisam bas obradio sliku pa tako izgleda,nego zanima me kkao bih jos malo istakao detalje na motoru kojom bojom da uradim drybrush? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Velj 09, 2011 7:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ali RLM-02 je neka sivo-zelena (istina ne taj ton) ali ipak sivo-zelena  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pet Velj 11, 2011 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako je na ovom aviona noga prednjeg stajnog trapa u tamno sivoj boji da li su i zadnje noge u istoj boji posto sam naisao i na tamno zelene noge i kutije prednjeg stajnog trapa u RLm 76 boji a kutije zadnjeg trapa u boji aluminijuma,da li cu pogresiti ako tako ofarbam te delove?Uh ja pricam o bojama a nisam stavio sliku aviona http://img30.imageshack.us/i/2625800x600.jpg/
dule: poruka promijenjena dana: Pet Velj 11, 2011 10:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pet Velj 11, 2011 8:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam nedavno radio ME 262. Evo sa HRM-a citat.
Dakle, tamo @Skukan kaze:
"ako ne znas tocno za neki konkretni avion onda neses pogrijesiti da stavis unutrasnjost trapova i unutrasnjost strojnica naprijed ili bare metal ili u rlm 02.
noge su uvijek 02
poklopci trapova su iste boje sa obje strane, dakle rlm 76
Messer 262 ima tih par specifičnosti" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pet Velj 11, 2011 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vazi hvala puno tako sam nesto i skontao trgajuci po netu ali rekoh da proverim sa strucnjacima da ne bude posle sto nisi pitao na vreme bas imam i tu boju RLM grey. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sub Velj 19, 2011 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo male dopune :-[ :-[ ofarbao sam kamuflazu da lici na onu sa sliek koja je nazalost crno bela evo polgedajte nadam se da da ce liciti na nesto ovaj sarenko.Na repu treba jos malo doraditi pege i malo je naslikama jaci kontrast pa sve deluje malo izrazenije.

|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sri Ožu 02, 2011 5:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo gospodo novih slika nakon postavke dekala ostale su jos svastike na repu, lakirao sam maketu Tamiya akrilnim lakom koji je vise nego dobar a i konacno sam provalio kako treba lakirati i da se ne kaze badava gloss zaista se mora maketa sijati kao ogledalo evo par slika pa pogledajte :-[ :-[
      |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Ožu 02, 2011 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
UUUU ljepe lastavica!
Malo mi i sline cure....
Imam pitanje za poklopac kabine, imam tog 262 u onoj foto izvidackoj verziji i sve je OK samo je taj poklopac bez ikakvog detalja izliven u jednom komadu i osim na vjetrobranu nema nikakvih linija okvira.
Dali si ti svoj izrezao ili postoje vise vrsta poakiranja, i da plastika je tamno zelena? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|