Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fw 190 A8 "Pips"
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
DavorŠotman

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 12:33 pm    Naslov poruke: Fw 190 A8 "Pips" Citiraj ovaj komentar

Pozdrav, evo na čemu se upravo radi, maketa je Dragon 1/48 i radim ju o.o.b. , poslje milijun izbušenih zakovica, kitanja i šmirglanja,preshadinga, silnih maskiranja sad sam tu, sad slijede oznake

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

konacno na ovom forumu jedan Fw-190!!!...super, jedva cekam vidjet ga gotovog....ne razumijem zasto ga nasi aviomaketari tolko zapostavljaju...svi slazu cijele osobne eskadrile Me-109....ne zna jer to zato kaj su na 109-kama u WWII letjeli i nasi piloti pa je time zanimljiviji il kaj....al kolko ja znam, u drugoj polovici rata Fw-190 je bio puno ravnopravniji, u nekim stvarima i nadmocniji, najboljim saveznickim lovcima...uglavnom, bas se veselim pracenju napredka makete tog meni jako lijepog lovca Wink
torax

PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 1:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jos samo jedno pitanje...ova zuta maskirna traka...koja je to tocno?
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 1:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
Najvjerojatnije Tamiya traka...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 1:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo to napreduje. Ako hoćeš raditi Prilerov A-8 "13"(onaj sa box-arta)za koje Dragon nudi oznake imaš jednu vidljivu grešku. Naime, taj konkretni avion nije imao vanjskih topova u krilima. Uobičajena je i greška koje se posvuda provlači da je taj avion imao zeleni vrh spinnera, a cijeli je spinner, kao i krakovi propelera bio uobičajene crno-zelene boje. Osim toga, iz nekog razloga na tom avionu Balkenkreuz-i na trupu nemaju donje bijele obrube.

Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 1:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
torax Napisao/la:
Najvjerojatnije Tamiya traka...

da...to sam si i mislio...da pogodim, toga nema kod nas za kupit, jel?samo prek neta?....a jel postoji neka lako dostupna zamjena kod nas?
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 2:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Lijepo to napreduje. Ako hoćeš raditi Prilerov A-8 "13"(onaj sa box-arta)za koje Dragon nudi oznake imaš jednu vidljivu grešku. Naime, taj konkretni avion nije imao vanjskih topova u krilima. Uobičajena je i greška koje se posvuda provlači da je taj avion imao zeleni vrh spinnera, a cijeli je spinner, kao i krakovi propelera bio uobičajene crno-zelene boje. Osim toga, iz nekog razloga na tom avionu Balkenkreuz-i na trupu nemaju donje bijele obrube.

Ne znam za A-8 ali znam za A-6 da nije imao vanjske topove.
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
a jel postoji neka lako dostupna zamjena kod nas?

Scotch Magic Tape, poslužit će svrsi. 17 kn, imaš u svim boljim knjižarama
Natrag na vrh
DavorŠotman

PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 7:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
za križ znam da nema bijele crte sa donje strane, a mitraljeze mislim staviti dva bliža trupu a druga dva neću staviti, kolko znam fotke nema, tak da je to sve teorija.
Natrag na vrh
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Lis 26, 2007 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Essex Napisao/la:
torax Napisao/la:
a jel postoji neka lako dostupna zamjena kod nas?

Scotch Magic Tape, poslužit će svrsi. 17 kn, imaš u svim boljim knjižarama

Možeš li mi obijasniti kakva je razlika između te trake i one "žute" koja se koristi kao zaštita kod farbanja?
Je li moguće na tu traku o kojoj govoriš sklapelom urezivat slova i pravit šablone?
Postoje li različite širine te trake?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sub Lis 27, 2007 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

DavorŠotman Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
za križ znam da nema bijele crte sa donje strane, a mitraljeze mislim staviti dva bliža trupu a druga dva neću staviti, kolko znam fotke nema, tak da je to sve teorija.
Mislim da nije teorija. Postoji sasvim dobra fotografija Prilera kako ulazi u taj avion, a osim toga je sa njegovih A-5 i A-6 (kojeg je spomenuo Karaya) isto uklonjeno vanjsko naoružanje u krilima. Priler nije ni bio jedini koji je više volio veću pokretljivost nauštrb težeg naoružanja, pa se može vidjeti i na nekim drugim lovačkim A-6,A-8 da nemaju vanjske topove. Na F jurišnim varijantama FW-a nisu vanjski topovi ni ugrađivani.

Natrag na vrh
DavorŠotman

PorukaUpisano: Sub Lis 27, 2007 8:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
DavorŠotman Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
Mislim da nije teorija. Postoji sasvim dobra fotografija Prilera kako ulazi u taj avion, a osim toga je sa njegovih A-5 i A-6 (kojeg je spomenuo Karaya) isto uklonjeno vanjsko naoružanje u krilima. Priler nije ni bio jedini koji je više volio veću pokretljivost nauštrb težeg naoružanja, pa se može vidjeti i na nekim drugim lovačkim A-6,A-8 da nemaju vanjske topove. Na F jurišnim varijantama FW-a nisu vanjski topovi ni ugrađivani.
evo dokaz Cool
Natrag na vrh
dodolopulos
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 27, 2007 9:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jedva cekam da vidim taj kraj... samo naprid majstore... tvoji radovi su kao michalangelovo djelo... ma i taj michalangelo je pi**in dim za tvoje radove... Razz samo naprid
Natrag na vrh
DavorŠotman

PorukaUpisano: Ned Lis 28, 2007 11:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Onake su ofarbane

Natrag na vrh
DavorŠotman

PorukaUpisano: Ned Lis 28, 2007 11:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sad gledam sliku koju sam stavio Pipsovog aviona i čini mi se da se na donjoj strani krila oko crnog križa vide bijeli kutevi, a u sastavnici mi je stavljeno da je imao samo crni dio, mislim da ću ove koje sam ofarbao na donjoj strani krila ipak preljepiti s dekalom koji ima bijeli rub.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma