Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| DavorŠotman
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 375 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 12:33 pm Naslov poruke: Fw 190 A8 "Pips" |
|
|
Pozdrav, evo na čemu se upravo radi, maketa je Dragon 1/48 i radim ju o.o.b. , poslje milijun izbušenih zakovica, kitanja i šmirglanja,preshadinga, silnih maskiranja sad sam tu, sad slijede oznake
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
konacno na ovom forumu jedan Fw-190!!!...super, jedva cekam vidjet ga gotovog....ne razumijem zasto ga nasi aviomaketari tolko zapostavljaju...svi slazu cijele osobne eskadrile Me-109....ne zna jer to zato kaj su na 109-kama u WWII letjeli i nasi piloti pa je time zanimljiviji il kaj....al kolko ja znam, u drugoj polovici rata Fw-190 je bio puno ravnopravniji, u nekim stvarima i nadmocniji, najboljim saveznickim lovcima...uglavnom, bas se veselim pracenju napredka makete tog meni jako lijepog lovca  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
jos samo jedno pitanje...ova zuta maskirna traka...koja je to tocno? _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 1:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | | jos samo jedno pitanje...ova zuta maskirna traka...koja je to tocno? | Najvjerojatnije Tamiya traka... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo to napreduje. Ako hoćeš raditi Prilerov A-8 "13"(onaj sa box-arta)za koje Dragon nudi oznake imaš jednu vidljivu grešku. Naime, taj konkretni avion nije imao vanjskih topova u krilima. Uobičajena je i greška koje se posvuda provlači da je taj avion imao zeleni vrh spinnera, a cijeli je spinner, kao i krakovi propelera bio uobičajene crno-zelene boje. Osim toga, iz nekog razloga na tom avionu Balkenkreuz-i na trupu nemaju donje bijele obrube. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 1:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | torax Napisao/la: | | jos samo jedno pitanje...ova zuta maskirna traka...koja je to tocno? | Najvjerojatnije Tamiya traka... |
da...to sam si i mislio...da pogodim, toga nema kod nas za kupit, jel?samo prek neta?....a jel postoji neka lako dostupna zamjena kod nas? _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Lijepo to napreduje. Ako hoćeš raditi Prilerov A-8 "13"(onaj sa box-arta)za koje Dragon nudi oznake imaš jednu vidljivu grešku. Naime, taj konkretni avion nije imao vanjskih topova u krilima. Uobičajena je i greška koje se posvuda provlači da je taj avion imao zeleni vrh spinnera, a cijeli je spinner, kao i krakovi propelera bio uobičajene crno-zelene boje. Osim toga, iz nekog razloga na tom avionu Balkenkreuz-i na trupu nemaju donje bijele obrube. |
Ne znam za A-8 ali znam za A-6 da nije imao vanjske topove. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | | a jel postoji neka lako dostupna zamjena kod nas? |
Scotch Magic Tape, poslužit će svrsi. 17 kn, imaš u svim boljim knjižarama |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DavorŠotman
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 7:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Lijepo to napreduje. Ako hoćeš raditi Prilerov A-8 "13"(onaj sa box-arta)za koje Dragon nudi oznake imaš jednu vidljivu grešku. Naime, taj konkretni avion nije imao vanjskih topova u krilima. Uobičajena je i greška koje se posvuda provlači da je taj avion imao zeleni vrh spinnera, a cijeli je spinner, kao i krakovi propelera bio uobičajene crno-zelene boje. Osim toga, iz nekog razloga na tom avionu Balkenkreuz-i na trupu nemaju donje bijele obrube. | za križ znam da nema bijele crte sa donje strane, a mitraljeze mislim staviti dva bliža trupu a druga dva neću staviti, kolko znam fotke nema, tak da je to sve teorija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Lis 26, 2007 11:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | | torax Napisao/la: | | a jel postoji neka lako dostupna zamjena kod nas? |
Scotch Magic Tape, poslužit će svrsi. 17 kn, imaš u svim boljim knjižarama |
Možeš li mi obijasniti kakva je razlika između te trake i one "žute" koja se koristi kao zaštita kod farbanja?
Je li moguće na tu traku o kojoj govoriš sklapelom urezivat slova i pravit šablone?
Postoje li različite širine te trake? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| DavorŠotman Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Lijepo to napreduje. Ako hoćeš raditi Prilerov A-8 "13"(onaj sa box-arta)za koje Dragon nudi oznake imaš jednu vidljivu grešku. Naime, taj konkretni avion nije imao vanjskih topova u krilima. Uobičajena je i greška koje se posvuda provlači da je taj avion imao zeleni vrh spinnera, a cijeli je spinner, kao i krakovi propelera bio uobičajene crno-zelene boje. Osim toga, iz nekog razloga na tom avionu Balkenkreuz-i na trupu nemaju donje bijele obrube. | za križ znam da nema bijele crte sa donje strane, a mitraljeze mislim staviti dva bliža trupu a druga dva neću staviti, kolko znam fotke nema, tak da je to sve teorija. | Mislim da nije teorija. Postoji sasvim dobra fotografija Prilera kako ulazi u taj avion, a osim toga je sa njegovih A-5 i A-6 (kojeg je spomenuo Karaya) isto uklonjeno vanjsko naoružanje u krilima. Priler nije ni bio jedini koji je više volio veću pokretljivost nauštrb težeg naoružanja, pa se može vidjeti i na nekim drugim lovačkim A-6,A-8 da nemaju vanjske topove. Na F jurišnim varijantama FW-a nisu vanjski topovi ni ugrađivani. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DavorŠotman
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | DavorŠotman Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Lijepo to napreduje. Ako hoćeš raditi Prilerov A-8 "13"(onaj sa box-arta)za koje Dragon nudi oznake imaš jednu vidljivu grešku. Naime, taj konkretni avion nije imao vanjskih topova u krilima. Uobičajena je i greška koje se posvuda provlači da je taj avion imao zeleni vrh spinnera, a cijeli je spinner, kao i krakovi propelera bio uobičajene crno-zelene boje. Osim toga, iz nekog razloga na tom avionu Balkenkreuz-i na trupu nemaju donje bijele obrube. | za križ znam da nema bijele crte sa donje strane, a mitraljeze mislim staviti dva bliža trupu a druga dva neću staviti, kolko znam fotke nema, tak da je to sve teorija. | Mislim da nije teorija. Postoji sasvim dobra fotografija Prilera kako ulazi u taj avion, a osim toga je sa njegovih A-5 i A-6 (kojeg je spomenuo Karaya) isto uklonjeno vanjsko naoružanje u krilima. Priler nije ni bio jedini koji je više volio veću pokretljivost nauštrb težeg naoružanja, pa se može vidjeti i na nekim drugim lovačkim A-6,A-8 da nemaju vanjske topove. Na F jurišnim varijantama FW-a nisu vanjski topovi ni ugrađivani. | evo dokaz
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 27, 2007 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
jedva cekam da vidim taj kraj... samo naprid majstore... tvoji radovi su kao michalangelovo djelo... ma i taj michalangelo je pi**in dim za tvoje radove... samo naprid |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DavorŠotman
|
Upisano: Ned Lis 28, 2007 11:42 am Naslov poruke: |
|
|
Onake su ofarbane
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DavorŠotman
|
Upisano: Ned Lis 28, 2007 11:46 am Naslov poruke: |
|
|
| sad gledam sliku koju sam stavio Pipsovog aviona i čini mi se da se na donjoj strani krila oko crnog križa vide bijeli kutevi, a u sastavnici mi je stavljeno da je imao samo crni dio, mislim da ću ove koje sam ofarbao na donjoj strani krila ipak preljepiti s dekalom koji ima bijeli rub. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|