Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 6:45 pm Naslov poruke: Najgora maketa broda |
|
|
Htio bih napraviti nesto na polju brodova, pa malo pokusavam napraviti nekakvo more. Za probu sam nesto mrljao sa nekakvim brodicem kojeg sam prije 30-tak godina uglavnom zaljepio neostikom... Uglavnom - "mrljanje"...
Divim se ljudima koji rade te brodove u malom mjerilu (mislim da je ovo 1:500), to je pravi otrov za zivce. Probao sam napraviti ove ogradice, rezuci komadice tanke bakrene zice na duljinu od 2 mm, pa sve to ljepiti brzim ljepilom... (naravno, bila je to vrlo glupa ideja)...
Zanima me sto kazete na vodu. Izlio sam komad gipsa oko broda, pa poslije po povrsini "mrljao" nekakve valove. Na kraju sam farbao temperama i po Sliderovom savjetu nanio par slojeva drvofixa. na kraju jedan sloj pronta po tome...
Damir: poruka promijenjena dana: Pet Jul 08, 2011 6:48 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| ....neš' ne štima...nema fotki...pogledaj na vrhu foruma upute o postavljanju fotografija i pokušaj ponovno. Ovakav link koji si ti stavio niti je link niti radi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 7:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni ne.
Preporučujem da probate na photobucketu.
etid:sad rade. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh... Ako netko zna sto s tim Webshotsom treba napraviti da bi se ovdje pojavile fotke, slobodno nek mi kaze..  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
meni more izgleda odlicno
sta se tice tih ogradica na brodovima,to su vam PE setovi koje mozete kutiti na on-line maketarskin shopovima _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Problem je u tome što kada se na forumu koristi IMG kod, onda se očekuje da "servirani" podatak bude slika, a ne HTML stranica kao što je kodd tebe slučaj.
Dakle u Webshotu trebaš naći "Direct link to image" kućicu, iskopirat i zaokružit ga sa IMG /IMG kodom, recimo ako hočeš pokazat sliku koja ima ovaj URL u "Direct link to image" kućici
http://thumb4.webshots.net/t/88/71/1/67/92/2132167920037576164pFkaSY_th.jpg
onda to radiš ovako:
(IMG)http://thumb4.webshots.net/t/88/71/1/67/92/2132167920037576164pFkaSY_th.jpg(/IMG)
Umjesto okruglih zagrada koristi uglate, pa će se pojavit slika, ovako:

darko: poruka promijenjena dana: Pet Jul 08, 2011 8:37 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde da probam, direkt link:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Radi! Thanks.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| josipww2 Napisao/la: | meni more izgleda odlicno
sta se tice tih ogradica na brodovima,to su vam PE setovi koje mozete kutiti na on-line maketarskin shopovima |
Vidio sam to negdje, bilo je skupo k'o StPeter's kajgana.. Buduci da cu raditi nosac u 1:700, zanemarit cu te ogradice... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Jul 08, 2011 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
da prodjes jeftinije- eduardov set za Big E, nije ko GMM, ili TM, ali ce ti dic maketu na visi nivo..ja radio s tim setom i cist je ok
malo siromasan, al dobro, za pocetak ok.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Ned Jul 10, 2011 12:44 am Naslov poruke: |
|
|
More mi izgleda jako dobro, ali su slike jako lose, pa nisam siguran... Brod se maltene i ne vidi. Pogotovo ne ogradice.
Inace, ja koristim http://imgur.com/ za postavljanje slika. Ekstremno je jednostavan i brz, i (sto je meni najbitnije) nema reklama po sajtu i nepotrebnih flesh i java smaracina. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|