Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Najgora maketa broda
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 6:45 pm    Naslov poruke: Najgora maketa broda Citiraj ovaj komentar

Htio bih napraviti nesto na polju brodova, pa malo pokusavam napraviti nekakvo more. Za probu sam nesto mrljao sa nekakvim brodicem kojeg sam prije 30-tak godina uglavnom zaljepio neostikom... Uglavnom - "mrljanje"...

Divim se ljudima koji rade te brodove u malom mjerilu (mislim da je ovo 1:500), to je pravi otrov za zivce. Probao sam napraviti ove ogradice, rezuci komadice tanke bakrene zice na duljinu od 2 mm, pa sve to ljepiti brzim ljepilom... (naravno, bila je to vrlo glupa ideja)...

Zanima me sto kazete na vodu. Izlio sam komad gipsa oko broda, pa poslije po povrsini "mrljao" nekakve valove. Na kraju sam farbao temperama i po Sliderovom savjetu nanio par slojeva drvofixa. na kraju jedan sloj pronta po tome...

Damir: poruka promijenjena dana: Pet Jul 08, 2011 6:48 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 6:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....neš' ne štima...nema fotki...pogledaj na vrhu foruma upute o postavljanju fotografija i pokušaj ponovno. Ovakav link koji si ti stavio niti je link niti radi.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 6:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel valja kao link?

http://rides.webshots.com/photo/2541046920052834948AfkjQQ

Damir: poruka promijenjena dana: Pet Jul 08, 2011 7:04 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 7:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://rides.webshots.com/photo/2541046920052834948AfkjQQ

http://rides.webshots.com/photo/2666851100052834948pjCWwi
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 7:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni ne.
Preporučujem da probate na photobucketu.

etid:sad rade.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uh... Ako netko zna sto s tim Webshotsom treba napraviti da bi se ovdje pojavile fotke, slobodno nek mi kaze.. Wink
Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni more izgleda odlicno Very Happy
sta se tice tih ogradica na brodovima,to su vam PE setovi koje mozete kutiti na on-line maketarskin shopovima
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Problem je u tome što kada se na forumu koristi IMG kod, onda se očekuje da "servirani" podatak bude slika, a ne HTML stranica kao što je kodd tebe slučaj.

Dakle u Webshotu trebaš naći "Direct link to image" kućicu, iskopirat i zaokružit ga sa IMG /IMG kodom, recimo ako hočeš pokazat sliku koja ima ovaj URL u "Direct link to image" kućici

http://thumb4.webshots.net/t/88/71/1/67/92/2132167920037576164pFkaSY_th.jpg

onda to radiš ovako:

(IMG)http://thumb4.webshots.net/t/88/71/1/67/92/2132167920037576164pFkaSY_th.jpg(/IMG)

Umjesto okruglih zagrada koristi uglate, pa će se pojavit slika, ovako:

darko: poruka promijenjena dana: Pet Jul 08, 2011 8:37 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 8:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde da probam, direkt link:

Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radi! Thanks.

Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 8:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
meni more izgleda odlicno Very Happy
sta se tice tih ogradica na brodovima,to su vam PE setovi koje mozete kutiti na on-line maketarskin shopovima

Vidio sam to negdje, bilo je skupo k'o StPeter's kajgana.. Buduci da cu raditi nosac u 1:700, zanemarit cu te ogradice...
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 08, 2011 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da prodjes jeftinije- eduardov set za Big E, nije ko GMM, ili TM, ali ce ti dic maketu na visi nivo..ja radio s tim setom i cist je ok
malo siromasan, al dobro, za pocetak ok....
Natrag na vrh
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Ned Jul 10, 2011 12:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

More mi izgleda jako dobro, ali su slike jako lose, pa nisam siguran... Brod se maltene i ne vidi. Pogotovo ne ogradice.

Inace, ja koristim http://imgur.com/ za postavljanje slika. Ekstremno je jednostavan i brz, i (sto je meni najbitnije) nema reklama po sajtu i nepotrebnih flesh i java smaracina.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma