Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Je, ali opet nije airbrush...
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tomy100

Član od: 07 Sij 2010
PorukaUpisano: Čet Tra 08, 2010 5:10 pm    Naslov poruke: Je, ali opet nije airbrush... Citiraj ovaj komentar

Nedavno sam malo cacko po tationoj radioni i nadem nesto slicno airbrush-u,samo na strujui malo je vece...........I tako ja razmisljo el bi to mogo iskoristit u svoje namjere Twisted Evil , pa ga pitam za sta ga je koristio,a on kaze za bojanje ulaznih limenih vrata...........e sad mene zanima ...mogu li ja to koristit kao air brush(mogu regulirat i pritisak,a nastavak mogu kupit u vinkovcima...ima jedna trgovina).......????
Marco Polo HR

Član od: 13 Velj 2010
Mjesto: ZAGREB,Gajnice
PorukaUpisano: Čet Tra 08, 2010 5:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa prvo ga pitaj kolki to ima mlaz boje(Kolko šprica) da ne bi bilo ti staviš boju a onda ne pofarbaš samo maketu nego i cijeli stol Laughing
Prvi http://www.youtube.com/watch?v=YXRH50fvHWA
Drugi http://www.youtube.com/watch?v=hM3jzlyNIpc&feature=related
Power of admin
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Tra 08, 2010 6:23 pm    Naslov poruke: Re: Je, ali opet nije airbrush... Citiraj ovaj komentar

Tomy100 Napisao/la:
Nedavno sam malo cacko po tationoj radioni i nadem nesto slicno airbrush-u,samo na strujui malo je vece...........I tako ja razmisljo el bi to mogo iskoristit u svoje namjere Twisted Evil , pa ga pitam za sta ga je koristio,a on kaze za bojanje ulaznih limenih vrata...........e sad mene zanima ...mogu li ja to koristit kao air brush(mogu regulirat i pritisak,a nastavak mogu kupit u vinkovcima...ima jedna trgovina).......????

Ako je to nešto slično ovome, jako teško! Very Happy

Tomy100

PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:01 am    Naslov poruke: Re: Je, ali opet nije airbrush... Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Tomy100 Napisao/la:

Ako je to nešto slično ovome, jako teško! Very Happy

ti si vidovit..........al sad ima i rjesenje za zastitu stola.......kartonska kutija=)
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to kada povuces okidac prakticki ces imat bazen boje na maketi, a uz to mislim da izlijes cilu kanticu boje u to da bi ju ''ispricalo'' u sekundu... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Marco Polo HR

Član od: 13 Velj 2010
Mjesto: ZAGREB,Gajnice
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kak to uopće radi kad kaže airless paint sprayer Question Confused
Prvi http://www.youtube.com/watch?v=YXRH50fvHWA
Drugi http://www.youtube.com/watch?v=hM3jzlyNIpc&feature=related
Power of admin
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
to kada povuces okidac prakticki ces imat bazen boje na maketi, a uz to mislim da izlijes cilu kanticu boje u to da bi ju ''ispricalo'' u sekundu... Wink

Potpisujem. Radije si onda uzmi Revell Starter za 100 chuna. ili pogledaj malo u clanske oglase, mislim da je ntko prodavao AB prije cca tjedan dana.
Tomy100

PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

al onda jos uz to treba i kompresor kupit .........koji vjerujem nije ispod 300 kuna!! Crying or Very sad
to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Marco Polo HR Napisao/la:

Znači da mu ne treba kompresor, jer se već nalazi u njemu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomy100 Napisao/la:
al onda jos uz to treba i kompresor kupit .........koji vjerujem nije ispod 300 kuna!! Crying or Very sad

Istina, ali kad-tad ces opet doci na to. Prodaj starom sprehu kako mislis da bi bas bilo dobro da imate kompresor doma, jer eto, moze svasta raditi s njim i ful bi mu bio koristan. Muskarci i alati ko zene i sminka, i ako nam nesto ne treba nerijetko to imamo jer "mozda mi jednom bude trebalo" Laughing
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 11:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ef, kada se ja sjetim sto sam sve isprobavao umjesto ab-a Sram najjaca mi je kada sam na pumpu za gume od bicikle ugradio crijevo i revellov starter, i brat bi pored mene pumpao, a ja bi ''ispljuvotine'' usmjeravao... Laughing

sada, sto je poanta, namucit ces se za sve sto probas i kasnije ces shvatit koje si gluposti radio, umjesto da si sakupljao novce za airbrush... Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Tomy100

PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 12:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sad cu ovu prvu maketu obojat kistom fino jer sam ja majmun oduzbudenja cijelu sastavio odma cim sam je dobio u tjedan dana(ako se ko sjeca ima tema za rc brod,sad ovih dana krecem sa ugradivanjem rc dijelova[posto bi ja i slike al ne mogu neznam zasto]).............opet jedno pitanje..kolko tocno dode kompresor..znaci ne neki veliki,dovljno da zadovolji moje potrebe........
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomy100 Napisao/la:
[posto bi ja i slike al ne mogu neznam zasto

1.smanjiš sliku a kompu na veličinu dozvoljenu za forum
2.prijaviš se na imageshack Sing in...(ako nemaš account napraviš ga.. http://my.imageshack.us/registration/ ...nakon što obaviš registraciju dobit ćer e-mail na tvoju adresu...kad to obaviš, prijaviš se)
3.kad se prijaviš, ideš na My images-->Upload image/upload multiple images-->browse--> odabereš slike na kompu i klikneš upload
4.pojavit će ti se minijature slika i desno od svake slike imaš nekoliko kružića sa oznakama--> klikneš na prvi kružić sa slovom ''i'', otvorit će ti se novi prozor( vidi sliku)

ovo zaokruženo kopiraš u poruku koju pišeš na forumu

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 12:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to-mek Napisao/la:
Marco Polo HR Napisao/la:

Znači da mu ne treba kompresor, jer se već nalazi u njemu.

Ne bas, nema nikakvog kompresora niti ne koristi zrak. Radi na principu visokotlacne klipne pumpe. Pumpa boju kros sapnicu te ju pretvara u maglicu.
Inace, jako dobra stvar, posebno za lazure za drvo.
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Tra 09, 2010 12:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nema ti kruva od toga "ab-a" uzmi pravi ab i bit ces dugo vrimena miran
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma