Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 12:05 pm Naslov poruke: GB Zvezda KV-1 Verzija 1939 Update 2 |
|
|
Evo i moje prijave Zahvalio bi se kolegi zlikanu koji je pristao na razmjenu tako da i ja imam svoga konja za utrku
Još nisam siguran koju ću jedinicu raditi ali bi rado napravio neki primjerar iz rusko finskog rata
Molio bi sve koji mogu i žele pomoči da me upute sa nekim linkovima oko ove inačice klimenta
No dobro evo odmah nekih stvari koje je i bilo za očekivati od zvezdem bez obzira nova maketa il ne
Loši i žuti decali,trebat će šablone intervernirat
Makar su u kutiji dvije opcije za gusjenice,tu mislim da vrijedi ono pravilo od dva zla birat manje jer su katastrofa oboje
Ja sam se ipak,odlučio za onu treču opciju,onu sigurnu a to je trumpeterov odlični link by link i segmenti koji će vjerovatno pasati i za ovu verziju
Eto to je ot za mene od danas,odo učit filozofiju
Drugovi moji,za Rodinu i šire 
Andrej: poruka promijenjena dana: Sri Velj 17, 2010 12:07 am; prepravljeno ukupno 4 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 2:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni drago da je tenk u dobrim rukama i znam da ces izvuc maksimum iz njega
Neki dan sam nesto gledao oko tog KV-a i na jednim stranicama je nesto pisalo u biti da je to model 1941, sad gdje je to bilo ne mogu se sjetit, ali barem da imas neki trag... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 2:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Sretno sa slaganjem. Imam i ja jednog, počeo sam ga slagati ali mi taj model KV-a nije nešto pretjerano "uzbudljiv" pa će ostati u tom stanju, a možda ga i djelomično kanibaliziram za potrebe Staljina.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, u kutiji nije ono što je na boxartu!
Gusjenice će pasati, pasale su i kolegi Zecu!
Inače više nego OK maketica!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajmoooo.
Ovaj KV1 je meni baš interesantan. Jedva čekam dalje.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 9:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ček malo,pa koje je to vozilo onda?
KV mod 1941? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 11:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | Ček malo,pa koje je to vozilo onda?
KV mod 1941? |
Ako je prema slici, to ti je prvi KV1, model 39' sa tipičnim mantletom i topom za tu verziju, L11-76mm i možeš ga slobodno raditi za Rusko-Finski rat.
Međutim da li je u kutiji ono što je prikazano na slici?
Ja sam radio onu drugu zvezdinu maketi KV1 koja je prema slici trebala biti KV1 model 41' s topom ZIS-5 76mm ,a kad ono unutra kraća verzija topa F32-76mm, koja je ktome još i naoko bila poddimenzionirana u promjeru  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pet Stu 06, 2009 11:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| ...ali ako je to onaj model koji je radio i kolega Zec_1, onda sadržaj kutije nema veze sa slikom i radi se o modelu iz '41. Istom onom kojeg radi i Trumpeter. "Ehkranami". Samo je ovaj Zvezdin bez dodatnog oklopa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 12:01 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i moj prvi update,nije bog zna kaj ali čovjeka veseli
Zasada sve ok,najdosadniji dio je skoro gotov,počinje zabava
Trebao bih ić kupit tamiya trake jer nemogu počet rad na trupu
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 12:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Za što ti konkretno trebaju trake? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 12:51 am Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | | Za što ti konkretno trebaju trake? | Da zaštitim područje od kita kojeg ću stvljat za varove
Meni je miliput grozan,ispadne mi preveliko i predebelo i puno vremena troši dobro namjestit. Sa kitom je lakše i brze a ako zezneš uzmeš lak za nokte i makneš
Vidjet ćeš kasnije kak će to gledat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
 | | Član od: 16 Lis 2009 | | Poruke: 316 | |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | ako zezneš uzmeš lak za nokte i makneš |
Bas si me nasmijao...
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Stu 26, 2009 12:28 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i od mene update. Već treči pita mjenjam ime teme i mogu reć da ovaj kv koji imam je najružniji od svih a iskreno i maketa nije bogzna kaj,klasična zvezda,ima se kaj na njoj radit,mesarit
Dakle izvrsne Trmpeterove gusjenice su sastavljene i spremne za obojat Vrlo vjerovatno će se to dogoditi u petak poslije škole
I moram spomenut kako je Extra Thin lijepilo od tamiye jako zahvalan materijal kod ovakvih dosta kompliciranih stvari poput gusjenica tako da preporučujem ljepljenje sa njime
Dake varivanje kupole je gotovo,dosta mi je trebalo jer prvo nije išlo sve po planu sa kitom i tek nakon nekoliko polušaja sam uspio napraviti željeni rezultat i prilično sam zadovoljan sa varovima
Cijev je užasna ali šta je,tu je. Možda naručim rezervnu prije nego li obojam maketu,to mi nažalost polako postaje navika Hvala bogu JB je blizu
Prije nego li počne paljba po flekama koje su ostale od kitanja,to je ostalo od laka za nokte i gotovo se ispod primera neće i primjetit
Eto ga,nadam se da vam se sviđa to kaj malo svoje eksperimentiram
Nemojte me pitati kako će izgledat,našao sam jednu jedinu retuširanu fotku ove verzije sa L 11 topom tako da bum ga puknul i rano rusku ikakvih oznaka,osim ako netko ima nekaj kaj ja nisam našao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Čet Stu 26, 2009 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Gusjenice su ti dobro ispale .
Imaju fini prirodni pad.
Za zavare bi volio da su slike malo detaljnije i oštrije.
Jesi li to radio uz pomoć Tamiya trake, kako si rekao?
Vidim da si i bacio teksturu na mantlet. Nisam siguran, ali možda bi trebala ići lagana tekstura odljeva i na rukavac cijevi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Stu 26, 2009 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | Gusjenice su ti dobro ispale .
Imaju fini prirodni pad.
Za zavare bi volio da su slike malo detaljnije i oštrije.
Jesi li to radio uz pomoć Tamiya trake, kako si rekao?
Vidim da si i bacio teksturu na mantlet. Nisam siguran, ali možda bi trebala ići lagana tekstura odljeva i na rukavac cijevi. | Nisam korstio Tamiyu traku kako sam najavio,nego sam uspio bez jer mi se kit ispod trake hvatal pa sam normalno kitao pa onda di mi je pobjeglo skinuo još dok se kit nije osušil nije mukotrpan posao ali dosta vremena oduzme.
Nije još kupola gotova,fale neke sitnice tako da nebrini  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|