Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB Zvezda KV-1 Verzija 1939 Update 2
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 12:05 pm    Naslov poruke: GB Zvezda KV-1 Verzija 1939 Update 2 Citiraj ovaj komentar

Evo i moje prijave Very Happy Zahvalio bi se kolegi zlikanu koji je pristao na razmjenu tako da i ja imam svoga konja za utrku Very Happy

Još nisam siguran koju ću jedinicu raditi ali bi rado napravio neki primjerar iz rusko finskog rata

Molio bi sve koji mogu i žele pomoči da me upute sa nekim linkovima oko ove inačice klimenta Very Happy

No dobro evo odmah nekih stvari koje je i bilo za očekivati od zvezdem bez obzira nova maketa il ne

Loši i žuti decali,trebat će šablone intervernirat Very Happy

Makar su u kutiji dvije opcije za gusjenice,tu mislim da vrijedi ono pravilo od dva zla birat manje jer su katastrofa oboje

Ja sam se ipak,odlučio za onu treču opciju,onu sigurnu a to je trumpeterov odlični link by link i segmenti koji će vjerovatno pasati i za ovu verziju Very Happy Very Happy

Eto to je ot za mene od danas,odo učit filozofiju
Drugovi moji,za Rodinu i šire Very Happy

Andrej: poruka promijenjena dana: Sri Velj 17, 2010 12:07 am; prepravljeno ukupno 4 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni drago da je tenk u dobrim rukama Very Happy i znam da ces izvuc maksimum iz njega Wink

Neki dan sam nesto gledao oko tog KV-a i na jednim stranicama je nesto pisalo u biti da je to model 1941, sad gdje je to bilo ne mogu se sjetit, ali barem da imas neki trag...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Zond

Član od: 25 Sij 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 2:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sretno sa slaganjem. Imam i ja jednog, počeo sam ga slagati ali mi taj model KV-a nije nešto pretjerano "uzbudljiv" pa će ostati u tom stanju, a možda ga i djelomično kanibaliziram za potrebe Staljina. Very Happy
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 3:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, u kutiji nije ono što je na boxartu!
Gusjenice će pasati, pasale su i kolegi Zecu!
Very Happy
Inače više nego OK maketica! Very Happy
Natrag na vrh
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 5:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajmoooo.
Ovaj KV1 je meni baš interesantan. Jedva čekam dalje....
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 9:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ček malo,pa koje je to vozilo onda? Confused

KV mod 1941?
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
Ček malo,pa koje je to vozilo onda? Confused

KV mod 1941?

Ako je prema slici, to ti je prvi KV1, model 39' sa tipičnim mantletom i topom za tu verziju, L11-76mm i možeš ga slobodno raditi za Rusko-Finski rat.
Međutim da li je u kutiji ono što je prikazano na slici?
Ja sam radio onu drugu zvezdinu maketi KV1 koja je prema slici trebala biti KV1 model 41' s topom ZIS-5 76mm ,a kad ono unutra kraća verzija topa F32-76mm, koja je ktome još i naoko bila poddimenzionirana u promjeru Sad
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pet Stu 06, 2009 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...ali ako je to onaj model koji je radio i kolega Zec_1, onda sadržaj kutije nema veze sa slikom i radi se o modelu iz '41. Istom onom kojeg radi i Trumpeter. "Ehkranami". Samo je ovaj Zvezdin bez dodatnog oklopa.
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Sub Stu 14, 2009 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i moj prvi update,nije bog zna kaj ali čovjeka veseli Very Happy

Zasada sve ok,najdosadniji dio je skoro gotov,počinje zabava

Trebao bih ić kupit tamiya trake jer nemogu počet rad na trupu

Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Sub Stu 14, 2009 12:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za što ti konkretno trebaju trake?
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Sub Stu 14, 2009 12:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Za što ti konkretno trebaju trake?
Da zaštitim područje od kita kojeg ću stvljat za varove

Meni je miliput grozan,ispadne mi preveliko i predebelo i puno vremena troši dobro namjestit. Sa kitom je lakše i brze a ako zezneš uzmeš lak za nokte i makneš Smile

Vidjet ćeš kasnije kak će to gledat Wink
Natrag na vrh
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Sub Stu 14, 2009 10:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
ako zezneš uzmeš lak za nokte i makneš Smile

Bas si me nasmijao... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Lijep pozdrav.

Sponge
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 12:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo i od mene update. Već treči pita mjenjam ime teme i mogu reć da ovaj kv koji imam je najružniji od svih Evil or Very Mad a iskreno i maketa nije bogzna kaj,klasična zvezda,ima se kaj na njoj radit,mesarit

Dakle izvrsne Trmpeterove gusjenice su sastavljene i spremne za obojat Very Happy Vrlo vjerovatno će se to dogoditi u petak poslije škole Very Happy

I moram spomenut kako je Extra Thin lijepilo od tamiye jako zahvalan materijal kod ovakvih dosta kompliciranih stvari poput gusjenica tako da preporučujem ljepljenje sa njime Very Happy

Dake varivanje kupole je gotovo,dosta mi je trebalo jer prvo nije išlo sve po planu sa kitom i tek nakon nekoliko polušaja sam uspio napraviti željeni rezultat i prilično sam zadovoljan sa varovima Smile
Cijev je užasna ali šta je,tu je. Možda naručim rezervnu prije nego li obojam maketu,to mi nažalost polako postaje navika Very Happy Hvala bogu JB je blizu

Prije nego li počne paljba po flekama koje su ostale od kitanja,to je ostalo od laka za nokte i gotovo se ispod primera neće i primjetit

Eto ga,nadam se da vam se sviđa to kaj malo svoje eksperimentiram Smile

Nemojte me pitati kako će izgledat,našao sam jednu jedinu retuširanu fotku ove verzije sa L 11 topom tako da bum ga puknul i rano rusku ikakvih oznaka,osim ako netko ima nekaj kaj ja nisam našao Very Happy
Natrag na vrh
Bero

PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 1:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gusjenice su ti dobro ispale .
Imaju fini prirodni pad.
Za zavare bi volio da su slike malo detaljnije i oštrije.
Jesi li to radio uz pomoć Tamiya trake, kako si rekao?
Vidim da si i bacio teksturu na mantlet. Nisam siguran, ali možda bi trebala ići lagana tekstura odljeva i na rukavac cijevi.
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Čet Stu 26, 2009 3:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Gusjenice su ti dobro ispale .
Imaju fini prirodni pad.
Za zavare bi volio da su slike malo detaljnije i oštrije.
Jesi li to radio uz pomoć Tamiya trake, kako si rekao?
Vidim da si i bacio teksturu na mantlet. Nisam siguran, ali možda bi trebala ići lagana tekstura odljeva i na rukavac cijevi.
Nisam korstio Tamiyu traku kako sam najavio,nego sam uspio bez jer mi se kit ispod trake hvatal pa sam normalno kitao pa onda di mi je pobjeglo skinuo još dok se kit nije osušil nije mukotrpan posao ali dosta vremena oduzme.

Nije još kupola gotova,fale neke sitnice tako da nebrini Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma