Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bristol Bulldog II

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 6:36 pm    Naslov poruke: Bristol Bulldog II Citiraj ovaj komentar

Živili,

..strašno mi se dopada ovaj biplan a skupio sam i nešto dokumentacije za njega međutim ne mogu pronaći tko osim firme IMPACT proizvodi ovu maketu u 1/48. Dakle maketa je dostupna na ovom shopu http://www.cahood.com/webair48.htm pa me zanima da li je već netko naručivao od njih i kakva su iskustva. Hvala unaprijed.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 7:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imam ti ja smerovog......oces ?
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 8:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:
imam ti ja smerovog......oces ?

Riješiti ćemo preko pm-a. Javiti ću se. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To najviše volim kod Aranze, vozi čovik sve a na kraju nemaš pojma šta je ispod boje, sve ka metak. Ja doma iman sto Dragona pa ih od straha više i ne diram, onaj blesavi Supersherman ima 700 dijelova. Živio Smer na kiosku. Pozdrav oboma.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Ned Ruj 20, 2009 4:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uzmi Inpact.
Na fotografiji vidis cijevi koje dovode gorivo iz spremnika u izbocenom (grba na dole, vidi se dobro na desnom krilu tj. lijevo na slici) gornjem krilu.
SMER ta izbocenja nema, tj. krilo ima normalni profil.

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
cromodeler

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 21, 2009 10:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po mojim saznanjima , postoji samo dvije makete u 1/48 mjerilu !
I to je staro barem 40 godina , ako ne i više !
Prva maketa je bila proizvod firme Merit krajem 50-tih godina prošlog stoljeća , a kalup je kasnije završio kod Smer-a ! Maketa je dosta gruba i bez previše detalja , što obzirom na godinu proizvodnje i nije čudno !
Sredinom ili krajem 60-tih godina pojavio se novi kalup , nisam siguran tko je originalni proizvođač . Tijekom godina selio se kod mnogih proizvođača kao npr. LifeLike , Pyro , Inpact , Lindberg , koji je trenutno vlasnik kalupa ( priznajte da za pola tih nikad čuli Sad )
Kasnija maketa je dosta bolja , relativno dobro se slaže , te iako nema previše detalja u cockpitu , ipak daje pod, palicu,instrument ploču itd. Naravno da su obje makete predviđene da se ubaci figura pilota , koja sakriva nedostatak unutrašnjosti Rolling Eyes
Ako možeš , probaj nabaviti ovu kasniju maketu , mislim da je u Lindbergovu pakiranju ima po američkim dućanima
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma