Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 6:36 pm Naslov poruke: Bristol Bulldog II |
|
|
Živili,
..strašno mi se dopada ovaj biplan a skupio sam i nešto dokumentacije za njega međutim ne mogu pronaći tko osim firme IMPACT proizvodi ovu maketu u 1/48. Dakle maketa je dostupna na ovom shopu http://www.cahood.com/webair48.htm pa me zanima da li je već netko naručivao od njih i kakva su iskustva. Hvala unaprijed.
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 7:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| imam ti ja smerovog......oces ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | | imam ti ja smerovog......oces ? |
Riješiti ćemo preko pm-a. Javiti ću se.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| To najviše volim kod Aranze, vozi čovik sve a na kraju nemaš pojma šta je ispod boje, sve ka metak. Ja doma iman sto Dragona pa ih od straha više i ne diram, onaj blesavi Supersherman ima 700 dijelova. Živio Smer na kiosku. Pozdrav oboma. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Darth Maul
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 101 | | Mjesto: Pretetinec |
|
Upisano: Ned Ruj 20, 2009 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Uzmi Inpact.
Na fotografiji vidis cijevi koje dovode gorivo iz spremnika u izbocenom (grba na dole, vidi se dobro na desnom krilu tj. lijevo na slici) gornjem krilu.
SMER ta izbocenja nema, tj. krilo ima normalni profil. _________________ Ja - Mario
Proud to be Međimurec... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Po mojim saznanjima , postoji samo dvije makete u 1/48 mjerilu !
I to je staro barem 40 godina , ako ne i više !
Prva maketa je bila proizvod firme Merit krajem 50-tih godina prošlog stoljeća , a kalup je kasnije završio kod Smer-a ! Maketa je dosta gruba i bez previše detalja , što obzirom na godinu proizvodnje i nije čudno !
Sredinom ili krajem 60-tih godina pojavio se novi kalup , nisam siguran tko je originalni proizvođač . Tijekom godina selio se kod mnogih proizvođača kao npr. LifeLike , Pyro , Inpact , Lindberg , koji je trenutno vlasnik kalupa ( priznajte da za pola tih nikad čuli )
Kasnija maketa je dosta bolja , relativno dobro se slaže , te iako nema previše detalja u cockpitu , ipak daje pod, palicu,instrument ploču itd. Naravno da su obje makete predviđene da se ubaci figura pilota , koja sakriva nedostatak unutrašnjosti
Ako možeš , probaj nabaviti ovu kasniju maketu , mislim da je u Lindbergovu pakiranju ima po američkim dućanima _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|