Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fokker Dr 1
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dr.zeko

Član od: 23 Sij 2008
Mjesto: novi sad
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 9:40 am    Naslov poruke: Fokker Dr 1 Citiraj ovaj komentar

Veliki pozdrav.
U momentima dokolice odlucih se na samogradnju,a izbor pade na dobro poznat "baronov" trokrilac.
Materijal je plastika od kantica krema,hrastove letvice,lim od limenki...

Prvo sam napravio stranice,u njih dodao bakarnu zicu za ram.

Zatim malo zafarbavanja.

Tu je i rep,neobradjen,amo nagrubo..

i na komad.

Poklopac motora pravim po "blacksmith" metodi,otprilike dijametralno obradjen komad drveta,drska od metle,preko selotejpom fiksiran komad aluminiumskog lima,cekic u ruke i,udri.

Vidi se par neuspjelih pokusaja,al svaki pu je sve bolje. Wink

Dodata i drvena oplata u unutrasnjosti,par sitnica.

Toliko za sada.
Za slike se za sada grebem o poznanike,stedim za digitalni.
Pozz
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koje je to mjerilo? Oprosti što tako rezoniram, ali čemu mazohizam sa samogradnjom kad postoje odlične makete tog aviona u svim značajnim mjerilima...Zar nije isplativije nabavit Rodena ili Eduarda, pa te makete dodatno izdetaljirati? Sve ovo djeluje vrlo grubo i rudimentarno...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 10:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grubo i rudimentarno ali je ipak za pohvalu Exclamation Exclamation Exclamation
Zašto?
Zato jer kolega ima muda Very Happy

Josip
dr.zeko

PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1:48
Hm,moja greska,mjerilo je 1:48,je grubo ali posto jos nisam skupio kesa za ab,i digitalni,a mesersmita u 1:72 sam farbap kistom i nisam zadovoljan.
Dok ne nabudzim "equipment" malo cu eksperimentisati u samogradnji,uzivo solidno izgleda.Unutrsnjost sam namjerno malo gublje premazao da dobijem hrapavu povrsinu platna,izgleda da sam malo preterao.
Digitalni od koleginice ima problema sa makro slikanjem
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Josipe, molim te pripazi malo na riječi...nije zgodno..to što si htio reći, dalo se i drugačije napisati. Wink
Gost
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 12:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

5 za volju - živo me interesira kako će to na kraju izgledat. Za sad je vrlo dobro (to je za mene odlično) Smile

vedro: poruka promijenjena dana: Pet Kol 22, 2008 7:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 12:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drago mi je da ima jos "udarenih" sto se bave samogradnjom, nisam sam... Very Happy
S jedne strane- Grunf je u pravu sto se tice "mazohizma" - kad vec postoje i jeftine makete koje se mogu doraditi i bez dodatnih setova pa da ispadnu HiTech... Osobno radim samo one za koje znam da ih ne mogu nikako nabaviti.
A opet - maketarstvo je, bar za mene, nesto u cemu se uziva kad se radi i stvara, na bilo koji nacin - cak i samogradnjim.
I meni ovo malo grubo izgleda za 48-icu, ali me sad stvarno interesira sta ce ispasti na kraju.
Samo nastavi!
Natrag na vrh
vedro
Gost
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 1:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="dr. vlado"]Drago mi je da ima jos "udarenih" sto se bave samogradnjom, nisam sam... Very Happy

Smrt kitovima - ŽIVJELA SAMOGRADNJA Konjanik
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 4:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pohvalan pokušaj

Grunf Napisao/la:
Oprosti što tako rezoniram, ali čemu mazohizam sa samogradnjom kad postoje odlične makete tog aviona u svim značajnim mjerilima...

polu-OT
Tko proizvodi Dr.1 u 1/48 - pokušavam naći već par godina i nema ih, čak ni onih starih kojih je pokatkad bilo na ebayu
Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Uto Jul 29, 2008 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Pohvalan pokušaj

Grunf Napisao/la:
Oprosti što tako rezoniram, ali čemu mazohizam sa samogradnjom kad postoje odlične makete tog aviona u svim značajnim mjerilima...

polu-OT
Tko proizvodi Dr.1 u 1/48 - pokušavam naći već par godina i nema ih, čak ni onih starih kojih je pokatkad bilo na ebayu

Dragon proizvodi jako dobru maketu, a nedavno je izasao i eduardov
Natrag na vrh
dr.zeko

PorukaUpisano: Sri Jul 30, 2008 9:24 am    Naslov poruke: Dilemata Citiraj ovaj komentar

Sinoc sam malo cacako fokerce,napravio sam od letvice jako ubavo sjediste,isturpijao,sredio,i tek onda se sjetio da je na fabrickom bilo od aluminiuma unutra presvuceno platnom+kozno jastuce dole.
Na jednoj replici sam vidio drveno sjediste koje je bas extra izgledalo pa sam po inerciji jelte i napravio takvo.

Sta mislite jel velika geska da ostavim drveno?

Fotke cim nekog ujurim za digitalni.

Unutrasnjost je farbana revellom(enamel),ne treba nikakav lak?
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Jul 30, 2008 10:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Pohvalan pokušaj

Grunf Napisao/la:

polu-OT
Pa ti živiš u mraku neznanja. Rolling Eyes Wink Eduard je u 5 mjesecu ove godine izbacio novi Fokker Dr.I 1/48, ali za početak u limited edition pakiranju posvećenom braći Richthofen. U kutiji su: Fokker Dr.I sa jetkanim dijelovima i maskama, Albatros D.V sa jetkanim dijelovima i maskama, resin figure Manfreda i Lothara Von Richthofena i Manfredovog psa sa fotojetkanim kolor odlikovanjima, značka/replika odlikovanja Pour le Merite, reprinti Sanke razglednica sa portretima manfreda i Lothara i gomila dekala za avione na kojima su letjeli njih dvojica...nakon toga je Eduard pustio u prodaju malo prošireno pakiranje sa dodatnim Fokkerom i replikom Pour Le Merite 1:1. Oba su izdanja razgrabljena u roku od par dana nakon puštanja u prodaju...Dobra je vijest da je Eduard najavio Fokker Dr.I Dual Combo za jesen, a nakon toga sigurno ide nezaobilazni Royal Class...Imao sam sreću dokopati se ovog prvog pakiranja i mogu slobodno tvrditi da je novi Eduardov Fokker Dr.I do sad najbolji i najtočniji, a po tvrdnjama mnogih, slaže se kao Tamiya.

Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Jul 30, 2008 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
hornet Napisao/la:
Pohvalan pokušaj

Grunf Napisao/la:

polu-OT
Pa ti živiš u mraku neznanja. Rolling Eyes Wink Eduard je u 5 mjesecu ove godine izbacio novi Fokker Dr.I 1/48, ali za početak u limited edition pakiranju posvećenom braći Richthofen...

E da naravno malo sam zaspao i koliko vidim nema ih više ni za lijek, OK malo se još strpiti pa će na jesen valjda opet štogod.

Zanimljivo je kako je ovo (napokon) prvo izdanje a da shema bojanja nije potpuno crvena
Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sri Jul 30, 2008 6:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:

E da naravno malo sam zaspao i koliko vidim nema ih više ni za lijek, OK malo se još strpiti pa će na jesen valjda opet štogod.

Zanimljivo je kako je ovo (napokon) prvo izdanje a da shema bojanja nije potpuno crvena

Kazete da je to "Richthofen" pakiranje rasporodano?
Ja nemam takav dojam, na e-bayu uvijek ima nekoliko ponuda raznih trgovina, ima ga u zalihama "Model hobbies" :

http://www.modelhobbies.co.uk/shop/eduard-rote-flieger-1136-p-13511.html

hobbyshop:

http://tinyurl.com/5d2ymf
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Jul 31, 2008 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa sigurno ima ponegdje još za kupiti pakiranje "Der rote Flieger", ali na Eduardovoj stranici je u roku od par dana ta maketa bila "sold out", a zatim je i skinuta sa stranice...Na Eduardovoj stranici u najavama kažu da Dual Combo Dr.I izlazi u kolovozu-dakle, još malo pa će u prodaju. Wink

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma