Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr.zeko
 | | Član od: 23 Sij 2008 | | Poruke: 178 | | Mjesto: novi sad |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 9:40 am Naslov poruke: Fokker Dr 1 |
|
|
Veliki pozdrav.
U momentima dokolice odlucih se na samogradnju,a izbor pade na dobro poznat "baronov" trokrilac.
Materijal je plastika od kantica krema,hrastove letvice,lim od limenki...
Prvo sam napravio stranice,u njih dodao bakarnu zicu za ram.
Zatim malo zafarbavanja.
Tu je i rep,neobradjen,amo nagrubo..
i na komad.
Poklopac motora pravim po "blacksmith" metodi,otprilike dijametralno obradjen komad drveta,drska od metle,preko selotejpom fiksiran komad aluminiumskog lima,cekic u ruke i,udri.
Vidi se par neuspjelih pokusaja,al svaki pu je sve bolje.
Dodata i drvena oplata u unutrasnjosti,par sitnica.
Toliko za sada.
Za slike se za sada grebem o poznanike,stedim za digitalni.
Pozz _________________ dr.z |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
Koje je to mjerilo? Oprosti što tako rezoniram, ali čemu mazohizam sa samogradnjom kad postoje odlične makete tog aviona u svim značajnim mjerilima...Zar nije isplativije nabavit Rodena ili Eduarda, pa te makete dodatno izdetaljirati? Sve ovo djeluje vrlo grubo i rudimentarno... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Grubo i rudimentarno ali je ipak za pohvalu
Zašto?
Zato jer kolega ima muda
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr.zeko
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
1:48
Hm,moja greska,mjerilo je 1:48,je grubo ali posto jos nisam skupio kesa za ab,i digitalni,a mesersmita u 1:72 sam farbap kistom i nisam zadovoljan.
Dok ne nabudzim "equipment" malo cu eksperimentisati u samogradnji,uzivo solidno izgleda.Unutrsnjost sam namjerno malo gublje premazao da dobijem hrapavu povrsinu platna,izgleda da sam malo preterao.
Digitalni od koleginice ima problema sa makro slikanjem _________________ dr.z |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
Josipe, molim te pripazi malo na riječi...nije zgodno..to što si htio reći, dalo se i drugačije napisati.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
5 za volju - živo me interesira kako će to na kraju izgledat. Za sad je vrlo dobro (to je za mene odlično) 
vedro: poruka promijenjena dana: Pet Kol 22, 2008 7:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da ima jos "udarenih" sto se bave samogradnjom, nisam sam...
S jedne strane- Grunf je u pravu sto se tice "mazohizma" - kad vec postoje i jeftine makete koje se mogu doraditi i bez dodatnih setova pa da ispadnu HiTech... Osobno radim samo one za koje znam da ih ne mogu nikako nabaviti.
A opet - maketarstvo je, bar za mene, nesto u cemu se uziva kad se radi i stvara, na bilo koji nacin - cak i samogradnjim.
I meni ovo malo grubo izgleda za 48-icu, ali me sad stvarno interesira sta ce ispasti na kraju.
Samo nastavi! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 1:18 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="dr. vlado"]Drago mi je da ima jos "udarenih" sto se bave samogradnjom, nisam sam...
Smrt kitovima - ŽIVJELA SAMOGRADNJA  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 4:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Pohvalan pokušaj
| Grunf Napisao/la: | | Oprosti što tako rezoniram, ali čemu mazohizam sa samogradnjom kad postoje odlične makete tog aviona u svim značajnim mjerilima... |
polu-OT
Tko proizvodi Dr.1 u 1/48 - pokušavam naći već par godina i nema ih, čak ni onih starih kojih je pokatkad bilo na ebayu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 859 | |
|
Upisano: Uto Jul 29, 2008 4:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | Pohvalan pokušaj
| Grunf Napisao/la: | | Oprosti što tako rezoniram, ali čemu mazohizam sa samogradnjom kad postoje odlične makete tog aviona u svim značajnim mjerilima... |
polu-OT
Tko proizvodi Dr.1 u 1/48 - pokušavam naći već par godina i nema ih, čak ni onih starih kojih je pokatkad bilo na ebayu |
Dragon proizvodi jako dobru maketu, a nedavno je izasao i eduardov |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr.zeko
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 9:24 am Naslov poruke: Dilemata |
|
|
Sinoc sam malo cacako fokerce,napravio sam od letvice jako ubavo sjediste,isturpijao,sredio,i tek onda se sjetio da je na fabrickom bilo od aluminiuma unutra presvuceno platnom+kozno jastuce dole.
Na jednoj replici sam vidio drveno sjediste koje je bas extra izgledalo pa sam po inerciji jelte i napravio takvo.
Sta mislite jel velika geska da ostavim drveno?
Fotke cim nekog ujurim za digitalni.
Unutrasnjost je farbana revellom(enamel),ne treba nikakav lak? _________________ dr.z |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 10:03 am Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | Pohvalan pokušaj
polu-OT
Tko proizvodi Dr.1 u 1/48 - pokušavam naći već par godina i nema ih, čak ni onih starih kojih je pokatkad bilo na ebayu | Pa ti živiš u mraku neznanja. Eduard je u 5 mjesecu ove godine izbacio novi Fokker Dr.I 1/48, ali za početak u limited edition pakiranju posvećenom braći Richthofen. U kutiji su: Fokker Dr.I sa jetkanim dijelovima i maskama, Albatros D.V sa jetkanim dijelovima i maskama, resin figure Manfreda i Lothara Von Richthofena i Manfredovog psa sa fotojetkanim kolor odlikovanjima, značka/replika odlikovanja Pour le Merite, reprinti Sanke razglednica sa portretima manfreda i Lothara i gomila dekala za avione na kojima su letjeli njih dvojica...nakon toga je Eduard pustio u prodaju malo prošireno pakiranje sa dodatnim Fokkerom i replikom Pour Le Merite 1:1. Oba su izdanja razgrabljena u roku od par dana nakon puštanja u prodaju...Dobra je vijest da je Eduard najavio Fokker Dr.I Dual Combo za jesen, a nakon toga sigurno ide nezaobilazni Royal Class...Imao sam sreću dokopati se ovog prvog pakiranja i mogu slobodno tvrditi da je novi Eduardov Fokker Dr.I do sad najbolji i najtočniji, a po tvrdnjama mnogih, slaže se kao Tamiya. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 5:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | hornet Napisao/la: | Pohvalan pokušaj
polu-OT
Tko proizvodi Dr.1 u 1/48 - pokušavam naći već par godina i nema ih, čak ni onih starih kojih je pokatkad bilo na ebayu | Pa ti živiš u mraku neznanja. Eduard je u 5 mjesecu ove godine izbacio novi Fokker Dr.I 1/48, ali za početak u limited edition pakiranju posvećenom braći Richthofen... |
E da naravno malo sam zaspao i koliko vidim nema ih više ni za lijek, OK malo se još strpiti pa će na jesen valjda opet štogod.
Zanimljivo je kako je ovo (napokon) prvo izdanje a da shema bojanja nije potpuno crvena |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 859 | |
|
Upisano: Sri Jul 30, 2008 6:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: |
E da naravno malo sam zaspao i koliko vidim nema ih više ni za lijek, OK malo se još strpiti pa će na jesen valjda opet štogod.
Zanimljivo je kako je ovo (napokon) prvo izdanje a da shema bojanja nije potpuno crvena |
Kazete da je to "Richthofen" pakiranje rasporodano?
Ja nemam takav dojam, na e-bayu uvijek ima nekoliko ponuda raznih trgovina, ima ga u zalihama "Model hobbies" :
http://www.modelhobbies.co.uk/shop/eduard-rote-flieger-1136-p-13511.html
hobbyshop:
http://tinyurl.com/5d2ymf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Jul 31, 2008 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
Pa sigurno ima ponegdje još za kupiti pakiranje "Der rote Flieger", ali na Eduardovoj stranici je u roku od par dana ta maketa bila "sold out", a zatim je i skinuta sa stranice...Na Eduardovoj stranici u najavama kažu da Dual Combo Dr.I izlazi u kolovozu-dakle, još malo pa će u prodaju.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|