Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

I dalje problem s bijelom bojom, savjet please

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
pele_san

Član od: 22 Ožu 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 12:30 pm    Naslov poruke: I dalje problem s bijelom bojom, savjet please Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima dobronamjernima.
Muci me bijela boja, iam MM enamel/Revell akril. Obadvije reagiraju isto.
Kad ih razrijedim odgovarajucim razrjedjivacem/vodom(+alkoholom)
i njezno nanosim ABom, dobivam finu prasinu, bolje receno, tockice. koje cine reljef na plastici, kao povrsinu brusnog papira. Ako pojacam mlaz, dobijem neakvu tekucinu sa flekama bijele boje. Ne mogu dobiti konzistentni mlaz boje koja jednolicno pokriva povrsinu. Sve ostale boje su OK. Neam problema sa razrjedjivanjem ili nanosom.
Molim iskusne da mi daju naslutiti gdje grijesim.
Hvala svima
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 12:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I mene muci isti problem, zasada koristim samo bijelu iz sprejeva ali bih volio cuti neko rjesenje.
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bijela boja je zeznuta za spricanje.......... ako je previse razrijedis, onda se razlijeva....ako je taman razrijedis, dobivas te tockice.... jos ako je boja semigloss ili gloss.....

Enamelke razrijedjuj sa nitrom, spicaj lagano tek toliko da zaprasis povrsinu, i ne obaziri se na tockice, kako razrijedjivac hlapi, tako ce i one nestajati.....ponavljaj u par tankih slojeva dok ne dobijes jednolicnu prekrivenost.....

Takodjer, u bijelu mozes dodati i kap flat gull gray boje, nece promjeniti nijansu bijele, i dalje ce to biti bijelo, ali ce se puno lakse spricati......

Posebice sam zadovoljan sa revell enamel mat bijelom, bolja mi je nego MM......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probaj sa MM white primerom...
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bijela MM se i meni drugačije ponašala (ne bitno) od ostalih. Ja je nešto više razrijedim (65%) i radim u par slojeva. Tako mi je sigurnije.
Revell akril razrijeđujem samo sa vodom bez alkohola. Ionako se brže suši a alkoholom još brže te onda postoji mogućnost da suši već u zraku. Samo voda mi se do sada pokazala odličnom. Isto tako samo sa vodom razrijeđujem MM - akril.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Jazzo

Član od: 13 Sij 2006
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vjerojatno ti se osuši prije dodira sa površinom, probaj staviti manje alkohola u omjer alkohol voda ili više razrijediti
Natrag na vrh
shtimkily

Član od: 11 Lip 2007
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Pro 14, 2008 2:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:

Enamelke razrijedjuj sa nitrom, spicaj lagano tek toliko da zaprasis povrsinu, i ne obaziri se na tockice, kako razrijedjivac hlapi, tako ce i one nestajati.....ponavljaj u par tankih slojeva dok ne dobijes jednolicnu prekrivenost.....

Nece li nitro izgristi plastiku?
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Pro 14, 2008 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probao sam Revell akrilnu bijelu na ab i špricalo mi je bijele točkice i nekakav prah.Koma

Ali zato sam probao gunze bijelu i normalno mi funkcionira.

Isto vrijedi i za revell Uljnu

Ovo za nitro neznam,neradim sa njim.
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Pro 14, 2008 12:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

shtimkily Napisao/la:
Reaper Napisao/la:

Nece li nitro izgristi plastiku?

Naravno da nece.......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma