Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pele_san
| | Član od: 22 Ožu 2007 | | Poruke: 44 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 12:30 pm Naslov poruke: I dalje problem s bijelom bojom, savjet please |
|
|
Pozdrav svima dobronamjernima.
Muci me bijela boja, iam MM enamel/Revell akril. Obadvije reagiraju isto.
Kad ih razrijedim odgovarajucim razrjedjivacem/vodom(+alkoholom)
i njezno nanosim ABom, dobivam finu prasinu, bolje receno, tockice. koje cine reljef na plastici, kao povrsinu brusnog papira. Ako pojacam mlaz, dobijem neakvu tekucinu sa flekama bijele boje. Ne mogu dobiti konzistentni mlaz boje koja jednolicno pokriva povrsinu. Sve ostale boje su OK. Neam problema sa razrjedjivanjem ili nanosom.
Molim iskusne da mi daju naslutiti gdje grijesim.
Hvala svima _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 12:56 pm Naslov poruke: |
|
|
I mene muci isti problem, zasada koristim samo bijelu iz sprejeva ali bih volio cuti neko rjesenje. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 1:03 pm Naslov poruke: |
|
|
bijela boja je zeznuta za spricanje.......... ako je previse razrijedis, onda se razlijeva....ako je taman razrijedis, dobivas te tockice.... jos ako je boja semigloss ili gloss.....
Enamelke razrijedjuj sa nitrom, spicaj lagano tek toliko da zaprasis povrsinu, i ne obaziri se na tockice, kako razrijedjivac hlapi, tako ce i one nestajati.....ponavljaj u par tankih slojeva dok ne dobijes jednolicnu prekrivenost.....
Takodjer, u bijelu mozes dodati i kap flat gull gray boje, nece promjeniti nijansu bijele, i dalje ce to biti bijelo, ali ce se puno lakse spricati......
Posebice sam zadovoljan sa revell enamel mat bijelom, bolja mi je nego MM...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Probaj sa MM white primerom... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 2:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Bijela MM se i meni drugačije ponašala (ne bitno) od ostalih. Ja je nešto više razrijedim (65%) i radim u par slojeva. Tako mi je sigurnije.
Revell akril razrijeđujem samo sa vodom bez alkohola. Ionako se brže suši a alkoholom još brže te onda postoji mogućnost da suši već u zraku. Samo voda mi se do sada pokazala odličnom. Isto tako samo sa vodom razrijeđujem MM - akril. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 9:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| vjerojatno ti se osuši prije dodira sa površinom, probaj staviti manje alkohola u omjer alkohol voda ili više razrijediti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| shtimkily
 | | Član od: 11 Lip 2007 | | Poruke: 141 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Pro 14, 2008 2:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
Enamelke razrijedjuj sa nitrom, spicaj lagano tek toliko da zaprasis povrsinu, i ne obaziri se na tockice, kako razrijedjivac hlapi, tako ce i one nestajati.....ponavljaj u par tankih slojeva dok ne dobijes jednolicnu prekrivenost.....
|
Nece li nitro izgristi plastiku? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Pro 14, 2008 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
Probao sam Revell akrilnu bijelu na ab i špricalo mi je bijele točkice i nekakav prah.Koma
Ali zato sam probao gunze bijelu i normalno mi funkcionira.
Isto vrijedi i za revell Uljnu
Ovo za nitro neznam,neradim sa njim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Pro 14, 2008 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| shtimkily Napisao/la: | | Reaper Napisao/la: |
|
Nece li nitro izgristi plastiku? |
Naravno da nece....... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|