Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sub Sij 24, 2009 1:59 am Naslov poruke: Mig-17 1/48 |
|
|
Maketa je bila rasturena, loše sljepljena, izgrebana, i katastrofalno obojana.
Sljedilo je skidanje bolje, ponovno ljepljenje, šmirglanje, špric kit i tako četiri puta da dobijem koliko-toliko glatku površinu. Budući da većina djelova sa podvozja fali bio sam je prisiljen napraviti "u letu".
Sve u svemu ovo je samo probni projekt za Alclad, nikad ga ranije nisam koristio, pa nisam htio upropastiti novu maketu....
Još trebam pokušati popraviti poklopac kabine ako ikako bude išlo...
Pozdrav !
darko: poruka promijenjena dana: Sub Sij 24, 2009 3:14 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
 | | Član od: 05 Svi 2008 | | Poruke: 446 | | Mjesto: Banjaluka |
|
Upisano: Sub Sij 24, 2009 2:44 am Naslov poruke: |
|
|
To je MiG-17 a ne 15
Inače, izgleda sasvim lijepo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sub Sij 24, 2009 3:05 am Naslov poruke: |
|
|
Istina ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sub Sij 24, 2009 10:43 am Naslov poruke: |
|
|
| Bas fino izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Sij 24, 2009 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Darko ovo izgleda veoma lijepo. Predivan dojam metala. Molim te , ako ti nije problem da mi ukratko kažeš koje su to alclad boje , od kojeg su proizvođača te kako se nanose (mislim na omjer razrijeđivanja) i na što posebno treba paziti. Nikada nisam sa tim radio a volio bih probati. Možeš ovdje a možeš i na p.m. da ne spamamo temu. Unaprijed ti hvala.
Ivica _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sub Sij 24, 2009 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | Darko ovo izgleda veoma lijepo. Predivan dojam metala. Molim te , ako ti nije problem da mi ukratko kažeš koje su to alclad boje , od kojeg su proizvođača te kako se nanose (mislim na omjer razrijeđivanja) i na što posebno treba paziti. Nikada nisam sa tim radio a volio bih probati. Možeš ovdje a možeš i na p.m. da ne spamamo temu. Unaprijed ti hvala.
Ivica |
Prvo je sve prešpricano "Alclad gloss black coat" ili tako nešto, boja u kantici koja se šprica direktno bez ikakvog razredjivanja.
Neki se kunu u nju, neki pak kažu da je bolja revell gloss black, u svakom slučaju mora biti crno i sjajno...
Nakon toga opet direktno bez ikakvog razrijeđivanja "alclad aluminium" ili "alclad dur aluminium", prema želji ili čak u kombinaciji (jedan panel tamniji, drugi svjetliji). Zapanjujuće je kako sasvim tanki sloj savršeno pokriva sjajnu crnu podlogu, zato ne treba pretjerivati sa debljinom sloja nego samo tanko (manje boje više zraka).
Proizvodjač je naravno "Alclad".
Bitno je samo da priprema bude što bolja, svi spojevi se moraju "sjajiti", ne smije biti niti najmanje pukotine ili neravnine, jer Alclad neće sakriti nesavršenost, nego će je naprotiv istaknuti deset puta jaće nego da je obojano nekom drugom bojom. Imam filmić na DVD-u kako se s njim radi, ako si zainteresiran stavit ću negdje pa skini...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Ned Sij 25, 2009 2:44 am Naslov poruke: |
|
|
Budući da za ovo nemam decala (nisam nikad radio ruse pa nemam otpadaka za iskoristiti), niti znanja da bilo šta napravim s ovim (opet jer nikad nisam radio Ruse), a bogami niti volje, nagurao sam nekog pilota unutra, malo ispolirao poklopac, zakeljio ga i sve skupa pričvrstio na stalak od nekog die-cast modela. Završio je kao ukras na mom radnom stolu:
Alclad isproban-mission accomplished
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 25, 2009 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
Ljepo je ispalo Ja čekam Alclade da stignu pa ču i ja morati experimentirati, ali če mi tvoje iskustvo biti od koristi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Sij 25, 2009 5:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Super ti je ispao i to sto je "u letu" ne umanjuje njegovu ljepotu.
Mig-17 je koristen u puno zemalja, ako ne uspijes naci na
http://wp.scn.ru/en/ww3/f/12
Ostaie tu WHAT IF ili puknu USAF oznake mislim da su imali pokoji primjerak za testiranje. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|