Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mig-17 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 1:59 am    Naslov poruke: Mig-17 1/48 Citiraj ovaj komentar

Maketa je bila rasturena, loše sljepljena, izgrebana, i katastrofalno obojana.
Sljedilo je skidanje bolje, ponovno ljepljenje, šmirglanje, špric kit i tako četiri puta da dobijem koliko-toliko glatku površinu. Budući da većina djelova sa podvozja fali bio sam je prisiljen napraviti "u letu".
Sve u svemu ovo je samo probni projekt za Alclad, nikad ga ranije nisam koristio, pa nisam htio upropastiti novu maketu....

Još trebam pokušati popraviti poklopac kabine ako ikako bude išlo...

Pozdrav !

darko: poruka promijenjena dana: Sub Sij 24, 2009 3:14 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Sneni

Član od: 05 Svi 2008
Mjesto: Banjaluka
PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 2:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je MiG-17 a ne 15

Inače, izgleda sasvim lijepo Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 3:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina Embarassed ...
Natrag na vrh
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 10:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bas fino izgleda!
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 3:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Darko ovo izgleda veoma lijepo. Predivan dojam metala. Molim te , ako ti nije problem da mi ukratko kažeš koje su to alclad boje , od kojeg su proizvođača te kako se nanose (mislim na omjer razrijeđivanja) i na što posebno treba paziti. Nikada nisam sa tim radio Embarassed a volio bih probati. Možeš ovdje a možeš i na p.m. da ne spamamo temu. Unaprijed ti hvala.

Ivica

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
darko

PorukaUpisano: Sub Sij 24, 2009 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Darko ovo izgleda veoma lijepo. Predivan dojam metala. Molim te , ako ti nije problem da mi ukratko kažeš koje su to alclad boje , od kojeg su proizvođača te kako se nanose (mislim na omjer razrijeđivanja) i na što posebno treba paziti. Nikada nisam sa tim radio Embarassed a volio bih probati. Možeš ovdje a možeš i na p.m. da ne spamamo temu. Unaprijed ti hvala.

Ivica

Prvo je sve prešpricano "Alclad gloss black coat" ili tako nešto, boja u kantici koja se šprica direktno bez ikakvog razredjivanja.
Neki se kunu u nju, neki pak kažu da je bolja revell gloss black, u svakom slučaju mora biti crno i sjajno...
Nakon toga opet direktno bez ikakvog razrijeđivanja "alclad aluminium" ili "alclad dur aluminium", prema želji ili čak u kombinaciji (jedan panel tamniji, drugi svjetliji). Zapanjujuće je kako sasvim tanki sloj savršeno pokriva sjajnu crnu podlogu, zato ne treba pretjerivati sa debljinom sloja nego samo tanko (manje boje više zraka).

Proizvodjač je naravno "Alclad".
Bitno je samo da priprema bude što bolja, svi spojevi se moraju "sjajiti", ne smije biti niti najmanje pukotine ili neravnine, jer Alclad neće sakriti nesavršenost, nego će je naprotiv istaknuti deset puta jaće nego da je obojano nekom drugom bojom. Imam filmić na DVD-u kako se s njim radi, ako si zainteresiran stavit ću negdje pa skini...

Pozdrav !
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Ned Sij 25, 2009 2:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Budući da za ovo nemam decala (nisam nikad radio ruse pa nemam otpadaka za iskoristiti), niti znanja da bilo šta napravim s ovim (opet jer nikad nisam radio Ruse), a bogami niti volje, nagurao sam nekog pilota unutra, malo ispolirao poklopac, zakeljio ga i sve skupa pričvrstio na stalak od nekog die-cast modela. Završio je kao ukras na mom radnom stolu:

Alclad isproban-mission accomplished Wink

Pozdrav !
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 25, 2009 11:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepo je ispalo Very Happy Ja čekam Alclade da stignu pa ču i ja morati experimentirati, ali če mi tvoje iskustvo biti od koristi Very Happy
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Ned Sij 25, 2009 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super ti je ispao i to sto je "u letu" ne umanjuje njegovu ljepotu.
Mig-17 je koristen u puno zemalja, ako ne uspijes naci na
http://wp.scn.ru/en/ww3/f/12
Ostaie tu WHAT IF ili puknu USAF oznake mislim da su imali pokoji primjerak za testiranje.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma