Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 11:22 pm Naslov poruke: Njemci i Rusi u diorami |
|
|
moguce?
ja i frend smo mislili napravit neku dioramu, 2. Svjetski rat. Moze li mi netko imenovat par (onih najznacajnih) tenkova u to vrijeme (barem 3 po strani, ako nije problem) i da nekak se vremenski poklapaju..puuno vam hvala
PS: ako moze i koji avion 1:35 naravno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
sovjetski tenkovi2.svj. rata su područje na kojem je andro stručnjak..sad kad se javi dobit ćeš detaljne informacije.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
avion u 1:35, nema (ima 1:32), al zato imas avione i tenkove u 1:48.
Hmm, od kuda poceti...
Njemci: Tiger I, II, Pz III, IV, Panther...
Rusi: T-34, Kv 1, Kv 2, Isu 1, 2...
Uglavnom ima njih dosta... sad ovisi koji period te zanima, jer imas recimo t-34 puno razlicitih, za svaku godinu je drugaciji model, pa onda razlicite kupole i tako... Ima njih punoooooooooo tenkova.......kakvih ti srce zeli..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 11:44 pm Naslov poruke: |
|
|
sta kazete na ovo:
TIGER I Ausf. E/H1
(ITALERI - 1/35)
Sd.Kfz.173 JAGDPANTHER
(ITALERI - 1/35)
T-34/85 Russian Medium Tank WW2
(ALANGER - 1/35)
da vidio sam, ma super je ispalo...pre hebeno....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Nek čovjek složi što mu se sviđa. Mnogo toga se poklapalo vremenski, mada treba paziti na neki realni odmak - jer što je izuzetak, nije pravilo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
zato i pitam...da nebi pomjesao leoparda i panzera... LOL
a sto se tice proizvodaca i kupnje makte:
ja do sada sam imao samo Revell mekete, i zadovoljan sam sa plastikom, detaljima i izradi, ALI posto sam vidio par dobrih modela druge marke, jesu li i one toliko dobre, ili cak i bolje, kao npr Italeri i Tamiya? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 12:39 am Naslov poruke: |
|
|
Revell ti je največi kramp koji postoji.Naravno ima on dobrih modela ali teško ćeš naći jedan ttakav
Italeri nije loš,ima i on loših maketa ali večina ne.
Tamiya i Dragon su ti za oklop bogovi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 1:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Štanga Napisao/la: |
Kako sad to? Što nisi rekao da ti je Dragon šugav?  _________________ http://mkgrunf.blog.hr/
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 1:08 am Naslov poruke: |
|
|
a gdje kupit kod nas? do sada sam kupovao revell, u onaj ducan Hanich 8alpha hoppy shop) ima skoro sve Italeri, a gdje mogu nac Tamiya (tenkove avione...) u hr?
kakvi su MAQUETTE?
i jos nesto...da vas dodatno gnjavim posto nisam do sada radio nikada sa AB-om, mozete mi preporucit nesto sto mogu u HR kupit, sta je max recimo 300kn. Trebao bi mi samo za velike povrsine, i kamufliranje itd. Za tanke crte i detalje koristio bi jos uvijk kist....
dakle neki starter kit. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 9:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Dario Napisao/la: | | Štanga Napisao/la: |
Kako sad to? Što nisi rekao da ti je Dragon šugav?  | meni osobno je ali zašto drugima preporučit nekaj subjektivno ako je bolje objektivno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
ma nije italeri bas bog zna kaj....fali im masa detalja, djelovi rijetko fino sjedaju i cini se da imaju vec poprilicno istrosene kalupe.....uz malo muke i zivaca ipak se da dobit lijepa maketa  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | a gdje kupit kod nas? do sada sam kupovao revell, u onaj ducan Hanich 8alpha hoppy shop) ima skoro sve Italeri, a gdje mogu nac Tamiya (tenkove avione...) u hr?
kakvi su MAQUETTE?
i jos nesto...da vas dodatno gnjavim posto nisam do sada radio nikada sa AB-om, mozete mi preporucit nesto sto mogu u HR kupit, sta je max recimo 300kn. Trebao bi mi samo za velike povrsine, i kamufliranje itd. Za tanke crte i detalje koristio bi jos uvijk kist....
dakle neki starter kit. |
kod hanicha ti uskoro dolazi posiljka tamiye pa se jos malo strpi ak hoces tamiyu kupovat....u LOM-u imas dragona....al to ti se obicno razgrabi sve cim dode a opskrba im je za da ne kazem kaj.....treba im sto godina da popune zalihe, kako maketa tako i boja...imas i balistu, oni imaju eduarda...
a kaj se airbrusha tice, bit ce ti dovoljan revell starter set....on ti dode oko 100 kuna + nekih 99 za veliku bocu plina... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Ako imaš para za Tamiyu (koja je zbilja skupa) ja ti predlažem da dobro nabrusiš zube na Italeriju i sličnim oklopnjacima, da stekneš nova znanja i iskustvo a pare uložiš u jedan mali kompresor i Revell Starter airbrush. Kasnije, kada budeš imao više iskustva, kupi sebi još koji bolji AB i Tamiyu.
Toliko od mene.
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Čet Svi 29, 2008 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
pozdrav, i hvala na odg. posto jednom frendu treba nesto ofarbat, onda smo mislili djelit na pola AB, i da mu ja ofarbam...e sada, ako bi ja mogao 300kn ulozit a on recimo 200kn, onda mi vec ispalo 500kn, moze se nac nesto bolje od tog Revellovog? (za tu cijenu) kompresor cemo ga ja i frend sami radit, bas mi se jucer pokvario frizider tak da.,..  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|