Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Streljko
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2006 4:45 pm    Naslov poruke: Streljko Citiraj ovaj komentar

Streljko, legenda NOVJ-a
Hrvatski pomorski muzej u Splitu.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mario Raguž

PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2006 4:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[/img]
Natrag na vrh
Mario Raguž

PorukaUpisano: Sub Velj 04, 2006 4:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Par mjeseci nakon, sa Streljka su (ne znam zasto) skinuli naoruzanje.

Natrag na vrh
Mario Raguž

PorukaUpisano: Pon Velj 06, 2006 8:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro osmotrite ove fotke posto bi to moglo biti sve nakon sto je pozar danas ostetio ovaj brodic.
Sudeci po svemu mogao bi ovo biti kraj za Streljka.
Natrag na vrh
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 06, 2006 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidjeh....zbilja steta Sad.....cini se da ga je neki idiot zapalio...
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 06, 2006 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio , da šteta .
Nego fotke su super !

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 10:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Strasno. To samo pokazuje gdje smo zapravo. Narod koji nema proslosti nema ni buducnosti.
Natrag na vrh
Darijo
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Upravo tako, frka
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je Streljko najvjerojatnije oštećen požarom vrlo banalnog uzroka, a ne sa nekom namjerom. Svatko tko zna situaciju u Splitu, zna i to da je tvrđava na Gripama i okolica omiljeno mjesto narkomana. Oni se svugdje uvuku i prave štetu. Vjerojatno je neki džanki grijao svoj heroin u žlićici, na miru, skriven u brodu i zapalio ga. Evil or Very Mad Možda su zato muzealci prije i skinuli topove, da ne budu oštećeni kakvim vandalizmom. Sad je prilika da se brod pošteno obnovi i restaurira...
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 3:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je obrod koji je jučer bio na dnevniku da je izgorio!
Stvarno smo pravi! Shocked
Mario Raguž

PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Brod nije izgorio, vec je samo ostecen.

Ovaj scenarij o kojem govori Grunf je najvjerovatniji, posebice sto je na snimku RTL-ovog dnevnika pokazana plamenom ostecena unutrasnjost.
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 4:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
Strasno. To samo pokazuje gdje smo zapravo. Narod koji nema proslosti nema ni buducnosti.

Imamo mi prošlost, samo stalno razni pokušavaju izbrisati i sakriti pojedine dijelove koje im ne pašu. Kad će već jednom svi shvatiti da su u našoj prošlosti bili i partizani, i ustaše, i saveznici, i Nijemci, i komunisti i fašist, i neutralni...sve je to naša prošlost.
A budućnost? Hmmmm Razmislja Udarac
No možda se ovdje stvarno radi samo o narkićima.
Natrag na vrh
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 4:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bitno da se ima para u našoj za nogometaše.....

Katastrofa.. Mad
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 8:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne, ja bi prije reka da je požar podmetnut. To se neka velika Hrvatina šta nema pojma o povijesti išla iživljavat na partizanskom brodu. Tvrđava Gripe je jedno od okupljališta narkića u Splitu jer je noću neosvitljena ali brod je planija u po bila dana, u 2 i po poslipodne. Ja san zadnji put bija u Pomorskom muzeju prije dvi godine i virujte mi nije se lako popet na brod koji se nalazi na postolju i čija se paluba nalazi na tri metra visine... Žalosno jer Streljko je najvridniji eksponat muzeja (izgrađen je čini mi se 1937. u Šibeniku) a specifičan je po tome šta jedini od svih brodova u muzeju ima autentičan izgled i naoružanje ka šta je ima u ratu.
Žalosno je također šta je gradsko poglavarstvo 2002. ukinulo u sklopu muzeja dnevnog i noćnog čuvara smatrajući ih nepotrebnim.
Postojale su najave da će se uskoro u muzeju nać i jedan brod iz Domovinskog rata (čini mi se jedan od onih šta su plovili u sastavu Odreda naoružanih brodova i probijali pomorsku blokadu Dubrovnika) pa ćemo vidit šta će s tim bit nakon ovoga.
Ža mi je Streljka jer to je stvarno lip brod i iskreno se nadan da će nakon ovoga dobit nužno potrebnu rekonstrukciju (izgorila je unutrašnjost broda dok je oplata srićom ostala netaknuta) i da će uskoro ponovo zablistat u punom sjaju u kakvom i zaslužuje bit.
Nisu ga uspili potopit neprijatelji s mora e pa neće uspit ni ovi s kopna!
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 8:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šteta malog partizanka... Crying or Very sad
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma