Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Svi 23, 2008 9:53 am Naslov poruke: P-40 Warhawk - restauracija |
|
|
Jutro,
....evo krša od prije 11-ak godina sa ispupčenim panelima rađen pinelom, vjerojatno Monogram (ne znam ni ja više). Izvučen je iz kutije u drvarnici. Pokušati ću ga restaurirati i raditi paralelno sa P-40 Kittyhawk koji radim za group build. Ostati će mi pet kompleta oznaka pa je šteta da ne pokušam.
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 23, 2008 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Točno, Monogram pakiran od strane Revella sa odličnim prigodnim oznakama za avione iz perioda Pearl Harboura...Samo naprijed sa restauriranjem. Bez obzira na izbočene panele, to je vrlo solidna maketa... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Svi 23, 2008 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično. Podršku imam, još samo da uspijem.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 2:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Živili.
Iskreno nisam imao novaca za potrebne boje, kit i primer tako da ništa nisam ni radio. Danas uplatio pa možda bude nekog konkretnijeg napretka slijedeći tjedan. Ništa posebno. Rastavljen po Draganovom (MIG-31) sistemu u duboko smrzavanje i nakon 24 sata rasklapanje. Renoviranje cockpita je u tijeku. Nakon pronta napraviti ću lagani wetering na podu i bočnim instrument pločama.
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
bas sam se pitao di si ti  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 2:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo mi tamno djeluje ta boja u kokpitu. P-40 je bio bojan iznutra Interior Green, a ova tvoja boja (bar po fotografiji) više liči na Bronze Green..Da li namjeravaš urezivati panele? Svakako ispravi pogrešnu konturu repa. Nekoliko poteza brusnim papirom uz konzultiranje nacrta bi bilo dovoljno... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | bas sam se pitao di si ti  |
Evo me prijatelju. Nisam mogao dalje zbog slabe logističke potpore. Znaš kako ljudi kažu: "..da ti je grad za dinar a kad ga nemaš." Pratim ja sve vaše radove a sada kad se dokopam boja i ostalog materijala eto i mene.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Malo mi tamno djeluje ta boja u kokpitu. P-40 je bio bojan iznutra Interior Green, a ova tvoja boja (bar po fotografiji) više liči na Bronze Green..Da li namjeravaš urezivati panele? Svakako ispravi pogrešnu konturu repa. Nekoliko poteza brusnim papirom uz konzultiranje nacrta bi bilo dovoljno... |
Boja je svijetlija i življa. Slaba mi je rasvijeta. Što se repa tiče to sam primjetio uspoređujući sa novim nacrtom i svakako ću ga ispraviti. Panele neću urezivati jer nemam iskustva sa tim te smatram da bih ga uništio. Pokušati ću ga napraviti najbolje što mogu kakav je. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 4:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: |
Boja je svijetlija i življa. Slaba mi je rasvijeta. |
Može bit do rasvjete a i ne mora. Inače se na forumima vode velike rasprave o pogođenosti neke boje ili njene nijanse, a sudi se na osnovi fotografija rađenih sa jeftinim digitalcima koje su snimane u ne baš idealnim uvjetima a snimali su ih ljudi čije je znanje u fotografiranju daleko ispod njihovog znanja u maketarenju.
Meni osobno, i pored sveg truda i ručnog namještanja postavki na fotoaparatu, nijanse boja na fotografijama vrlo rijetko odgovaraju onima u stvarnosti. Zato se ni ne uzbuđujem previše kad mi netko kaže: "Nisi pogodio nijansu."
Fotoaparat puno češće pogriješi nijansu od mene!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Od sada nadalje ja predlažem, da slike svršenih maketa postamo samo u crnobijeloj tehnici
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | Od sada nadalje ja predlažem, da slike svršenih maketa postamo samo u crnobijeloj tehnici
Josip |
Ja predlažem da stopostotna pogođenost nijanse boje prestane bit toliko bitna stvar u maketartvu!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Slažem se sa vama jer i kod pojedinih proizvođača su razlke u nekim bojama. Npr. uspoređivao sam kod kuće oliv-drab i neutral gray od MM-a i LC-a. Nisu puno različite ali za nijansu jesu tako da se niti ja mnogo ne opterećujem sa tim. Radi se u skladu sa mogućnostima. Nešto ću valjda napraviti od ovog da bar podsjeća.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Sub Lip 14, 2008 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Sub Lip 14, 2008 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
I ono što ja najviše volim.......obilato kitanje....
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|