Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Gusjenice.....

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 10:02 am    Naslov poruke: Gusjenice..... Citiraj ovaj komentar

Ok, malo san prošvrlja po netu u potrazi za prikladnim gusjenicama za moj T34/85. Kako sam do sad radija samo sa onima koje bi dobija u kutiji, u dilemi sam koje bi mi sad bile prikladnije. Mislim se između jednih od gusjenica: Modelkastenove, Fruilmodel i neke rezinske na koje san naiša na Hobby easy a sastavljaju se na istom principu ka i Modelkastenove. Radi se o Master Club Tracks. E sad, kako bi ja od Dragona iskoristija njegove easy track gusjenice za jedan Zvezdin T34/85, logično je da ovaj nadopunim sa jednim od prethodno napisanih proizvođača. Ima li netko tko bi me podrobnije uputija u odabiru.
Zahvaljujem.
A možda previše razbijam glavu. Wink
No, ipak........
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 11:01 am    Naslov poruke: Re: Gusjenice..... Citiraj ovaj komentar

barakuda Napisao/la:
Ok, malo san prošvrlja po netu u potrazi za prikladnim gusjenicama za moj T34/85. Kako sam do sad radija samo sa onima koje bi dobija u kutiji, u dilemi sam koje bi mi sad bile prikladnije. Mislim se između jednih od gusjenica: Modelkastenove, Fruilmodel i neke rezinske na koje san naiša na Hobby easy a sastavljaju se na istom principu ka i Modelkastenove. Radi se o Master Club Tracks. E sad, kako bi ja od Dragona iskoristija njegove easy track gusjenice za jedan Zvezdin T34/85, logično je da ovaj nadopunim sa jednim od prethodno napisanih proizvođača. Ima li netko tko bi me podrobnije uputija u odabiru.
Zahvaljujem.
A možda previše razbijam glavu. Wink
No, ipak........

Po meni najlakši rad i izvrstan rezultat : Friuli .
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znam da to kažeš zato jer si i sam nedavno radija s njima. Wink Ali iskreno, i meni se čini da bi mi one najviše odgovarale. Znam da dođu ka čitava Dragonova maketa...ali...kad je bal nek je maskembal. Tulumarko
Natrag na vrh
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 12:41 pm    Naslov poruke: Re: Gusjenice..... Citiraj ovaj komentar

Po mojim saznanjima Friul i MK su uzasno skupi. Doduse izgledaju jako dobro, ali osobno ih necu nabavljati.
Mislim da najbolji omjer cijena/kvaliteta imaju T-34 gusjenice od Maquette (to je sprue iz njihovih -34ki koji prodaju zasebno). Jedini problem je sto je to tesko za nabaviti, firma Maquette vise ne postoji (preostaju nam zalihe kod on-line shopova i eBay). Isto tako, postoji i aftermarket set pojedinacnih clanaka u resinu, vidi:
http://www.kitreview.com/reviews/t34waffle_1.htm

Ne znam di to ima za kupiti, vidio sam ih jednom na eBayu ali pod etiketom neke firme imenom Marco Polo (vjerojatnije je da je to zato sto je Marco Polo uvoznik), ali im je cijena otisla preko 20$ pa sam odustao...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav

Ne bavim se bas oklopom, ali ponekad volim pogledati teme vezane uz doticni pogotovo kad se radi o meni izuzetno dragoj t-55-ici.
A sada pitanje:
Da li se isplati kopirati npr. friulove gusjenice u resinu ili kositru,
znaci izraditi nekoliko malih kalupa od zubarskih silikona (ili drugih smjesa)
te lijevati kositar u njih? Da li je netko pokusao?
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maquettove gusjenice je, kako i sam kažeš, vrlo teško pronač za kupit. Pa i na ebayu. U ponudi su samo gusjenice za T34/76 iz '40 ili ništa. Prije ništa. Istina da su Fruilke ili Modelkastenove gusjenice skupe. Cijenom su u rangu sa samom Dragonovom maketom. Na početku topica sam naveo i još jednog proizvođača, a to je Ruski: "Master Club". Gusjenice su rezinske i prema onome šta se dalo naslutit na slikovnom uzorku, kvalitetne. Šta je najbitnije u cijeloj priči. Cijenom su prihvatljive. Primjerice za T34/85 o kojem je i riječ, koštaju 86 kuna....+ poštarina, nekih = 96 kuna u totalu. Dakle, sumirajmo = isplativo! *****
Natrag na vrh
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima tko link gusjenica za t-34?
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 3:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E, Barakuda, baš si načeo temu koja i mene zanima. Meni isto trebaju gusjenice za T-34/76 (1943). Ove Maquette gusjenice se mogu pronaći još samo one rane za modele iz 1941, a meni trebaju kasnije sa "vafel" uzorkom. Ni meni se ne daju novci za Friuli, jer nema smisla staviti takve gusjenice na Zvezdin T-34... Ove "Master Club" gusjenice se i meni sviđaju, osobito po cijeni...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedno upozorenje bez obzira koje gusjenice nabavili (osim Friulki): obavezno bojajte prije sastavljenja i pustite da se dobro osuši , pogotovo na pinovima i spojnicama.Možda će poslije trebati malo sastrugati boju sa tih dijelova, ali bolje i to nego bojati poslije sastavljanja, i imati kaos!
Ovo govori iskustvo Rolling Eyes

von Stuck: poruka promijenjena dana: Uto Svi 20, 2008 10:50 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Pon Svi 19, 2008 5:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na Armorami sam pronašao 4 recenzije sa Master Club gusjenicama.
http://armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showmaker&makerid=423
I sa stajališta pojedinaca koji su te recenzije i radili, ove gusjenice su rangirane sa 90% od mogučih 100% za kvalitetu.

Također i na pmms postoji recenzija pojedinih gusjenica a među njima i ove spominjane M42.
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/masterclub/masterclub.htm
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Uto Svi 20, 2008 9:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok. Malo san podrobnije proučija te gusjenice od Master Cluba -M42 koje san planira stavita na Dragonov T34/85 u zamjenu za njegove koje bi išle na Zvezdin. Moran priznat da sam im se prerano obradovao. Ako se malo bolje pogleda njihov uzorak...,to jesu "keksi" (vafli), ali varijanta STZ od 550mm (a meni treba od 500mm).
Njihov uzorak je vidljiv na slici postavljenog linka:
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/masterclub/mc135022w.html
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Uto Svi 20, 2008 10:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa rekao sam ti da se radi o nestandardnom uzorku! Very Happy
Ova dilema i mene opsjeda prečesto - zbog nedostatka novca ne mogu ni pomisliti na to, pa mogu samo reći tko voli (i može) nek izvoli i točka.
Andrej ne razumijem što ne kupiš još jednog Dragona T-34/85, uz Magic Track još mnogo toga bi dobio za oplemeniti Zvezdu - i za 30% manje love nego da nabavljaš Friul ?
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Uto Svi 20, 2008 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma znam Andro....Ovo je više bilo namjenjeno ostalim kolegama koji su u nedoumici odabira gusjenica da vide koje još postoje na tržištu, a cijenom su prihvatljivije naspram Modelkastenovim i Friulovim. Wink Naravno da sam se već i odlučija za kupnju jer eto,....nažalost mi ove od MasterCluba uzorkom ne odgovaraju. Ipak je na kraju odluka pala na Modelkastenove. S druge strane teška bi srca uništija jednog Dragonovog T34/85 za dobrobit Zvezde. Ali sa kombinacijom, malo od jednog za popunit nedostatke drugog bez uništenja prethodnog...o tome se već da razmislit a i nema puno da smo i govorili o tome. Dragon daje dvije cijevi u pakiranju: metalnu i slide molded (jedna ide na Zvezdu. Vrlo vjerovatno potonja). Kako je topic o gusjenicama....i tu je pronađeno rješnje. Dragonove eazy track gusjenice idu na Zvezdu a Modelkastenove na Dragona. Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma